Där satt den!!! 8-D

 
 
 
 
 
I förrgår morse när jag passerade (till fots) ån vi bor intill... En mörk fågel på en sten i vattnet. Den blev skrämd och flög sin väg, men landade igen på en annan sten i ån. Kanske 20 meter bort, men jag såg ändå tydligt att den hade vit haka. Med andra ord: Det var en STRÖMSTARE!! 
 
Behöver jag säga att jag inte hade kameran med mej när detta hände!? Och att fågeln inte visade sej igen, fast att jag gick tillbaka till samma plats (med kameran med mej!) flera gånger den dagen...?
 
Men jag är GLAD ändå, för det är säkert 20 år sen jag senast fick se en sån!! :-)
 
Igår spelade förresten gärdsmygarna i trädgården som om de vore tokiga nästan! Med tanke på hur små de är, så håller de en förvånansvärd hög ljudnivå!! Men foton är ju ljudlösa, så... 
 
 
 
 
 
 
Trevlig fredag och helg på er allihopa!! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lotta

Nu får du många fina promenader till din å, ge inte upp för den kommer tillbaka. Jag lovar! Så fin liten pippi som du han fånga innan den flög sin kos.
Trevlig fredag!

:-)

2014-03-14 @ 09:15:00
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Lennart O

Morning! Strömstaren är en intressant fågel och det får väl ses som en ynnest att ha den nästan i trädgården. Man får nu hoppas att det förestående bakslaget i vårvädret inte drabbar nyanlända småfåglar alltför illa.

Journalisten Kristina Mattson har skrivit en ny bok där hon sätter fingret på en öm punkt. All svällande dokumentation inom välfärden håller på att skapa en snabbt växande byråkrati. Denna byråkrati har blivit en gökunge som tar allt större plats och breder ut sig på omsorgens praktiska dels bekostnad. Jag har en viss inblick i den kommunala förvaltningen där byråkratin sväller utan att det tycks ifrågasättas. Det nuvarande kommunhuset räcker inte längre till utan svällande förvaltningar får flytta ut till andra lokaler. Detta sker samtidigt som det krävs att folket på golvet ska klara sina arbetsuppgifter med ständigt minskande resurser.
Bra att någon äntligen talar klarspråk om detta. Och det märkliga är att denna svällande byråkratisering är på något sätt självgående. Det spelar ingen roll vilka politiska konstellationer som sitter vid makten, resultatet blir detsamma.

En trevlig helg till er skåningar!

2014-03-14 @ 09:29:56
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: mimmi

Du fick i alla fall se den:) och du fick ju kanon bilder på gärdsmygen:)Den har vi inte sett till här på ett år nu.Men nu skall ju våren gå i vila ett tag ,för vintern skall visst göra ett besök igen.Hoppas att SMHI har fel ..igen
kram:)

2014-03-14 @ 14:41:54
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.se
Postat av: Soffie

Desamma till dej ha en underbar helg, men wow att du såg den! Den har jag aldrig sett,kram

2014-03-14 @ 19:44:42
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Gunnar

Synd att du inte fick med den på kort men måste ha varit kul bara att se den.Det kanske kommer fler tillfällen.
Trevlig helg!

2014-03-15 @ 09:14:39
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Pernilla

Så va det där med fåglar. Är liksom lite urusel på det.
Men jag läste på fs av någon att den kommit. Staren alltså. Finns det många sorter?
Jag såg en nötskrika idag. De vet jag hur de ser ut!!! Fina som sjutton. Fast de är ju här hela vintern men jag kände till den!!
/P

2014-03-15 @ 19:29:30
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: TantGlad

Så härligt att du såg den.
En trevlig helg och söndag önskar jag dig.

2014-03-16 @ 07:46:25
URL: http://TantGlad.bloggo.nu
Postat av: Suss

Jag får väl erkänna att jag varken sett en strömstare eller en gärdsmyg, men jag kanske har hört en? Ska lyssna i hur de låter, för här sjunger det i varenda buske just nu. Ha det bra!

2014-03-16 @ 18:34:39
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Inga M

Va spännande med en strömstare. Jag tvivlar på att jag någonsin har sett en. Nu håller vi tummarna för att våra tofsvipor ska stanna kvar här, hela åtta stycken var det häromdagen.

2014-03-17 @ 07:03:04
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0