Vår på riktigt!! :-)

 
Idag har inte bara solskenet och värmen återvänt, utan även den här:
 
 
 
 
 
 
Visst blir man GLAD när man ser den första sädesärlan!? 8-)
 
Fyra sorters fjärilar har jag också kunnat räkna in i trädgården idag; Citronfjäril, nässelfjäril, fuks och påfågelöga. Har faktiskt lyckats fota samtliga också, men inte hunnit redigera bilderna - så dem får ni se en annan dag. :-)
 
En sak till idag, förresten:
 
 
 
 
 
 
Första blåsippeknoppen slog ut! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Det är ju för underbart!
Här har de lovat skönt väder under förmiddagen så....krattan står och väntar på mej. Istället för arobics!
/P

2014-03-29 @ 07:25:23
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Lennart O

Morning! Ännu en strålande vårmorgon har begynt. Idag var jag tidigt uppe och hämtade in morgontidningen redan före sex. Stötte då ihop med en granne som just gått dagens första runda med sin rollator. Han är nybliven änkeman och befinner sig djupt nere i sorgefasen. Men det kändes fint att få prata en stund med honom och han verkade uppskatta det.
Självklart ska man inte sova bort sådana här fina vårmorgnar. Hur många sådana finns det under ett människoliv? Tillräckligt få för att inte slösa bort dem.

Hörde på radion en intervju med Susanne Osten (70) som nu efter 40 år lämnar chefsposten för Unga Klara. Vad ska du göra nu undrade intervjuaren. Osten menade att hon har precis så mycket som helst att göra, nya filmmanus, en opera som ska ha premiär i höst och att skriva, skriva och åter skriva. Människan är som lyckligast när hon är kreativ, sa Osten. Men man måste också hela tiden vara medveten om att antalet år framåt minskar med en drastisk hastighet och risken för att råka ut för obehagligheter ökar med kvadraten på den stigande åldern. Men så länge man förmår att hålla kreativiteten vid liv finns känslan av lycka kvar.

Lena Andersson, författare o journalist, skriver i dagens G-P om att läsa snabbt är det samma som slöseri med tid. Ska man erövra nya tankar måste man också tänka dem till slut. En text som är värd att läsa bjuder alltid motstånd. Man läser som en detektiv på jakt efter vad som ligger under orden, på vakt mot manipulation. Förmågan att extrahera innebörden i en text är och förblir förutsättning för möjligheten att göra sig gällande i samhället.
Kloka och tänkvärda ord av Lena A. Själv läser jag alltför mycket text på nätet och där blir det lätt att man läser skummande och hastigt. När jag har lagt mig på kvällen och tänker över vad jag har läst idag, så är det inte mycket som har stannat kvar. Alltså var det förspilld möda att över huvud taget läsa nättexterna alls.

Trevlig helg och glöm inte att vrida fram klockan i natt!

2014-03-29 @ 08:54:33
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: majamyra | It´s all about the details

Härligt! Jobbar nu, men måste ge mig ut och leta sippor sedan bannemej.
Kram
Lisa

2014-03-29 @ 10:41:38
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Ditte

Ja, visst är det härligt! Har endast sett citronisar, men även bofink. Ingen sädesärla än, men den kommer väl. Ska gå ner i morgon och spana på mina blåsippeknoppar om de slagit ut. De är ju "vilda" i skogen... vitsippor har jag hittat!

2014-03-29 @ 17:55:06
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Suss

Det är ljuvligt just nu, vi var över till en granne på em och där på taket fick jag syn på först en sädesärla och strax efter tittade en till fram över taknocken. Fjärilar har det vimlat av också, mest citron och jag tror jag bor längre norrut än du - Närke är det för min del. Ha det skönt i vårvädret!

2014-03-29 @ 18:21:36
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Anita

Underbara bilder :D

2014-03-29 @ 20:21:14
URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: Gubben

Just nu är det härligt att leva! Härliga bilder!

2014-03-29 @ 21:02:26
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Lotta

Fina foto! Underbar årstid som vi har framför oss.
Dagarna på Öland är helt fantastiska. Jag har också sett flera fjärilar idag. Hela min gräsmatta är blå av blommor, jag känner mig som en massmördare då jag går på dem.

:-)

2014-03-30 @ 01:40:07
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Ingrid

Vi har varken sädersärlor eller blåsippor men våren är allt här ändå!!! Idag blir det korvgrillning vid vår lilla stuga med familjen. Mys

2014-03-30 @ 10:25:52
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Malin B

Så i kväll när det var ljust extra länge känns det ju nästan som sommar. ;)
Den här helgen har verkligen solen varit på rätt humör. Det piggar upp.

2014-03-30 @ 20:25:19
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Inga M

Ska bli intressant att se bild på en fjäril som heter fuks. Har jag aldrig sett.

2014-04-01 @ 09:06:38
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0