Väntar på sommar...

 
Nyanlagt litet trädgårdsland + en hyfsat stor odlingslåda har det blivit sedan sist! :-)
 
 
 
 
 
 
Fast med den här kalla våren så har man ju inte vågat plantera så mycket än...
 
Morötter, rädisor, dill och persilja är iallafall i jorden, och ett par rader potatis. Och eftersom jag i regel är bättre på att odla ogräs än matnyttigheter, så ska jag den här säsongen testa att täcka barjorden med gräsklipp och dylikt, för att försöka kväva det oönskade. Men det är ju så kyligt så det knappt behövs klippas nåt gräs, så ännu så länge är täckmaterialet en bristvara... Å andra sidan har faktiskt inte ogräset heller fått nån fart än. <:-)
 
Även chiliplantorna längtar efter sommarvärme... De stackarna har ju åkt ut den ena efter den andra, i takt med bladlössens framfart på dem. De som verkar ha blivit av med lössen får komma inomhus igen om nätterna, men den andra står ute dygnet runt sen en tid tillbaka. Visserligen under tak, och med filtar om sej på nätterna - men de ser allt ganska plågade ut... 
 
Ändå har det faktiskt redan hunnit bli en och annan mogen frukt. :-)
 
 
 
 
 
 
Och en j-la massa MYROR!!! >:-[ Gaaah...!
 
Det är nästan så jag önskar mej en kubikmeter insektsgift eller två, i morsdagspresent på söndag... 
 
Ha det fint!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lotta

Så fint du gör! Gräsklipp är bra.
Jag skulle ta ett foto på mina odlingslådor nu när jag kom upp till stugan, men var så upprörd så att det fick vara. Grannens får hade varit uppe i alla mina lådor utom i dillen och trampat ner. Jordgubbsplantorna och vitlöken var uppdragna och halv ätna. Jag har inte pratat med grannen ännu, får vara tills jag kommer upp nästa gång. De hade även varit uppe på stenmuren som är rätt så hög och trampat runt, vällt ner mitt fina fågelbad i betong som nu låg i tusen bitar. Grind hjälper inte de är värre än bergsgetter.
Ni måste verkligen ta er en tur till Öland så att jag kan visa er hur jag bor. Det finns plats både för husbil och två hål i väggen och massor av värme.
Jag vill också ha lite värme nu så jag slipper långkallingarna :-)

Ha en fortsatt bra dag!

:-)

2015-05-28 @ 12:50:31
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Lennart O

Hallå där! Myror är väl bättre än elefanter,eller hur det nu var? ;-)

Det var en imponerande aktivitet som utlösts i trädgården. Även här plockar jag mina surt förvärvade sommarblommor in och ut för att förskona dem från den förödande frosten. Men något ska man ju göra även om man är pensionär.

Läste idag att om alla i framtiden ska kunna försörjas så måste medborgarlön införas.Det kommer helt enkelt inte att finnas jobb för alla och en medborgarlön är enklare och billigare att administrera än vanliga försörjningsstöd. Baksidan är möjligen att massor av folk som nu häckar på socialkontoren kommer att friställas och få medborgarlön. A-kassan kommer inte heller att behövas. Men det är något som jag inte riktigt kan förstå, någon måste väl även betala medborgarlönen?

Ha det gott!

2015-05-28 @ 16:17:12
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Pernilla

Myrorna mjölkat ju lössen, så dem ska du vara glad åt. Jag har ett gäng tomatplantor som säger att det är kallt. De står i växthuset men de är inte så pigga de heller.
/P

2015-05-29 @ 12:49:44
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: ronja

fina bilder :)

Postat av: Malin B

Efter regn kommer solsken!!! Det borde betyda att det blir massor med sol, typ i morgon! ;)
Du har mail, men "bara" bilder...

2015-05-30 @ 22:25:12
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Inga M

Va fint med odlingslåda. Det som växer där blir skyddat för hund och kan jag tänka. ;-) Jag har sått lite i min pallkrage och salladen har kommit upp. Håller tummarna att frosten håller sig borta.
Ha en bra mors dag!

2015-05-31 @ 07:10:50
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: majamyra | It´s all about the details

hmm, ja det är verkligen en kall maj månad. Jag planterade ju ut zucchini-plantan som blommade så fint i fönstret. Vad händer,...jo den ddöööörrr
Lycka till med odlingen, när du nu planterar ut något :)

2015-06-03 @ 17:33:38
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0