Första december...

 
Vaknade upp till VITT PÅ - inte marken, men på bilarna (som stått ute under bar himmel). IRK!!!
 
Nu var det inte fullt så illa som det först såg ut, för det vita var inte snö utan bara frost. Men iallafall! Sommar häromveckan, höst så sent som igår - men nu plötsligt vinter!?! 8-X
 
Har inte brytt mej om att plocka fram nåt adventspynt, just för att det inte alls har känts som att tiden för det är inne än... Men jag upptäckte att våra gäster i lördagskväll (vi hade ett litet kalas då) var mer tajmade på den punkten än vad jag är, för de tolkade min nya lampa i vardagsrummet som ett snöbollsliknande julpynt... <:-)
 
 
 
 
 
 
Men det är ju en växtbelysning!! IKEA´s "Maskros"... :-) Fick den av dottern, som inte ansåg sej ha plats för den i nya boningen, utan hade tänkt KASTA BORT!!! Never in my life... :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Bara att konstatera att vi nu just kommit in i den första vintermånaden. Några har ju för sej att november är en vintermånad, men så är det inte vilket vi på våra breddgrader definitivt kan intyga efter årets milda och fina november.

Idag sak jag ta ut julen i förskott så tillvida att jag ska tillaga lutfisk. En fisk som kräver ett visst handlag kombinerat med ett mått tur om den ska bli lyckad. Har man otur så kan fisken helt försvinna i kokvattnet och det hela gå upp i intet. Kokt lutfisk smakar absolut ingenting utan det är tillsatserna som gör den ätbar och smaklig. Nymald vitpeppar och svartpeppar samt en vitsås spetsad med senap är ett måste för en viss smakgaranti. Dessutom kokt potatis av en mjölig sort t ex King Edward. För den maximala njutningen hör även en god julmust. Smaklig måltid (om det vill sej väl).

Ha en fin måndag!

2014-12-01 @ 09:48:18
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Ingrid

Här blundar vi åt det grå och det blöta (samt lite kvarblommande finsaker i landen, maskrosor i gräset o.s.v..)NU är det ADVENT därmed basta! ;)

2014-12-01 @ 18:20:43
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Anonym

Men tänk om hon slängt den fina lampan! Den var himla snygg och pryder sin plats. Fast jag undrar på vilket sätt den är en växtlampa? Formen eller speciellt ljus?

2014-12-01 @ 18:42:47
Postat av: Inga M

Asch det var ju jag som skrev där uppe, fast mitt namn försvunnit från inlägget. Om jag nu kryssar i kom ihåg mig så borde det ligga kvar.

2014-12-01 @ 18:44:01
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Pernilla

Till och med vi har haft det fruset hela dagen. Vi har sällan frost så det blir vitt men när det blir det, beundrar jag varje liten kristall.
/P

2014-12-01 @ 19:57:30
URL: http://dogladyn.blogg.se/
Postat av: Vespa Vulgaris

Återbruk, det är det nya svarta :-) Mina vänner har en golvlampa med "Maskrosen". Den sprider så läckra skuggor i rummet.
Inga fler lopp inplanerade. Det är trist att inte ha ett mål att träna mot.

2014-12-01 @ 21:28:39
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Herr Nilssons Fru

Men nu fryser de varjefall på ju :) jag älskar alla ljus så här blir de alltid advent oavsätt väder. Vi är rätt vana vid snöfria vintrar o jular.
Snygg lampa, vad då slänga ?? ungdomare...suck!
Minns vi hade någon liknade fast mindre när jag var liten (ung 70-talet) hängande i vardagsrummet.
Kramiz

2014-12-02 @ 06:45:58
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se/
Postat av: Malin B

Såklart inte en så fin lampa kastas. Återanvändning av mor är helt rätt. Jag tycker att de har ett så himla fint sken de där lamporna, "skuggspel" eller vad jag ska kalla det.

2014-12-02 @ 19:35:37
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: majamyra | It´s all about the details

Den ger väldigt fint sken den där lampan har jag sett hos folk. Dina blomsters gillar nog det.

2014-12-03 @ 23:02:44
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0