Äntligen en liten känsla av...

 
...att ha GOLV igen i renoveringsobjektet!! :-)
 
 
 
 
 
 
Under de gamla (och utkastade) brädgolven liknande marken mest ett stenröse - men med ett lager mindre stenar (makadam) över det, så kunde man gå och stå ordentligt inne i huset igen. Och vilken härlig rymd och takhöjd det blev!! 8-)
 
Fast den försvann igen (särskilt höjden...) när vi la dit den nya isoleringen; 30 cm cellplastskivor:
 
 
 
 
 
 
När det så småningom också blir ungefär en decimeter betong ovanpå dem, lär det väl tyvärr kännas som att man får kröka lite på nacken igen för att kunna stå rak i huset... Iallafall om man är si så där en och nitti eller två meter lång! <:-) Men då ska ni veta att det var ännu lägre takhöjd tidigare, så vi får nog trots allt vara nöjda så här. Och det är ju inga jättar som ska bo i huset heller, så! :-)
 
Nu kommer vi inte vidare inomhus förrän vi har fått hjälp av en rörmokare att dra fram vatten till toaletten/tvättstugan och lägga ut slangarna till golvvärmen. Hoppas verkligen det blir gjort under den här veckan, så vi kan beställa betong och få golvet gjutet under nästa! (Eller åtminstone näst-nästa...)
 
Tills dess behöver vi dock inte sitta still och rulla tummarna, för vi (läs maken...) kan ju snickra vidare utomhus - på tillbygget som ska bli det nya köket! 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Vilken tur att snickaren har en hantlangare som hjälper till att hålla brädan på plats. ;-)

På sina håll var det skyfall och åska igår, bl a i Göteborg där både vägar och järnvägar ställdes under vatten. Detta är i för sig inget ovanligt i just Göteborg och därför kan det synas underligt att man inget gör för att begränsa följderna av de återkommande skyfallen. Men man tycks resonera som så, att när man väl återställt allt efter det senaste skyfallet, så kommer något sådant aldrig att inträffa igen. Så lyder den göteborgska logiken som tyvärr återspeglar sig inom många grenar av stans verksamheter.

Ha det gott!

2014-05-20 @ 08:46:08
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Inget för min sambo då som är 2 m :-)
Cool bild på din man o vovven. Han inspekterar husse verkar det som :-)

2014-05-20 @ 21:33:23
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: soffie

å va de jobbar på...va bra de är. svar: Plommonträdet hade blivit angripet av nån parasit så tyvärr dog det. nu har pappa odlat gräs där och de ska ha sina utemöbler där:)

2014-05-20 @ 21:37:17
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Lotta

Så bra att maken får hjälp med att hålla planakan på plats. Oj vad det grejas och bra blir det. Hoppas ni inte regnade bort nu när skyfallet kom, men ni kanske klarade er.
Idag har vi haft 22 grader...och jag har suttit på möte :(

Ha en härlig onsdag!

:-)

2014-05-20 @ 23:07:41
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Inga M

Det här är lika mycket jobb som att bygga ett nytt hus, fast det blir dubbelt så charmigt förstås. När du berättar om bilderna så inser man hur mycket slit det är med att få undan gammalt. roligt att se hur allt går framåt.
Roland bygger just nu en grill utanför vårt renoveringsobjekt men gormar över att han tog sig an ett så stort byggande, har eg inte tid. Ha det gott i sommarvärmen!

2014-05-22 @ 15:53:57
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Malin B

Å, vad jag GILLAR den nedersta bilden!
Hur gullig är inte A när han kollar upp att husse jobbar rätt!!!

2014-05-24 @ 15:50:01
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Madelene Englund

Nämen se,, det händer saker:D

2014-05-30 @ 10:20:06
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0