Stormen Egon...

 
Hade lixom på känn i förväg att det inte skulle gå väl...
 
Allt detta 10-års "firande" av stormen Gudrun i tv, radio och tidningar hela veckan innan - nog var det som upplagt för en repris när det nu skulle komma en ny storm på lördagkvällen, precis som då!? 8-X
 
Tycker nästan att SMHI också gjorde en repris - dvs underskattade Egon, om än inte lika mycket som Gudrun!? Fast jag begriper fortfarande inte vad det var för väderleksprognos dottern hade uppdaterat sej på, för hon var upplyst om att blåsten var på väg att lägga sej framåt kvällen, när det i själva verket då snarare rådde lugnet före den verkliga stormen...???
 
Följden blev att hon och pojkvännen bestämde sej för att åka in till civilisationen och träffa/umgås med en kompis - och sedan blev fast där hela natten. För inte går det att köra hem på över en mil vägar som mestadels går genom skog, när det stormar för fullt och dessutom är mörkt!! 
 
Maken och jag var ute och inspekterade en bit av den aktuella vägsträckan igår morse, och motorsågen fick ju fram några gånger...
 
 
 
 
 
 
Men trevligt nog så kunde vi se att adventsstjärnorna lös i fönsterna, när vi passerade dottern och pojkvännens hus! Med andra ord: Strömmen hade klarat sej!!! Så då var det bara till att ringa dem, och tala om att de kunde "flytta" hem igen! :-)
 
Hemma hos oss klarade sej strömmen också. Faktiskt inte ens en liten blinkning!! 
 
Många på landsbygden har ju numera nergrävd el- och telekabel, eller åtminstone isolerad elledning. Men inte vi... Så vi tackar inte EON precis för att vår ström klarade sej - ska någon över huvud taget tackas så är det alla stormar som har varit efter Gudrun, som har sett till att det numera helt enkelt inte längre finns några träd kvar som kan ramla ner på vår elledning!! >:-I Men hur många dagars strömavbrott det har inneburit för vår del dessförinnan (medans andra som fått elen nergrävd har haft tänt och varmt i sina hus) vill jag inte ens försöka räkna efter...
 
Ja, ja - man ska ju inte vara bitter, så!!
 
Och vad som också var jättebra, är att det inte föll ett enda träd på vår tomt den här gången - det brukar det ju annars alltid göra när det stormar! Och i makens skog såg det tack och lov inte heller så farligt ut, kanske tio vindfällen max. Det kan man leva med! :-)
 
 
 
 
 
 
Nu vill jag inte ha fler vinterstormar, och helst ingen vinter alls, utan VÅR-VÅR-VÅR!!! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Våren kan storma den också. Vår kan få komma men utan blåst.
Tur Ni har grejer så Ni lätt kunde få vägen fri.
/P

2015-01-12 @ 10:12:42
URL: http://dogladyn.blogg.se/
Postat av: Lennart O

Morning eller snarare har det blivit förmiddag! Förhoppningsvis har det blåst färdigt nu för några dagar i alla fall. Läste på nätet att så länge det sedvanliga vinterhögtrycket befinner sej så långt österut som det gjort hittills i vinter, så kommer det att vara fritt för de atlantiska lågtrycken att ta sej in i Skandinavien. Så länge detta förhållande råder så kan det inte uteslutas att ett och annat av dessa lågtryck är ovanligt låga, dvs vi kan inte bortse från ytterligare mer eller mindre blåsiga sådana. För att måla ytterligare potentater på väggen så verkar dessvärre det östliga vinterhögtrycket vara ganska stationärt för närvarande.
Se här vilken upplyftande information nätet kan bjuda på!

Ha en fin måndag!

2015-01-12 @ 10:29:20
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Malin B

I morse var det cirka 1.400 hushåll här i närheten som inte hade ström. Här var vi verkligen förskonade, det var inte så "farligt" men nog tog det i! Man är liksom "redo" på något vis för elände och mörker... Men jag blir så glad när vi slipper!!! =)
Så skönt att strömmen klarat sig trots att de inte kunde ta sig hem. Det är skönt med "eget folk" som kan fixa bort träden också.

2015-01-12 @ 19:57:17
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: majamyra | It´s all about the details

Jag vill också ha vår :) Fryslort som jag är.
Kram
Lisa

2015-01-13 @ 19:34:08
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Inga M

Det räcker absolut med blåsväder nu. Det du visar på bilden är inte roligt. Tur att det finns motorsåg i närheten en sån gång, annars blir det till att stå still. Här har vi haft några ordentligt blåsiga dagar nu och även nätter. Det är värst, att vakna på natten och det låter som om huset skulle blåsa omkull.

2015-01-18 @ 12:18:41
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0