Fåglar idag också! :-)

 
Visade ju ett bo med ungar i häromdagen...
 
 
 
 
 
 
...men berättade inget om det.
 
Och bara för att ingen har frågat, så ska jag göra det nu istället! ;-)
 
 
 
 
 
 
Det är alltså ett trädkryparpar som har bosatt sej i resterna av en gammal lönn vi har på tomten, och som vi omvandlade till högstubbe för X antal år sedan. Barken håller som synes på att lossna, och boet har de byggt innanför en stor barkflaga, mellan den och stammen. Får verkligen hoppas att det inte kommer några rejäla vindbyar nu, som sliter loss hela barkstycket inklusive boet!! 8-X Vore nog bra om det inte kommer nån katt här förbi heller, förresten...
 
Bara till att hålla tummar och tår för att det ska gå bra!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Barkflagor säkras lämpligast med silvertejp! ;-) Ett stilla vårregn bevattnar idag den torra marken till glädje för många gräsmatteodlare och till förtret för dem som sysslar med diverse utomhus byggverksamhet, som t ex utvändig målning av husväggar (som mina grannar i går påbörjade).

Idag verkar FB har havererat. Alla kommentarer har försvunnit och det går heller inte att kommentera (vilket i många fall kanske kan ses som en fördel).

Nu när mina hantverkare försvunnit kan man börja planera dagen som vanligt igen med sina fasta hållpunkter. Sedan finns det ju en del profeter som påstår att det inte är bra med ett alltför inrutat liv, hjärnan stelnar till när allt blir rutin. Det är bättre om allt ställs på huvudet och rutinerna mer då liknar en ruin. Kanske så, men i så fall bara då och då och med låååånga mellanrum.

Ha det gott!

2014-05-06 @ 09:35:44
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Malin B

De verkar hungriga de här gästerna!
Det är ett riktigt zoo hemma hos dig. Inga fågelhundsgener hos din vovve får jag hoppas?
Träffade på en vovve när jag var ute och gick i går kväll och jag blev så glad när den var så sällskaplig!
Gillar att klappa i päls har jag kommit på...

2014-05-06 @ 19:36:01
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Pernilla

Vi har också bogäster bakom vårt garage. Tre ungar och vår ena hund har ett evigt sjå att hålla ordning på dem. Nej, han når dem inte men han vill gärna kolla upp dem, hela tiden. Finns bilder som kanske kommer någon gång......
/P

2014-05-06 @ 22:14:44
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Lotta

Så söta! Jag håller både tummar och tår. Hade trädet stått här så hade nog barken varit borta för på Öland blåser det och regnar ikväll. Men vad gör det när det är varmt och gott inne.

:-)

2014-05-07 @ 01:28:37
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Så söta, men de lever ju lite farligt så nära marken.

2014-05-07 @ 09:46:22
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Inga M

va kul att någon mer har fåglar i närheten. Trädkrypare är extremt ovanligt hos oss. Har bara sett vid enstaka tillfällen och ingen som valt att häcka i närheten. Men vi har i övrigt ett rikt fågelliv.

2014-05-07 @ 11:45:01
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Charlotta

Jamen de är inte alltid så långsiktigt smarta när de väljer boplats fåglarna... Kanske nybörjarfel? Hjälper till att hålla tummarna för att familjen ska klara sig. :)

2014-05-08 @ 20:57:05
URL: http://charlottasgarden.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0