Nu är det sommar, nu är det sol! :-)

 
 
 
 
 
Och hög tid att klippa gräset...? 8-X
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Lite högt va nog gräset, det håller jag med om. Härligt att höra att fler har prioritet på annat. Men min man prioriterar gräset så det blir ju klippt en då......
/P

2014-06-14 @ 20:47:23
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Per-Anders

Kanske bäst att använda lie där.

2014-06-14 @ 20:58:03
URL: http://peranders.blogg.se
Postat av: Lotta

Det där ängsgräset hade våran häst gillat. Kan riktigt känna det frasiga och den härliga lukten när det är slaget och blivit torrt. Så fint gräs kräver en häst :-)

Ha en finfin söndag!

2014-06-15 @ 09:04:20
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Malin B

Ni kan väl skaffa en get? ;)
Eller något annat trevligt djur, ni har ju inte talanger bara för att bygga hus, ni kan ju ta hand om djur också!

2014-06-15 @ 09:04:56
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Ditte

Tur man bara har en balkong att slippa klippa ;) Kan det inte komma några rådjur och knipsa av gräset? Fast de kanske vill ha dina blommor istället....

2014-06-15 @ 17:39:05
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Inga M

Egentligen är det vackert med sommargräs och mycket vilda blommor. Men jag gillar inte att det kan gömma sig ormar i sånt så jag föredrar kort. Får är ju ett alternativ till att klippa. Eller en robot. Men robot är riskabel om man har hund eller katt. De kan skada sig under lek med den.

2014-06-16 @ 06:43:07
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lennart O

Morning! Långt gräs är inte att rekommendera om man vill undvika fästingar. Ett tv-program i veckan har nog gett åtskilliga en ökad respekt för fästingarna och de otrevligheter som de kan ställa till. Den fästingburna borelian sprider sig nu med epidemisk hastighet i både Europa och USA. I Tyskland anses det att var åttonde person drabbats av sjukdomen. Här Sverige har vi ännu inte kommit upp i de siffrorna men ökningen sker med alarmerande hastighet. Svenska läkare har i regel små kunskaper om borelia. Nio av tio läkare behandlar här sjukdomen med en enkel antibiotikakur på 10 dagar. I regel är detta inte någon tillräcklig behandling, utan det krävs kraftigare och längre behandling än den som svenska läkare anbefaller. I vissa fall kan borelia medföra livslång invaliditet.
Fästingarna har i regel gnagare som värddjur, vilket kan vara bra att veta. Om man nu till äventyrs ändå vill ge sig ut och gå i långt gräs så rekommenderades det att dra strumporna utanpå byxbenen och framför allt att inte gå barbent i högt gräs.

På tal om gräs så hade jag tänkt klippa mitt idag men nu ser jag att regnskurar är på väg söderut, så det blir väl att vänta någon dag till. Men det finns ju mycket annat som bör göras, t ex att ta upp jakten på de avynglade dammråttorna på golven här inne. Ack ja!

Ha en fin måndag!

2014-06-16 @ 09:36:13
URL: http://leonardo34.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0