Har varit på julmarknad! :-)

 
Eller om det möjligtvis var en djurmarknad!?
 
 
 
 
 
 
Tjommen på fotot ovan, sålde inte bara mössor och kepsar i skinn - han hade många sorters djurhudar också. Jag skulle kunna tänka mej en kohud, att ha på golvet i vardagsrummet istället för en ordinär matta. Fast nån sån hade han inte... 
 
Och så vill jag ha en sån här:
 
 
 
 
 
 
Och då menar jag alltså inte vildsvinsklämman (vad nu det är - en slags macka??), utan just ett sådant avflått vildsvinsskinn med huvud, klövar och svans i behåll. Gärna med ett par rejäla betar också! Och monterat på nån slags ställning, så det ser så där lite lagom riktigt ut. Sto-o-o-ort ska det va´ också, så klart! 
 
Tänkte att det kan vakta huset och så där, när vi inte är hemma... :-) 
 
Egentligen hade jag åkt till den här julmarknaden (i Huseby utmed Riksväg 23, mellan Växjö och Älmhult) för att i första hand kolla in alla hantverkare och deras alster, men hur det nu var så tyckte jag faktiskt att alla matstånden var roligare - eller åtminstone godare! Man fick ju provsmaka det mesta, och det mesta var dessutom väldigt gott!! :-)~ Så istället för att köpa nån tovad tomte, ljus eller smycke brände jag hela medhavda kassan på olika slags livsmedel! 
 
Isterband och kryddig korv och rökt korv... Cheddarost och fårost i saltlake... Polkagrisar! Leverpastej... 
 
Ångrar lite att jag inte köpte Husebys egna saffransglögg också, för den var inte alls dum. Eller kaneldrickan, som jag också smakade nånstans - den var verkligen en höjdare! 
 
Det var däremot INTE getosten, som jag blev bjuden på en rejäl skiva av strax innan jag skulle köra hem. 8-X Det eländet satt kvar i smaklökarna hela hemresan, kan jag meddela... Uäck!!!
 
Ytterligare en sak som inte heller fick följa med mej hem (för den var ju redan hemma - i hönsgården på Huseby):
 
 
 
 
 
 
En helt vit påfågel! Tjusig värre... :-)
 
Dagens väder var uppehåll och ibland t o m lite solsken. Och julmarknaden till trots - det ÄR snudd på omöjligt att ta in att det är Lucia om en månad, och jul om 1½... Eller är det bara jag som tycker så?? Har på nåt vis fortfarande, om inte en fot så iallafall en tå, kvar i sommaren. <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Man fattar inte att snart är det Advent ju....va fin fågelmatare du har, snygg ju....ja det är väl dags på att fixa sådant med snart. Fina bilder du fick.
Har det blivit något mer kött i frysen??

2013-11-13 @ 19:46:17
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Decdia

Pappa hade ett kalvskinn på väggen när jag var liten. Tyckte det var jätteläskigt. Det sitter nog i lite fortfarande, haha!

2013-11-13 @ 20:25:21
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Soffie

Oj en sån vit påfågel måste vara väldigt ovanligt att få se, kul med julmarknad...

2013-11-13 @ 20:58:16
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Carina

Det enda, möjligtvis, som gör att man kan få in lite av den känslan är att det är kolsvart när man åker och lika mörkt när man kommer hem från jobbet.....

2013-11-13 @ 21:07:37
URL: http://vidbjarsjobacken.blogspot.se
Postat av: Ditte Yvonne

Så kul med julmarknad! Här i Värmland är det ju en sån stor på Mårbacka i Sunne varje år (var där förra året) och jag brukar smaka mig fram på allt möjligt (utom getost...) och köpa lite mat i stället för tomtar! För de har man ju ett överflöd av på loftet ;) Ett sånt där skinn kan väl sonen fixa i ett nafs?! :D

2013-11-13 @ 21:15:41
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Vespa Vulgaris

Julmarknad? Ur led är tiden! :-) Jag hoppas du hittar en schysst kohud till golvet. I mitt tycke är det superbra mattor.

2013-11-13 @ 21:48:36
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Lotta

Min far och jag har pratat många gång om att åka på den marknaden, men varje år så kommer vi på det då det redan är försent. Så....min första tanke var när jag läste ditt inlägg...inte i år igen. Men nu så kom just på att jag kan visa honom ditt inlägg så har vi ju varit där lite iallafall. Även om vi inte fick smaka något. Blev så sugen på allt gott du räknade upp, utom just det där sista.

Idag när jag var ute och gick med hunden så tänkte jag också det är ovanligt svårt i år att vänja mig vid hösten. Jag gör allt för att peppa mig att november är såååååååå fin och underbar. Tur du inte ser att jag har fingrarna i kors :-)

Dennis kommer troligtvis inte hem till lilla mor i jul. Jag sa till honom att jag hade också blivit kvar där ett tag till ifall jag hade haft möjlighet, så det svaret var han mycket nöjd med.

PS! Kohud finns på Ikea :-)

2013-11-13 @ 22:24:37
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Malin B

Lite tantvarning att bara handla ätbart! ;)
Jag äg också tant!
Var det inte i Huseby "Bara Anna" höll till?
Såg du hennes fina ljus?
Vi var till Vellinge Blomman i lördags.
Himmelns pannkaka så mycket grejer!
Farmor fick träffa Tomten o blev så glad. ;)

2013-11-13 @ 22:56:24
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Lennart O

Morning! Din utförliga beskrivning av alla delikatesserna gör att smaklökarna håller på att brista. Och som någon kommenterade ovan, kohudarna är ju inte längre borta än hos IKEA.

Morgonens mediatopp: En fjärdedel av de papperslösa invandrarna nekas sjukvård för att de inte kan visa papper på att de är papperslösa. Så kan det gå! Moment 22 i full prydnad.

Fotbollsförbundet har en ordförande som har ett förflutet som kommunalråd. Därför är det inte så konstigt med alla egendomliga beslut och lögner och allmänt trixande. Skandalen med Anders Svenssons bil ligger helt i linje med detta.

I Göteborg har kommunala bostadsbolagets vd nu fått sparken efter skandalerna som Uppdrag Granskning blottlade i förra veckan. Givetvis sker detta med ett rundligt tilltaget avgångsvederlag på runt fyra miljoner. Samme pamp sitter även som ordförandet i IFK Göteborg. I går sammanträdde styrelsen för att besluta om ordföranden kunde sitta kvar. Den väl sammansupna styrelsen var dock inte i kraft att kunna fatta något beslut. Man vill avvakta till stormen lagt sig. Man hoppas väl att medlemmarna och fotbollspubliken ska ha överseende med felstegen.

Ha det gott!

2013-11-14 @ 09:37:03
URL: http://leonardo34.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0