För cirka fyra veckor sen...

 
...såg det ut så här inne i renoveringsobjektet:
 
 
 
 
 
 
Sedan dess har det (som tur är!!) hänt en hel del; Där jag stod och fotade (inne i det blivande köket) ligger det nu golvspånplattor, och väggarna är både gipsade och spacklade ända upp i nock. Innertaket (vitvaxad panel) är också på plats, och de senaste två kvällarna har dottern ägnat åt att måla de tvärgående bjälkarna (som alltså kommer att vara synliga). Hallen (där sågen är uppställd på fotot) har förresten fått samma panel i taket, och valvet in till vardagsrummet är också klart (bortsett från listerna som ska rama in det). Något eller några lager färg till i taket i vardagsrummet, och det också kommer att vara klart - och det samma gäller för sovrummet.
 
Nästan så att man börjar ana slutet på det här projektet!? 
 
Eller inte... För toaletten/tvättstugan återstår ju... :-(~
 
Från början var vi helt inne på att vi skulle göra den också på egen hand, men efter att ha fått upp gips på väggarna och panel i taket så har energin till att gå vidare med det rummet så gott som helt avtagit... Inte nog med att det verkar jäkligt svårt - det skulle kunna bli ungefär nästan hur dyrt som helst också!? 8-X
 
Dessutom: Vi har redan spräckt budgeten... Banklånet räcker inte, utan vi kommer att få skjuta till en hel del egna medel också framöver. Och såna finns det inte tillräckligt med för att göra det badrum som dottern och hennes kille drömmer om - TYVÄRR... Så nu blir det våtrumsmatta och våtrumstapet istället. Och trots att vi får anlita hantverkare till att utföra det jobbet, så kommer det att bli mycket billigare (och förmodligen också bättre!!) än det kakel och klinker som vi först hade tänkt oss.
 
Så fort vi hade fattat detta beslut - vilket skedde igår - var det som ett tungt ok föll av våra axlar, och plötsligt kunde vi känna att vi faktiskt snart ÄR klara med renoveringen!!! 8-D
 
Nu vet vi i och för sej inte när vi kan få toa-jobbet gjort, men inom några månader måste väl kunna gå!?
 
Hur som helst; Nästa steg för vår egen del blir att se till att värmeslingorna i köksgolvet kommer på plats, så rörmokaren kan installera jordvärmepumpen. Så fort dottern och killen har bestämt sej för vilket laminatgolv de ska ha, ska den saken fixas. 
 
Därefter återstår golv i resterande rum, fönstersmygar, tapetsering, en lucka så det går att stänga om vinden, isolering mellan innertak och vind, bygga om verandan lite så den nya ytterdörren kommer gå att öppna (...), sätta in köksinredning och vitvaror, putsa om murstocken, täta hål och sprickor mellan en del stenar i husgrunden, fönsterbläck och lite annat plåtslageri, få fart på vatten och avlopp, få elen klar, installera larm, snygga till gårdsplanen - och troligtvis ytterligare ett antal saker som jag för tillfället inte kommer på...
 
Men... Det låter väl inte så farligt!? :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin B

Jag förstår inte hur ni orkar...
Men hur imponerad som helst!!! :)
Här togs all renoverinsinspiration bort förra hösten och då var det i ungefär två månader som vi hade hantverkare här...
Jag som trodde att det skulle bli tvärt om, att jag skulle vilja förbättra överallt men jag blev bara trött (och lite fattig kanske?).
Att budgeten spräcks är nog tyvärr ett vanligt problem men det kan ju bli bra ändå. Jätte bra! :)

2014-08-01 @ 09:41:48
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Ditte

Jag skulle aldrig orka, min energi räcker inte så långt nu för tiden! Men kul att få se här hur det växer fram! Idag är det ju lite svalare också :P

2014-08-01 @ 10:32:39
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Majsan

Ni har kommit långt ju. Idag finns det fina våtrumstapeter och det är ju smidigt o mycket billigare. Ibland måste man göra så. De kan ju göra om det i framtiden om de vill.
Ha en kanonhelg....för nu kommer extrem värmen tillbaka

2014-08-01 @ 11:29:59
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Hanna Karlsson

När jag läser allt det här är jag väldigt glad åt att jag hyr och inte behöver fundera på renovering. Men visst vill jag göra om hemma ändå. Tapetsera om tex.

2014-08-01 @ 11:44:02
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Lotta

Så skönt när bitarna faller på plats även om det är en hel del kvar så får man vara glad över allt som ni redan hunnit. Det är en fantastisk renovering och jag är säker på att när de vite flyger sitter dotter med pojkvän nöjda och belåtna och njuter.

Hahaha.... nej det finns ingen studsmatta som hjälpmedel för de där hoppen, det är bara lite satts och så var de över hindret :-) Möjligtvis envishet!

Önskar dig en under fredag!

:-)

2014-08-01 @ 12:24:55
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Lennart O

Go middag! Det är nästan så det tar andan ur mej när jag hör allt vad ni gjort och vad ni ska göra. Nog förståndigt att revidera planerna något med tanke på hur lätt kostnaderna skenar iväg. Det blir säkert jättebra när det blir färdigt även om inte alla drömmarna gick att uppfylla.

Ha det gott!

2014-08-01 @ 13:25:06
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Herr Nilssons Fru

Allt blir inte alltid som man tänk - så är de nog för alla ibland o jag tror nog de som ska bo där fort kommer över ändringen o om si så där 10 år är de dax att renovera o då :=)
Kul det är när man ser så mycket de händer, hur varje liten sak gör sin uppgift o får en fin glans. Härligt. De här huset kommer de att bo som kung o drottning i.
Kramiz

2014-08-01 @ 18:40:49
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se/
Postat av: Gubben

Tyvärr brukar aldrig en "budget" vid renovering hålla. Vi satte in våtrumsmatta då vi renoverade och drog in Åretrunt vatten. visst kakel kanske är snyggare eller modernare med tycker det blev snyggt och man behöver inte oroa sig för "sättningar " i huset.

2014-08-02 @ 08:03:31
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: bara anna

Oj vad ni sliter men roligt när det blir så fint och man känner sig nöjd. Tycker det kan vara lika snyggt med våtrumstapet i ett badrum som klinkers faktiskt. Finns så många fina tapeter nu att välja på.

Vi behöver inte renovera så mycket inne i vårt nya hus, det tror jag inte vi hade orkat. Vi ska bara måla lite på väggarna, jag vill liksom inte ha en ljusblå hall och så vill jag inte att köksluckorna ska vara rödorange, ha ha. Badrummet är precis nygjort, så det känns bra.

Må så gott!

2014-08-02 @ 22:43:18
URL: http://www.baraanna.se
Postat av: Inga M

Det verkar ändå som om ni börjar skönja slutet. Jobbigaste biten är nog ändå innan man kommer över marknivå och fått upp liksom själva stommen. Sen har ni ett fint hus! När har ni siktat på inflyttning? Till jul kanske? Man brukar ju alltid ha något slags mål att jobba mot!

2014-08-03 @ 09:32:31
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Madelene Englund

Oj, det går verkligen framåt:)
Ska bli kul att se bilder sen:)

2014-08-13 @ 08:25:18
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0