Vårkänning!

 
Nu är den på G!! 
 
 
 
 
 
 
Årets första hemodlade tomat, alltså. :-)
 
Och det verkar minsann som att det börjar bli dax att få potatisen i jorden också nu!?
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

God förmiddag! Kul när odlarmödorna börjar ge resultat. Ämnar du odla potatisen inomhus också? För utomhus dröjer det nog minst ett par månader till innan pärena kan jordas.

Nu har Malmö kommunala bostadsbolag nyproducerade lägenheter för uthyrning. Men någon rusning efter de lediga lägenheterna har det inte blivit. Bolaget tro att hyran för en trea för 12.000:-- kronor i månaden är i högsta laget. Vi har nog nu nått smärtgränsen säger bolaget. Nu kommer man inte att bygga fler lägenheter inom överskådlig framtid, trots att lånekostnaderna är gynnsamma. Det är helt enkelt för dyrt att bygga trots att det är billigt att låna. Det måste subventioner till om bostadsbristen ska kunna byggas bort, säger man.
Ja ha, detta var väl knappast någon överraskning för den som har någon liten insyn i byggmarknaden. Hela den svenska byggsektorn är ett moras på grund av snåriga byggregler och bristande konkurrens. De stor byggbolagen delar upp marknaden mellan sig och facken motsätter sig utländsk konkurrens. All rationalisering inom branschen har gått i stå.

Ha en bra dag!

2015-01-14 @ 10:48:01
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Marianne

Hörrdu. Varva ner lite va. Nog för man längtar men det är nog bäst att skippa potatislandet åtminstånde några månader till. Försök med en hink inomhus så kanske du har nypära till påsk :)

Kram på dig !

2015-01-14 @ 21:03:02
URL: http://livetsommajsan.blogg.se
Postat av: Pernilla

De allra första färskpotatisarna brukar kunna vara dyra. Du kanske blir rik på kuppen, om du odlar och säljer.
/P

2015-01-14 @ 21:57:26
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Kerstins foto

Men va? Vad i hela världen? Bor vi i samma land ens? Här tittar jag ut på minus 7-8 grader och en hel del snö. Tomater finns på affär´n. ;)
Lycka till med odlandet.

2015-01-14 @ 22:11:28
URL: http://www.kerstinsfoto.se
Postat av: Lotta

Man kan nästan tro att du bor i Australien :-) Det är hit till din blogg man ska för att få det att spira. Om inte annat så blir man ju hoppfull inför det som komma skall......

Lite nypotatis till påsk skulle ju inte sitta fel:-)

Ha det gott!

2015-01-15 @ 14:39:15
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Malin B

Odlar du potatis där under lamporna också?
Min står i källaren tills det är varmt i jorden ute på frilandet. Jag är ju inte så seriös utan "blir det något så blir det". Det brukar vara dags vid första maj...

2015-01-17 @ 13:08:39
URL: http://malinbs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0