Bank-race...

 
Fick min dagliga promenad för en stund sen, kan man säga...
 
Hade kört in till "byn" för att fixa ett bankärende å sonens räkning. Han har ju köpt hus, och nu skulle handpenningen betalas - borde väl inte vara så konstigt, kan man tycka! (Förutsatt att pengarna finns på kontot).
 
Men säljaren hade inte skrivit ut sitt bankkontonummer på "normalt" sätt, utan som ett så kallat IBAN-nummer... Och eftersom vi inte har samma bank, blev det problem i kassan på Sparbanken. Tack och lov finns det ett Handelsbanken-kontor också i "byn", så jag fick helt enkelt knata dit och be dem omvandla IBAN-numret. Och det var i samband med det som jag fick min promenad! 
 
För jag hade för mej att den banken låg på ett helt annat ställe än vad den i själva verket gjorde! Sanningen är faktiskt att jag gick förbi den (utan att se den!), när jag var på väg dit där jag trodde att den låg... Ähum! Och när jag kom fram till den felaktiga adressen, så kunde jag se bankens skylt på andra sidan järnvägen två gator bort där jag nyss hade varit... Så det var bara till att traska tillbaka några hundra meter igen... <:-)
 
Måste säga att jag nästan blev lite sugen på att öppna ett konto i Handelsbanken! Ingen kö och väldigt trevlig och serviceinriktad personal! Ett Halleluja-moment, nästan! För tillbaka på Sparbanken var det förstås kö, men tack och lov inte lika lång som vad den kan vara emellanåt...
 
Men nu är hur som haver inbetalningen gjord - och så här i efterhand var det ju klokt att sonen överlät på mej att göra den, för själv hade han ju knappast hunnit med allt detta rännande hitan och ditan på sin lunchrast... <:-)
 
 
 
 
 
 
Det egentliga tillträdet till huset kommer förresten att bli den 1/8, men sonen har redan fått både nyckel och fria händer att röja upp i trädgården och påbörja de renoveringar (förmodligen inte mycket mer än lite målning, golvläggning och omtapetsering) som behöver göras innan han kan flytta in. :-) De senaste kvällarna har han transporterat bort (läs forslat hit...) 5 fulla bilsläpar med gräs, mossa, buskar, grenar och trädstammar!! 
 
 
-----------------
 
 
I dotterns blivande hus - det med de verkliga renoveringsbehoven! - såg det ut så här i helgen som var:
 
 
 
 
 
 
Det är si så där kul att riva ut gamla golv - framförallt är det ett fruktansvärt tungt och skitigt göra! Men förhoppningsvis ska det kännas värt allt slit, när där så småningom kommer in ett nytt plant och välisolerat golv med goa värmeslingor i. :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Gomiddag! Som du kanske minns har jag tidigare rekommenderat Handelsbanken (och SEB). Swedbank och Nordea har jag skippat. Men på de två återstående bankerna behandlas man fortfarande som en kund vill bli behandlad eller bemött.

Du fick i alla fall lite motion vilket är mer än vad jag kan skryta med. De två senaste dagarnas regn har inte inbjudit till någon yttre verksamhet.

Taket ser ju bra ut på den nyinköpta kåken. Det brukar ju heta att ett bra tak är det viktigaste på huset.

Jag tycker man kan utläsa en viss uppgivenhet i S:s kroppsspråk när hon skådar ut över slagfältet. Jag har inte svårt att förstå henne i detta. Men nu ska vi vara positiva för det kan knappast bli värre än nu, hädanefter måste allt bli bättre om man bara bortser från det ekonomiska. ;-)

Ha det gott!

2014-05-07 @ 14:10:54
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Marianne

Det händer mig hela tiden. De få gånger jag är i city så nog fasen har affärerna flyttat.
Jösses, vad mycket gräs. Där behövs ingen gödning på ett tag. Tur för er att det var ett hus i bra skick, lite småfix vill man ju alltid göra i nytt hus.

Dotterns hus börjar bli klart ser jag. Gardinerna är redan uppe :D

2014-05-07 @ 16:44:18
URL: http://livetsommajsan.blogg.se
Postat av: Pernilla

Ni är så energiska. Banker som flyttar eller stänger igen är inte lätta att hitta eller hålla ordning på.

Sv: jag försöker jobba 6 timmars dagar och tar olika många hundar beroende på raser. En Springer trimmar jag på 1,5 timm så hinner jag fyra. Ska de ha både trim och bad blir det två. En Cocker tar 2 timmar (jag trimmar, inga ner rakningar. Bara rastypiska) och då hinner jag tre.
Men igår hade jag fyra Springrar och en Pudel, Phu! Men så brukar mina dagar inte se ut.
/P

2014-05-07 @ 17:58:34
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Maria S

Det var ett pampigt hus! Och gräsmattan ser stor ut också! Gratulera honom!

2014-05-07 @ 20:25:26
Postat av: Vespa Vulgaris

Jag har aldrig hört talas om IBAN-nummer förut. Varför använder man det egentligen?

2014-05-07 @ 20:45:08
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: soffie

usch vad jobbigt men som du skriver när väl golvet är färdigt så är det värt allt slit, kramen

2014-05-07 @ 20:45:11
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Lotta

Vilken tur att inte sonen också köpt ett hus med lika stort renoveringsobjekt. Spännande tid då barnen köper hus men jag fick nästan lite rysning av påminnelse när dottern med man köpte sitt hus. Det blev inte så som de hade tänk när de började att renovera och upptäckte saker de inte ville. Men bra blev det och många timmar gratis träning fick jag :-)
Vilken tur att du inte hann knata på i flera km innan du upptäckte banken placering.

Regn hela dagen så här har jag fått massor av saker gjorda inomhus. Samtidigs så har ju mina potatis blivit vattnade. Det enda negativa är att blöt hund luktar allt annat än gott :-)

2014-05-07 @ 21:37:34
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0