Bara lite trädgårdsarbete idag...

 
Men det var så klart tillräckligt för att få jord under naglarna, så jag ber om ursäkt för mitt skitiga finger på fotot nedan! 
 
 
 
 
 
 
Det har blivit tillökning bland ödlorna i rabatten!! :-) Visst är den söt, den lilla bebisen!? Och varmt och skönt tycks den tycka att det är, att ligga där på pallkragskanten intill fiberduken.
 
Jag har inga större problem med att sniglar tuggar i sej av det jag odlar, och nu slog det mej att ödlorna kanske äter sniglar!? Måste googla på den saken sen! :-)
 
För övrigt är jag väldigt glad över att den spanska mördarsnigeln ännu inte har hittat till vår tomt, för i så fall hade jag knappast brytt mej om att dra igång med odling och kanske till och med bygga ett växthus osv. Stackars, stackars trädgårdsälskare och odlingsnördar som bor i områden som har invaderats av dessa hemska sniglar!!! :-(
 
Här ska jag plocka tomater lite senare idag:
 
 
 
 
 
 
Mums-eli-mums!! :-)~
 
Trevlig fredag och helg på er allihopa!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Go middag! Du verkar ju snart vara självförsörjande när det gäller grönsaker. Knappast något jag kan briljera med, min odling inskränker sig till ett stånd med gräslök. ;-)
Men det kanske blir gott om billiga grönsaker och andra livsmedel nu efter det att Putin genomfört importförbud för dessa.
Calle Bildt tog till brösttoner mot Putin idag och menade att det var makalöst att Putin betedde sig så skamligt mot EU. Vad trodde han, är han dum eller? Så naiv får väl inte ens CB vara att han inte trott att Putin skulle reagera på alla provokationer som EU och USA utsatt honom för.

Och i Gaza vill inte Hamas ha någon fred. Idag bröt man den fjärde vapenvilan genom att vräka in ett lass missiler mot Israel. Det brukar talas om fred i vår tid men det gäller knappast konflikten mellan Israel och Hamas. Synd om befolkningen i Gaza men dem skiter Hamas fullständigt i. Religiös fundamentalism i sin absolut sämsta form.

I en orolig värld ändå en önskan om en trevlig helg!

2014-08-08 @ 13:49:25
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Malin B

Solmogna tomater är verkligen mums!
Här har vi sniglar... Nådde vår del av byn först i fjol, då gick ju jag och Frippe minipromenader så då passade det fint att saml ett hundratals sniglar var kväll. I år har jag låtit dem leva...
Din bebis var verkligen söt!
Har för mig om att igelkottar gärna äter sniglar.

2014-08-08 @ 13:59:37
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Suss

Vårt uterum ser ut som djungel för tillfället. Nästa år ska jag inte ha 7 tomatplantor, inte 2 gigantiska physalis och ej heller en basilikadjungel!
Du frågade hur jag gör pesto. Det är jättelätt om man har en mixer. Jag kan dock inte måtten i huvudet, Man mixar basilikablad med pinjenötter, sedan i med riven parmesan, vitlök och olja, smaka av med salt och om du vill även peppar. Du kan säkert hitta ett komplett recept på nätet, hör av dig annars, ska jag leta fram mitt recept.

2014-08-08 @ 20:49:11
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Gubben

Skönt med en trädgård så man kan odla lite. Tomater glömde vi bort att odla i år så det får bli till nästa år. ser på bilder på äldre inlägg att renoveringen går framåt ordentligt.

2014-08-10 @ 08:33:16
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Lotta

Så söt liten bebis! Hoppas att de äter ördarhiglar som mitt lilla barnbarn på två år säger. I så fall ska jag ha massor av ödlor på Öland. Jag har såååååå många ördarhiglar. "Klipp de i bitar" sa någon, men det kan jag då inte göra. Jag har kommit på något mycket bättre....gräsklipparen :-)Jag vill inte tänka på hur min gräsklippare ser ut undertill. Men jag lovar att det funkar efter som de jäklarna ligger på gräset på morgonen då jag stiger upp. Grannarna funderar nog varför jag startar klipparen vid 7 varje morgon jag är där.

Hoppas din helg varit härligt och underbar!

:-)

2014-08-10 @ 15:18:45
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Inga M

Mördarsniglar är min skräck. Inte i första hand för att de skulle äta upp några odlingar, för det har jag inga, utan för att det är så himla äckligt att trampa på en massa sniglar. Så var det vid ett besök på Baldersnäs en gång, man kunde inte gå utan att trampa på de bruna hemskingnarna! Gubben påstod att han såg en mördarsnigel tidigt i somras men sen har det inte varit någon mer.

2014-08-10 @ 18:54:44
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Madelene Englund

Åh, vilken sötnos:)

2014-08-13 @ 08:22:44
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0