Paus i sommaren...

 
 
 
 
 
Regn igår, och mul och dis idag. 
 
Det gör inte så mycket, för jag har att göra inomhus. Mer än vad jag egentligen behöver... Phu! <:-)
 
Igår tillbringade jag några timmar med att hjälpa dottern att avlägsna gammal färg från ett innertak i renoveringsobjektet. Vi ska fortsätta idag också (och många dagar till framöver, för det går inte fort precis...)
 
Men innan dess har jag tänkt lönearbeta en stund! :-)
 
Fast... Efter mindre än sex månaders företagande, är jag redan precis så less på pappersarbete som vad jag i förväg visste att jag skulle vara... Det är tyvärr inte roligare att bokföra och administrera åt sej själv än åt någon annan. <:-I
 
Dock är det intressantare! Saldon på egna konton spelar givetvis större roll än på utomståendes - och det var nästan så det sved lite grann att "behöva" betala ut lön till mej själv häromdagen! ;-) Än värre lär det dock kännas när jag ska betala arbetsgivaravgiften också om nån vecka... Och det var ifyllnaden av den blanketten som jag hade tänkt jobba med denna morgon - men som synes hamnade jag här i bloggen istället! Hm...
 
Som jag nämnde häromdagen ska maken snart byta jobb igen, så det här företagandet lär nog hamna mer eller mindre i malpåsen sen. Och hade det inte varit för att det var för lite att göra på hans nuvarande arbetsplats, så hade det ju inte blivit några uppdrag utförda tidigare i våras heller. Men nu blev det som det blev, och därmed har givetvis snåljåpen/skattesmitaren i en vaknat upp! Bokslutet närmar sej med stormsteg... Avdrag, avdrag, AVDRAG!?! 8-X
 
Jag borde verkligen också skaffa mej ett nytt jobb... <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Sommaren i år blev visst kortare än vanligt, men efter regn kommer solsken heter det ju. Och man får väl trots allt vara optimist även om det inte ser så ljust ut för den närmsta framtiden.

Idag är ett av grannarnas hus utannonserat i ortsblaskan. Känns nästan lite vemodigt efter att vi har varit grannar i 45 år. Men det där med att byta grannar ska ju inte bara ses som negativt. Det har jag fått erfara efter att mina närmsta grannar dog för några år sedan. In flyttade en ung familj med utländsk bakgrund. Efter det har jag nästan fått en ny familj. Aldrig tidigare har jag mött några som så delat mina bekymmer och glädjeämnen. Man kan knappt visa sig utomhus utan att det ropas om att det är dags för kaffe eller te.

Ha det gott!

2014-06-04 @ 08:42:27
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Inga M

Det svenska vädret tenderar att bli en växling mellan sol och regn. Egentligen är det nog inte helt fel. Regn friska upp mellan varven, bara det inte blir veckor i sträck! Just nu ser det ut som om vi ska lite av varje framöver, åtminstone här hos oss. Pappersarbete kan man få mycket av med egenföretagande! Jag behöver inte, men gubben här lider med det varje måndag.

2014-06-05 @ 04:50:26
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Anita

Underbar bild !!

2014-06-05 @ 11:34:04
URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: Lotta

Störtskur här ikväll just då vi skulle grilla, men dagen har varit så underbart fin så jag klagar inte. Korven är på plats och den smakade mer, fattar inte varför en vanlig korv kan smaka så gott så fort den hamnar på grillen.
Underbart foto!

Pappersarbete skulle bara få tillåtas vintertid :-)

2014-06-05 @ 22:24:00
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Pernilla

Naken och jag har enskilda firmor båda två och är gifta. Då får man flytta över skälig summa för arbete så att jag skattar i stället för honom. Påsåg sett blir det mycket mindre avgifter och enklare. Smidigt sett att få lön på men det krävs F-skatt från båda och att nan är gifta.
/P

2014-06-06 @ 15:11:15
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Malin B

Nog är det skillnad på att bokföra åt sig själv än åt andra. Hux flux är siffrorna mycket mera "kännbara"!!!

2014-06-06 @ 18:52:52
URL: http://malinbs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0