Våren is back!!! 8-)

 
Utomhustermometern säger 15,9 grader!
 
Hur varm den här krabaten lyckades bli, vet jag inte...
 
 
 
 
 
 
Men den var iallafall tillräckligt uppiggad av solenergin, för att det inte skulle gå att komma riktigt nära den med kameran... (Ser ni den??? Ganska välkamouflerad!)
 
Och de citronfjärilar jag såg i trädgården (de första för i år) var också pigga, och tog sej inte mycket tid till att smaka på blommorna i rabatten. Men här är iallafall en av dem fångad på lungörten:
 
 
 
 
 
 
Årets första utslagna vitsippor har jag också sett idag:
 
 
 
 
 
 
Dessutom har jag hittat fina knoppar på både påskliljorna och blåsippan, men dem återkommer jag till en annan dag. Nu ska jag gå ut en sväng igen, och bara NJUTA av det härliga vädret, blommorna, insekterna och fågelsången! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: majamyra | It´s all about the details

Vilken stooor! Är det en ödla? Salamander? Jesus, den liknar vår stäppvaran vi hade en gång i tiden. Och de lever ju absolut inte i Sverige :)

Det kom snö till oss, PANG bom vräkte det ner en hel dag. Men nu börjar graderna stiga igen och snart smälter det ju bort! Tur! phu....
Kram!

2014-03-20 @ 15:30:10
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: soffie

wow va stor och så kul att du hann fota den:) underbara vår men den kom av sig hos mej så jag hoppas den kommer tillbaka snabbt:)

2014-03-20 @ 20:36:35
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Malin B

Så härligt!!! På vårdagsjämningsdagen till på köpet. När vi var små "skrockade" vi lite om fjärilarna, att om det var en gul eller ljus fjäril som var årets premiärfjäril, då betydde det att sommaren skulle bli jätte kul/ljus/rolig. Om det var en brun fjäril... Ja, du förstår själv. ;)
Tur att jag nu är gammal och klok!=)
Här har jag inte sett några blå- eller vitsippor än men jag håller utkik i alla fall. På morgonen är det ju faktiskt ljust nu och det är en fröjd att gå morgonpromenad då. För någon vecka sedan gick jag i gryningen varje dag och det var nästan ett "halleluljafenomen". ;)

2014-03-20 @ 21:43:18
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Du får njuta för mig också :-)

2014-03-20 @ 21:50:21
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Lennart O

Morning! Nu när våren tagit ny avstamp går det fort. Vi kan nog förvänta oss en formlig explosion i naturen de närmaste dagarna. Tidigt i morse, det är ju ljust redan vid sex nu, var det fågelsång och ett stilla vårregn. Termometern visade plus nio grader.

Idag hade jag tänkt att låta bli att besudla ditt kommentarsfält alltför mycket. Måste dock kommentera att vid prästutbildningen är nu 70 procent kvinnor. Här har det gått raskt. Det är ju bara ett par tiotal år tillbaka som kvinnliga präster var ett omstritt inslag i den kyrkliga hierarkin.
På universiteten är nu de kvinnliga studenterna i klar majoritet. Killarna verkar allt mer akterseglade och tycks sakna den ambition som driver tjejerna.
Läste i lokalblaskan om de sk UF-företagen som bildas på gymnasierna och som är ett led i utbildningen i entreprenörskap. Även i detta sammanhanget är tjejerna i stor majoritet och de visar också goda egenskaper i marknadsföring, dvs de är verbala och kan presentera sina tjänster eller produkter på ett förtroendegivande sätt.
Det är inte utan att man måste fråga sig, var finns killarna? Ägnar de sig enbart åt spel på datorn?

En fin vårhelg önskas till er!

2014-03-21 @ 09:21:21
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Pernilla

Vilka bilder!

Det är annat än mina mobilbilder det! Det gör inget. Helt okej med bilder med kvalitee också. Haha, (ironi)!
/P

2014-03-22 @ 20:52:45
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Lotta

Underbara foto! Gozzi och jag tog en runda till skogen för att kolla om vitsipporna kommit fram. Små små sippor som tappert kämpade, men kameran den låg hemma :-)

2014-03-22 @ 22:56:22
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Inga M

Vilken fantastiskt kamouflagefärg ödlan har! Den är inte lätt att upptäcka mot marken. Och jag ser att hos dig har vitsipporna redan kommit. De har ett tag kvar innan de kommer här hos oss. Våra vägkanter lyser just nu gula av tussilago i mängd. Jag tycker att de är ovanligt stora i år men det är väl bara inbillning

2014-03-23 @ 07:38:01
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0