Ny vecka!

 
I fredags eftermiddag var maken och jag hos vår revisor igen, för en ny liten genomgång... Bland annat tog hon sej en titt på min bokföring (som ännu så länge bara är en kontering av några få verifikationer), och den fanns det trevligt nog inget att invända emot. Nu är bara frågan om vi ska slå på stort och skaffa oss ett bokföringsprogram till datorn, eller om vi (jag...) ska göra så som jag lärde mej på gymnasiet en gång i forntiden; Skriva för hand i en för ändamålet avsedd bok... Det känns ju verkligen stenålders att göra på det viset, men betala hundratals kronor i månaden för att kunna bokföra kanske inte ens en handfull fakturor på datorn verkar ju också rätt dumt... :-/
 
Tips, råd, förslag - allt mottages tacksamt!!!
 
Turerna kring försäljningen av makens del i företaget där han jobbade tidigare går för övrigt lå-å-å-ångsamt... Det var ju den som var orsaken till att vi (maken!!) bildade ett aktiebolag, men nu när tiden bara går och går och inget egentligen händer, så har vi så smått börjat "företaga" oss iallafall! I form av lite skogsavverkning... :-) 
 
Det blev ett par papper signerade hos revisorn också, så om några veckor ska försäljningen ha kommit ytterligare en bit! Inte för att det är nån brådska egentligen, det är mest bara det att man blir förvånad över hur omständligt det är!? I somras verkade det ju som om allt skulle kunna vara klart i god tid innan nyår, men nu känns det mer som om man får vara nöjd om det är klart innan semestern. <:-)
 
 
 
 
 
 
Från det ena till det andra... Det är gott om svanar i sjöar och pölar nu! :-)
 
När jag gick en promenad med hunden i eftermiddags passerade vi ett par dammar, och i en av dem simmade det omkring hela nio svanar. Tyvärr hade jag ingen kamera med mej... Fotot ovan är från förförra våren.
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lotta

Här kommer inte mycket till förslag! Men jag kan hålla med om att allt ska ta sådan tid, många kvarnar som ska mala.
Gozzi och jag tog oss en titt idag ifall svanparen hittat till sina kommande bo. Jag blev förvånad över att de är så många. Har du sett någon svart svan? Jag har aldrig gjort det, men skulle så gärna velat. Än är det ju inte försent. Håller ögonen öppna.
Mina små ekorrar lekte utanför mitt idag, de snattrade, hoppade och jagade varandra upp och ner i träden. Så gulliga. Hade jag kameran med mig? Naturligtvis inte!

Hoppas du får klarhet i dina funderingar!

:-)

2014-03-03 @ 23:48:46
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Pernilla

Känner du ingen som har ett SPCS Visma som du kan få installera? Det finns enkla varianter som är billiga men kan man få ett är det ju kanon!
Allt blir så mycket lättare med ett program. När man ska överföra till revisorn tex. Annars kommer ni gå betala för tiden som han tar för att lägga in det i sin maskin. Redan där kanske ni förlorat de ev sparade pengarna.
Vi lämnar iväg för bokslut och deklaration och du ska inte tro de räknar för hand inte.
Har ni hjälp av någon så kolla vilka program de rekommenderar.

Ibland får man tänka till så man inte är dumsnål.
/P

2014-03-04 @ 08:11:05
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Lennart O

Morning! Några råd om modern bokföring ska väl jag som en gammal stofil inte ge. Kanske är Pernillas råd ovan något att fundera över? Själv skulle jag nog nöja mig med det gamla hederliga sättet som du är inne på. Men som sagt jag är ju inte längre någon auktoritet på området.

Idag ser det ut som om solen äntligen skulle få en chans att lysa igenom grådasket. Som upplagt för lite utomhusjobb.

I morse kunde vi i radion höra några ukrainare på gatan intervjuas. De uttryckte oro över att det sitter ultranationalister i den nya självutnämnda regeringen. Vissa av dem förordar bl a att det ryska språket ska förbjudas i Ukraina.
När högerextrema rörelser sitter i parlamenten ute i Europa gapas det fy och ve samstämt av svenska politiker och inte minst i media. När liknande rörelser odemokratiskt tagit makten i Ukraina höjs dessa till skyarna och ses som hjältar av politiker och i medierna. Och Carl Bildt står till och med i tv och förnekar extremhögern skulle har något inflytande bland kuppmakarna i Ukraina. Pinsamt, minst sagt.

Ha en fin vårdag!

2014-03-04 @ 09:39:25
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: mimmi

Byrågrati ..eller hur det nu stavas heter det ,när allt skall ta så lång tid att genomföra;)
Här var vi iväg för att kolla efter svanarna idag..men de var inte på det vanliga stället..just när vi var där..typisk
ha en fin kväll
kram:)

2014-03-04 @ 16:51:45
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0