Hej!!! :-)

 
Det blev visst lite längre bloggpaus än vad jag hade tänkt mej - men nu är jag tillbaka igen! 
 
Efter pärsen med den senaste hemtentan, så var det både välbehövligt och superskönt att ta en liten mini-semester över helgen. 
 
 
 
 
 
 
Maken och jag packade in det nödvändigaste i husbilen i lördags, och sen for iväg söderut för att se om våren kommit lite längre på Österlen än vad den har gjort här i Skånes nordligare delar.
 
Det hade den! :-)
 
I Degeberga var bokskogen på god väg att slå ut:
 
 
 
 
 
 
Har inte hunnit göra fler foton än dessa båda klara för publicering ännu, men det kommer mera framöver. :-)
 
Önskar er alla en jättefin måndag!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Härliga vårbilder! En ny fin dag har randats med sol och nästan sommarlika temperaturer. "Carpe diem" - fånga dagen, i morgon är en annan dag.

I morgonens nyhetsflod har hörts att skolungdomarnas läsförmåga fortsätter att försämras. Kanske grundläggs försämringen redan i de tidiga åren. En ny undersökning visar att endast 15 procent av föräldrarna läser numera godnattsagor för sina barn. På universitets-och högskolenivån bedöms nu den bristande läsförståelsen som "katastrofal". Studenterna kan varken läsa eller skriva tillräckligt bra för att kunna tillgodogöra sig kunskaperna på denna nivå. Vad gör då politikerna åt detta allvarliga problem? Jo, man planerar för nya reformer och detta redan innan tidigare genomförda reformer ännu inte hunnit "sätta" sig. Borde man inte genomföra en konsekvensanalys över vad redan genomförda reformer haft för resultat, och även vad den snabba digitaliseringen av skolarbetet haft för positiva eller negativa resultat för undervisningen?
När man såg och hörde de trötta och visionslösa politikerna i gårdagskvällens tv-debatt, så blir man rätt pessimistisk inför framtiden. Man kan inte ens enas om hur det kanske största av dagens problem, ungdomsarbetslösheten, ska lösas. Självklart måste det få kosta pengar för att åtgärda detta och det är kostnader som måste tas. Det är billigare att lösa detta nu än att få alla merkostnader i framtiden med rehabiliteringen av alla ungdomar som hamnat utanför samhället. Ge kommunerna pengar för att anställa arbetslösa ungdomar är mitt råd. Att bara tjata om fortsatt utbildning är ingen framkomlig väg för redan skoltrötta ungdomar. Dessutom visar det sig att även ungdomar med akademisk utbildning har svårt att få något jobb.

Efter denna något vidlyftiga utgjutelse önskas en bra dag med sol och sommarvärme!

2013-05-06 @ 09:00:56
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Lotta

Mycket klokt att ta en liten tripp för att släppa tenta och andra måsten. Våren är ju som sagt verkligen på väg. Här är så härligt på Öland.
Man kan nästan se hur blad och blommor vecklar ut sig från sin vintervila.

Ser fram emot flera bilder :-)
Önskar dig också en fin måndag!

2013-05-06 @ 09:43:26
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Carina

Härligt med minisemestrar! Det är sådant som förgyller livet!
Underbara bilder, men jag blev lite förvånad när du skrev att du inte hade gjort iordning dem...jag har nog missat något, jag har bara att jag kan lägga på en ram, men se´n då? Vad gör man mer?
Ursäkta frågan från en som inte kan, men gör så gott det går ändå....*ler generat*...
Ha det gott nu i majsolen även om vindarna är rasande kalla!
Kram

2013-05-06 @ 10:18:58
URL: http://vidbjarsjobacken.blogspot.se
Postat av: Ronnie

Måste vara skönt att få komma ifrån alla måsten som tentor m.m. Degeberga jo man tackar , senast man var där hade inga lövsprickningar kommit igång utan det var snö o is fortfarande. Ser fram emot fler bilder o skönt att se att våren kryper så sakteliga norrut.
Ha det gott ! Ronnie
PS ! Köpte en kompakt i helgen för att minska tyngden o som komplement.

2013-05-06 @ 12:39:07
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Ingrid

Åhh, vad härligt!! Vår plan var också österlen förra veckan, men vi vände på det började med granplanteringen och avslutar med lite semesterdagar. Dock ser det ut som om det blir typ Öland eller Västkusten istället.

2013-05-06 @ 13:06:03
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Carina

Tack för snabbt svar. Har du möjligen tips på något bra (helst gratis) fotoprogram? Alla pratar ju om photoshop och det verkar ju kul men misstänker att det kostar en massa, eller?

2013-05-06 @ 13:31:08
URL: http://vidbjarsjobacken.blogspot.se
Postat av: annette

Så klok Du är, precis rätt att ta en minisemester efter tentan och så "på" igen för att göra sista delen!
Här är det lite lycka idag, plasten från balkongen är borta, så skönt att kunna öppna balkongdörren, kommer väl tyvärr att lämna allt lite kaosartat för jag tror inte det blir så färdigt så jag kan tvätta fönstren utvändigt och fixa balkongen för där är det nu ett rått balkonggolv! Fast vad gör det, kommer ju hem full av energi till ngt som kommer att vara så fint och då blir det ju lite lättare att ta tag i det hela lite i taget inifrån och ut;)
Vi har hittat en massa fina vandringsgrejor och en nationalpark som skall utforskas närmare, sedan skall vi äta en massa nyfångad fisk och dricka litervis med vitt svalt vin;-))
Ha det!
annette

2013-05-06 @ 18:59:14
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: soffie

va härligt ni hade det, å finiss där i den byn ska man nog bara dega eller? :)kramen

2013-05-06 @ 20:29:13
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Suss

TACK för en massa underbara bilder som bara var njutning och mycket trevlig läsning. Nu äntligen har jag tid att läsa bloggar igen och inte bara sitta och skriva om Rom. Det tog nästan all ork av mig att göra resan en gång till. Mycket intryck var det att bearbeta + en trädgård som ingen skött om på flera år här vid vårt nya hus.
Hoppas hinna med blogglivet också, nu när jag är på banan igen. Ha det bra!

2013-05-06 @ 21:48:37
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Malin B

Himla kul det där att semestra lite spontant så där. Att kanske inte behöva planera så mycket innan utan göra vad som faller sig på. Det skulle passa mig bra.

2013-05-08 @ 21:52:14
URL: http://malinbs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0