Den där ville inte ha Gevalia... 8-X

 
Fick i lördagskväll syn på ett brunt, visset, fult blad på en av mina chiliplantor som står kvar inomhus i ett fönster.
 
 
 
 
 
 
Precis som jag skulle ta bort det, så RÖRDE det på sej!!! 
 
 
 
 
 
 
Iiihhh, en FLADDERMUS!!! 
 
Maken fick på sej ett par tjocka vintervantar, så han inte skulle bli rabiessmittad ifall att...! Men den fladdrige hade inte lust att bli fångad med händerna, utan bredde ut sina slibbiga vingar och flög iväg genom rummet. Så där läskigt vingligt, men ändå snabbt, som bara fladdermöss kan, ni vet...? 8-X
 
Efter en kortare jakt flög den för egen maskin ut genom en öppnad ytterdörr. Phu!!
 
Nu undrar jag bara hur tusan den kom in i huset!?
 
Vi har alltid sovrumsfönstret öppet om nätterna så här års - tänk om den flög in medans vi låg och sov??? Isåfall är jag glad att den inte landade i flabben på nån av oss, utan bara i chiliplantan... <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Go eftermiddag! Äntligen en stund över för att kolla datorn. Dagen har hittills varit fylld med både det ena och det andra, men nu är det lugnt åtminstone en stund.

Trevligare sängkamrater än en fladdermus kan man ju ha. Annars är det ju ganska fantastiska djur med egenskaper som t ex inbyggd radar med en hastighet som människan ännu inte förmått att efterlikna. Men helst vill man ju ha dem utomhus.

I morse när jag vaknat fick jag en känsla av att nu är det höst. Men nu fram på dagen är det faktiskt lite sommarlikt igen. Men mörkret tar nu för sig på både kvällar och morgnar, så hösten är obevekligt på gång.

I Turkiet har Erdogan valts till ny president. Han säger nu att han ska omskapa presidentposten till någon form av diktatorspost. Turkiet ska nu bli ett muslimskt-religiöst land där det sekulära ska trängas undan. Man kan knappast säga att världen går framåt, förnuftet trängs allt mer undan till förmån för religiös fanatism. Men Carl Bild ser fortfarande Turkiet som ett "spännande" land som han helst vill se i EU så snart som möjligt.

Jag läste i går en krönika av sanningssägaren Leif GW Persson, där han menar att de flesta politiker är idioter. Jag tror att jag kan hålla med honom.
I går kväll var det någon politisk tv-debatt. Själv ser jag sällan numera några sådana debatter. Efter debatten fick tittarna ringa in och rösta på vem man tyckte var bäst i debatten. Det visade sig då att 80 procent hade röstat på att SD:s representant hade varit bäst. Detta var inget önskat resultat, därför plockades resultatet genast bort och kommenterades inte mer.

Ha det gott!

2014-08-11 @ 15:28:32
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Vad läskigt, men det är coola små djur :P Tycker att det är supermysigt att sitta ute på sommarkvällar och se fladdermössen svischa förbi :)

När mamma och pappa rev sin övervåning på huset så ramlade det ut en arg liten fladdermus. Den togs upp av en kompis med arbetshandskar och jag hann fota den innan den flög iväg :P

2014-08-11 @ 16:13:31
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Ditte

Haha, men så söööt! Fast skulle den landa på mig skulle jag nog iiiiiia rätt mycket ;)

2014-08-11 @ 20:57:57
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Malin B

Ihhhh! =(
Jag har väldigt svårt att se charmen med läskiga fladdermöss. Fridlysta är det ju till på köpet annars hade jag försökt att få bort alla som vi har uppe på vinden.
Det finns månne inget husmorsknep för att jaga ut dem ur huset?

2014-08-11 @ 21:35:01
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Herr Nilssons Fru

Whi.....sällan man ser dom här. När vi bodde i Oskarshamn hälsade de på emellanåt dock inte inne:) jag har jagat o varit jagad av björnar i natt, redigt magpirrigt emellanåt ska jag lova...när man sover kan de hända en hel del:)
Kramiz

2014-08-12 @ 08:04:49
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se/
Postat av: Majsan

Nämen , vilket besök!! Jag har inte sett en sådan på så nära håll!

2014-08-12 @ 14:17:28
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: majamyra | Its all about the details

OJ vilket finbesök! ;) haha
Läskigt ändå, de är ju supersnabba!
Lisa

2014-08-12 @ 15:35:41
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Christine

Ha, ha! Oj, oj! Men lite söt är den ändå. :)

2014-08-12 @ 17:57:45
URL: http://www.29grader.se
Postat av: Marianne

Men oj. Vad häftigt. Den skulle jag absolut inte vilja hitta här inne. Vi har också sovrumsfönstret öppet och jag bara väntar på när det kan komma in nåt man inte vill vakna till. En fågel eller mus eller kanske en fladdermus. För de finns här, vi ser dom cirkulera runt huset nu framåt kvällen.

Sist jag såg en fladdermus på nära håll var när jag gick i 4:e klass i en skola ute på landet. De hängde i taket i hallen där vi hängde av oss kläderna. Då brydde vi oss inte så mycket, men nu. Nä fy fanken !

2014-08-12 @ 19:16:39
URL: http://livetsommajsan.blogg.se
Postat av: Lotta

Så gullig! Tänk om den ville bo i min fina holk, vad glad jag skulle bli. Kan tänka mig att du också skulle bli glad ifall den bodde i en holk istället för att hänga där som ett visset löv bland dina chilifrukter :-)
En natt då mina arbetskamrater kom till en brukare så undrade brukaren om de kunde ta ut fjärilen som hände i gardinen....hahaha jag skrattar bara jag tänker på det. Min arbetskamrat har nog inte slutat skrika ännu :-) tur att en av dem, behöll fattningen.

Ölands härliga kvällsbris killar mig i näsan!

:-)

2014-08-12 @ 21:04:28
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Maria S

Så söt! Så här på tryggt avstånd....;-)

2014-08-12 @ 23:59:36
Postat av: Madelene Englund

åh, va läckert. Förstår att du tog fram kameran:D
Riktigt coola bilder:)

2014-08-13 @ 08:22:23
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Anita

Haha nej va häftigt!! :-D
Svar; Ja, imorgon får jag min lägenhet. Första lägenheten & första egna boendet för min del. Så ska bli riktigt spännande :D kram

2014-08-14 @ 08:35:18
URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: Matilda

Vad spännande! Fast säkert lite läskigt. Inte var dag man får sådana oväntade gäster :)

2014-08-15 @ 23:49:18
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Inga M

Det var ett riktigt äventyr! Fladdermöss ger ju ruggiga associationer om rabies o blodsugning, jag vet inte vad som är sant i detta. Trots överraskningen hade du sinnesnärvaro att ta bilder! Coolt!

2014-08-16 @ 22:53:00
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Suss

Vår kära jaktkatt brukar bära in en och annan fladdermus. De flesta har varit levande och jag har förbarmat mig över dem och burit ut dem i BARA en bit hushållspapper!!! RABIES? Har jag missat något?

2014-08-23 @ 19:29:55
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0