Visst var det gravänder...

 
...jag hade sett och fotat i Kivik! 
 
 
 
 
 
 
Och som synes fanns det mer än ett par av dem. :-)
 
De finns tydligen bara (eller åtminstone mest) utmed sydkusten och på Öland och Gotland. 
 
 
--------------
 
 
Igårkväll var jag och maken och "skrev in oss" i den lokala biodlarföreningen. Det går undan det här, kan man säga!! ;-)
 
Lustigt nog var det flera stycken på bigården som vi kände - fast som vi inte hade en aning om att de också sysslar med bin! Och faktiskt var vi inte yngst i församlingen heller - annars är väl den stereotypa biodlaren en äldre herre som har hållt på med bin i hela sitt liv...? Det fanns förvisso ett par såna, men även några unga killar och kvinnor. Inte heller var vi de enda nybörjarna - och flera stycken hade inte haft bin mer än i ett eller ett par år. Så det kan nog bli bra det här - flera som är lika novis som vi, och ett antal experter som gärna delar med sej av sina kunskaper. :-)
 
 
 
 
 
 
Idag är det visst röd dag i almanackan... Inget jag märker speciellt mycket av, för maken jobbar och själv måste (eller i varje fall bör...) jag lyssna på en föreläsning nån gång under dagen. Sonen är förvisso hemma, men eftersom han fortfarande sover så är det just ingen skillnad mot en vanlig vardag när han är på jobbet. :-)
 
Vad har ni för er idag då??
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Go förmiddag! Vad jag har för mig? Just nu tänker jag åka ut och kika på "Riksettan-Rallyt". Ett stillsamt rally med över 100 veteranbilar. Ett eldorado för den som gillar gamla bilar.

Det där med biskötsel är nog mer än en bisyssla!

Ha det gott!

2013-05-09 @ 09:27:30
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: engelsson

Gravänder är underbara..jag hittade såna på Listerlandet Spraglehalls naturreservat, väl värt ett besök. Det ligger vid Hörvik. Ja det är till Osby vi ska..besöker den loppisen årligen.

2013-05-09 @ 09:27:32
URL: http://engelsson.blogg.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Gravänder är fina, såg en hel del när vi var på Åland förra året.
Ja här är det härligt väder men regn är aviserat. Jag har massa jobb idag. Måste fixa i huset då valpvakter kommer till helgen för en vecka. Gärna lite i trädgården, mangla helst,högen växer.
Helst lägga ett spår till hundarna...
mm mm
uj vad det blev mycket idag.....
Jobbar några tim imorgon tyvärr. Sedan blir det upp till Stockholm imorgon och åter lör kväll.....
Skall bli kul o se er produktion av honoung , tingar upp för att köpa en burk

2013-05-09 @ 10:17:04
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Tror faktiskt inte jag sett sådana änder.. Jättefina.

2013-05-09 @ 10:42:16
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Yvonne

Här har det faktiskt varit rätt ok väder, lite skurar, men varmt, så jag har köpt jord och blommor till balkongen. Inte planterat dem än, dock...sen har jag cyklat omkring lite i stan och fotat. Inte med systemen, som jag för tillfället inte gillar. Ååå, vad jag skulle vilja ha en sån kamera som du har, och ett sånt där bra objektiv..vilket är det som du har fotat änderna med? Det där stooora kanske? Röda dagen har märkts av här såtillvida att jag är ledig. Och i morgon är jag också ledig (som vanligt) så det blir en långhelg!

2013-05-09 @ 19:28:25
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Jane

Vilka vackra änder! Här finns det nog bara vanliga gräsänder :)
Skönt med en kort vecka igen, kan till och med börja vänja mig vid att ha det så här ;) Sovmorgon är inte att tänka på¨eftersom hunden har inbyggd klocka. Vaknar jag inte i vanlig tid väcker han mig. Efter några veckors ledighet på sommaren börjar han ta sovmorgon men det är så dags då :/ Har bara fikat och varit social idag, kan behövas det också ibland. På lördag åker jag och hälsar på barnbarnet plus kollar på Moderna museet. Hilma af Klint-utställningen tar ju snart slut och jag måste bara se den!!! Man får skriva om konsthistorien eftersom hon målade abstrakt lååååångt innan gubbsen gjorde det, ha ha, fast hon var så hemlig av sig så ingen visste.
Just nu ösregnar det ... lite värme på det och all växtlighet kommer att "explodera", härligt! Ha det bra!

2013-05-09 @ 21:27:34
URL: http://janesmax.blogspot.com
Postat av: engelsson

Jo vi var där..nja du..det var mest bråte och skräp och skyhöga priser.. men hittade en tekanna Peru av Lillemor Mannerheim för uppsala -Ekeby och fem gamla lakan med spets..det var väl kontentan av mina fynd..sen fyllde jag en bananlåda för en tjuga med sånt jag ska ge bort till vänner jag vet behöver specifika ting.. Bakluckeloppis låter som en klart bättre plan..hoppas du fyndar nåt kul.

2013-05-09 @ 21:56:33
URL: http://engelsson.blogg.se
Postat av: bara anna

Jag vill också gå på biodlarkurs! Men här verkar inte bli någon nybörjarkurs igen förrän till hösten.
På många verkar det som om det tar tid att bli en större biodlare, att det tar tid att få många samhällen. Vadå tänker jag, det är väl bara att köpa på sig så många som man vill ha eller är det inte så??? Jag skulle vilja få lite lönsamhet i det hela, inte bara för skojs skull.
På tal om minizoo, så kommer jag ta med mig barnen till ett sånt i dag, kan bli trevligt.
Ha en bra dag!

2013-05-10 @ 06:45:05
URL: http://annacecar.blogspot.com
Postat av: Lotta

Vad trevligt! Vem vet...snart så har ni hur många kupor som helst. Jag vet många som blivit just "bitna" av bin :-)
Jag brukar ofta gå förbi biodlarnas stuga och då de har träff finns där människor i alla åldrar. Så det är nog flera än man tror som delar det intresset.

Igår tidigt på morgonen åkte jag och hämtade dotterns tre barn 5, 3 och ett år....vi körde till Öland och myste hela dagen. Lämnade av dem vid 18-tiden något trötta till två utvilade föräldrar.

Vilket underbart väder vi haft...lite regn men det behövdes.

:-)

2013-05-10 @ 12:28:30
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Ronnie

Gravänder har aldrig fastnat i min kamera. (tror inte jag sett någon ö.h.t.)Stilig teckning i pälsen ...fjäderskruden menar jag, har dom i alla fall. Hoppas verkligen att ni lyckas men nu har ni förutsättningarna med det då ni träffar andra med samma intresse o hoppas vädret står er "bi" (kunde inte låta bli då andra varit vitsiga i ämnet)
Ha nu en riktigt skön helg ! Ronnie

2013-05-10 @ 12:49:23
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Arto

Hej
Härliga foton på Gravänderna.
Jag har inte sett några i verkligheten än, men vem vet vad som väntar runt hörnet.

Ha de gött och få inga bistick nu.
Mvh Arto

2013-05-12 @ 19:03:27
URL: http://artodesign.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0