Igår...

 
...gjöt vi golv i renoveringsobjektet på morgonen. :-)
 
 
 
 
 
 
Och på eftermiddagen var maken och jag en sväng till Kristianstad, för han skulle på en anställningsintervju...! 
 
Medans han var på den, strosade jag omkring lite på stan, i Tivoliparken och längs med Helgeå...
 
 
 
 
 
 
Hittade bland annat världens (?) längsta halsduk, som var upphängd på allt staketliknande som fanns att uppbåda i området kring Naturum. (Det är bara en bråkdel av den som syns på fotot!)
 
Och så knatade jag genom en trädgårdsanläggning, och där fanns det både ett tjusigt hönshus och bikupor. :-)
 
 
 
 
 
 
Höns har jag visserligen inga planer på att skaffa, men ett sånt där kantigt litet hus vore fint! :-) Tror nog att mina tomat- och chiliplantor skulle kunna trivas alldeles ypperligt i ett sådant!? Blir ju många gamla fönster till övers när vi kommer till byte av dem i renoveringsobjektet... Frågan är bara när maken ska hinna snickra ett växthus också?? Byter han nu jobb igen (det var ju bara ett år sen sist! Fast innan dess var han i och för sej stationär i 27 år, eller nåt sånt...) så blir det mindre fritid eftersom han isåfall ska pendla 10 mil varje dag...
 
Jag får lära mej snickra själv!? 8-)
 
Och så var det det här med bin... En trevlig syn med fullt drag kring kuporna:
 
 
 
 
 
 
Vi skulle ju få hjälp av Biodlarföreningen att skaffa nya bin till våra kupor nu i vår, och det har vi väl i och för sej fått... Fast det samhället som vi i så fall skulle överta från deras bigård, var så svagt efter vintern att vi har valt att avvakta lite. Nu har jag nyligen hört att det har konstaterats ett utbrott av yngelröta i Hässleholm (några mil härifrån), och det är ju INTE goda nyheter precis! Hua... :-( 
 
Ja, ja... Trevligt är det däremot att kunna se fram emot en helgdag imorgon! :-) Som väl förmodligen blir en heldag i renoveringsobjektet!!
 
Ha det gott allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ankiis temablogg

Härligt - snart kan ni skura golv.
Trevlig helg
Kramiz

2014-05-28 @ 09:40:23
URL: http://ankistema.blogspot.se/
Postat av: Lennart O

Morning! Mitt minne från Kristianstad domineras sedan åtskilliga år tillbaka av ett besök på Centralstationen, där man vid det besöket kunde få beskåda förmodligen världens mest förorenade och översvämmade toalett. Ett minne som det visat sig svårt att förtränga. Annars gjorde jag ju lumpen i Kristianstad 1954 och det minns jag väl inte heller med något större välbehag.

Ser och hör att Zlatan är orolig för svensk fotbolls framtid. "Efter mej finns det ingenting" profeterar han oblygt. Kanske har han rätt, vad vet jag?

Ska det nämnas något om vädret också så verkar vi ha gått in i en period med blåsigt och kyligt väder. Här var det bara plus fyra grader tidigt i morse och just nu trots solen bara tio grader.

Ha en fin långhelg!

2014-05-28 @ 09:51:47
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Lotta

Sådant kantigt hus har jag på Öland, men tomatplantorna står utanför för i huset sitter en annan planta och det är jag :-)
Vad ni är flitiga! Spännande detta och jag håller tummarna att ni hinner klart till september.
Friska vindar hos mig!

Ha en fortsatt fin dag!

:-)

2014-05-28 @ 11:50:02
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Ingrid

Ni är så duktiga, men får hitta lite lediga dagar emellanåt för att orka med. Kommer bli kanonbra! Kram

2014-05-28 @ 18:35:39
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Malin B

Anställningsintervju lät spännande och en smula oväntat. Jag håller tummarna för att det blir bra. Har han fått smak på det här med byggnationer så han ska kasta sig in i branschen? ;)

Det går verkligen framåt i huset!

Kul ställe du hittade att roa dig på.
Ett lusthus har jag beställt som projekt här men jag har inte fått igenom min ansökan... Men önska får man ju alltid!

2014-05-28 @ 19:17:54
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Suss

Det var en fin park du gick i medan du väntade på maken och halsduken var nog den längsta jag någonsin sett. Det känns skönt att det inte bara är jag som inte hinner med bloggen som jag skulle önska. Det blir väldigt mycket när man plötsligt ska in med ett helt, komplett hem till, i ett redan fungerande. Mycket kompromisser och diskussioner om vad som ska vara kvar och vad som ska bort. Det tar tid, men det är bättre det än att förhasta sig. Det är inte klokt vad jag har brett ut mig på de här 2 åren jag bott ensam i väntan på att kärestan skulle sluta arbeta och flytta hit! Nu är han en glad pensionär på bara 62!

2014-06-01 @ 20:42:41
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Inga M

Fin park och absolut längsta halsduk. Den är säkert med i Guiness rekordbok. Det ser kämpigt ut att gjuta golv. Tur att män finns ibland.

2014-06-02 @ 20:14:02
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0