Torsdag!

 
Minsann om det inte har blivit både en och två semesterdagar - iallafall var det en sådan igår! Kanske för tidigt än att dra samma slutsats kring denna dag, men jag hoppas iallafall att det blir "semestrigt" idag också! Trots att det regnar... <:-)
 
 
 
 
 
 
Gårdagen innebar bland annat en liten utflykt till Kristianstad för mej och maken. Dels förlustade vi oss en stund inne på Systembolaget - det är ju STORT där, och det finns väldigt mycket att titta på och välja bland jämfört med i de mindre sådana butikerna på närmare håll (där särskilt den allra närmaste har fått sitt sortiment krympt gång på gång under de senaste åren...). Sen var vi inne på Media Markt också, och förhörde oss lite grann om datorer. Jag räknar ju inte med att vår nuvarande stationära sån håller speciellt länge till - fast nu har den faktiskt fungerat problemfritt i några dar igen! (Men rätt vad det är kommer säkert tokhängningarna och startproblemen tillbaka igen, för det brukar de ju göra...) Hur som helst rekommenderade försäljaren märket Asus... Någon här som känner till det, har en sån, eller på annat vis är insatt och kan instämma eller dementera???
 
Vi har haft HP-datorer i några omgångar, men den nuvarande är jag ju sannerligen inte nöjd med... Så ett byte av märke är jag alls inte främmande inför - fast jag kände mej mer bekant med namnet Acer än Asus, så jag kunde inte bestämma mej för nånting där i butiken igår. 
 
När vi gick mot utgången så passerade vi (givetvis!!) fotoavdelningen också, och där fick vi syn på en Canon EOS 6D. Det var faktiskt första gången jag såg en sån i verkligheten, så naturligtvis måste jag (vi!!!) titta lite närmare på den. Tyvärr fanns det inte en gnutta ström på batteriet, så testa den på riktigt gick inte, men den kändes iallafall väldigt okej att bara hålla i! :-) Grejen med den modellen är att det är en så kallad fullformatare - den har mycket större bildsensor än mina nuvarande kameror - samtidigt som den är nästan 10 000 kronor billigare än Canons andra sådan modell (5D mark III). Fast den är på tok för dyr ändå... Så jag ska INTE ha en sån - åtminstone inte nu... :-)
 
Studentfotona är ju redan tagna, så!! ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eller balfotona, rättare sagt! :-)
 
Trevlig torsdag på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga M

Åh det är en vånda att köpa datorer och mobiler och sånt! Jag känner igen mig. Jag vet inte vad vi gör för fel men det tycks som om vi får sämre utrústning för varje ny stationär dator vi köper, långsammare och segare! Men kanske hänger det inte på datorn utan på stora säkerhetsprogram som man måste ha. Önskar jag begrep nåt av detta, men nu är jag helt utlämnad till hurtiga försäljare som helst vill tjäna så mycket pengar som möjligt på minst möjliga arbetsinsats. Min laptop funkar bra, den är snabb och iPaden också.

Men jag måste ta itu med inköp av mobiltelefon nu när jag blir ledig. Det blir nog en Samsung Galaxy S4.

Ha en fin helg!

2013-06-13 @ 08:12:28
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Lennart O

Morning! Verkligt proffsiga foton på studenterna. Du tar väl ordentligt betalt? ;-)

Nu är det här - regnet, säkert efterlängtat av många efter den ihållande torkperioden. Bara det nu inte blir alltför efterhängset, det finns ju något som heter lagom och som ju dessutom sägs vara bäst. Vi får väl se, som Carl Bildt brukar säga.

Idag har det i radion pratats mycket om ungdomarnas utanförskap. Det finns nu över etthundratusen ungdomar om befinner sig i mer eller mindre permanent utanförskap. Detta är ju ett politiskt misslyckande av stora dimensioner. Vissa politiker tror naivt att detta stora problem kommer att med tiden lösa sig självt. Så är dock inte fallet, det vill till satsningar i form av pengar till främst kommunerna, som tidigare visat att man kan sysselsätta många ungdomar på ett bra och meningsfullt sätt. Så vad väntar man på nu när det verkligen brinner i knutarna? Politiskt käbbel har sällan löst några problem. Vi kan inte bara sitta overksamma när en stor del av en ungdomsgeneration håller på att gå under. Det gäller att prioritera och i det här fallet gäller i allra högsta grad "prio ett"!

Ha det gott!

2013-06-13 @ 08:40:56
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Lotta

Spännande med utflykt till butiker som har värsta gottebordet då det gäller både hårdvara och lenande för halsen.
Det där med att välja dator är en djungel. Just nu har jag en Acer som jag är mycket nöjd med förutom att jag har en krossad bildskärm, men det är ju inte datorns fel. Kameror är ju alltid trevligt att kika på och hur det än är så kollar man alltid på det senaste för att drömma lite om vad man ska ha sedan.
Vilka underbart fina foton på tjejerna.

Nu önskar jag trevlig helg. För jag ska på minisemester. Bara bus på G.

Ha en underbart trevlig skön avkopplande helg :-)

2013-06-13 @ 09:03:06
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Pernilla

Dottern har en bärbar Acer och den har fungerat som den ska.
/P

2013-06-13 @ 09:31:05
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: annette

Har inte provar något av de märken Du nämner ang datorer, har alltid kört HP.Den senaste jag köpt har jag haft lite problem med, men nu efter att vi fått Windows 7 även på jobbet så anar jag att hängningarna och låsningarna hänger ihop med det programmet och inte datorn i sig, vi har jätteproblem på jobbet även nu efter 3-4 månader och It skyller på Windows 7, vet inte vad Du har!?
Fotoavdelningarna är farliga att besöka, blir alltid något man vill ha, fast jag har bestämt för att min Nikon D90 duger åt mej för ett bra tag framåt, har ju köpt ny bil och ny kompaktkamera;)
När jag ser Dina foton här på Din blogg så tror jag att Du klarar Dej med det Du ett tag också, studentbilderna är så fina, blir lite nostalgisk;-))
Kul att Du skulle kunna plocka ut bilder tagna av mej i en blandad kompott, oavsett om bilderna är bra eller så är ju det viktigaste för mej att det är "jag" i bilderna!
Ha en bra start på helgen!

2013-06-13 @ 20:09:30
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Malin B

Här har vi haft en Acer i bärbar modell men den har gjort sitt. Var som alla andra. ;) Nu skriver jag på en Toshiba men det är bärbart det också. Har inga råd att komma med så du får lita på din magkänsla! =)
Finfina bilder! =) Det är så roligt att se alla finklädda ungdomar.

2013-06-13 @ 20:14:16
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Yvonne

A, men köp en sån så kan jag köpa den du har nu för sisådär en tusenlapp ;) Jag tycker du tar så himla fina bilder med den du har nu, så jag förstår inte hur det ska kunna gå att ta ännu finare...? Datorer har jag en Acer laptop på jobbet (med förhatliga Windows 8...) Och hemma har jag en...öööh...hemmabygge av sonen! Ingen aning om modell...Men den får nog bytas ut snart. Den hänger sig inte men är seeeeg.

2013-06-13 @ 20:56:33
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Snygga poträtt du gjort. Ja du är ju proffsig med din kamera, ser man på de äldre inläggen. Superfina bilder.

2013-06-13 @ 21:00:19
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: soffie

å va snygga de a vilka fina bilder på dem, Förgätmigej är en sån vacker liten blomma, kramen

2013-06-13 @ 21:24:21
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Snygga balfoton!
Jag har en bärbar acer, trodde att det var det du menade först. Har köpt min begagnad för massa år sedan, håller än. Men har stoppat in ett extra ram-minne. Sen råkade jag spilla lite vin på tangentbordet en gång. En parentens. Men den fungerar ändå :)
Jag har ingen stationär, bara den här, och sitter t.ex i tältet nu...haha
Väntar på familjen så vi kan äta frukost.
Skulle gärna vilja ha en bärbar med större kapacitet ändå för den blir i.a.f full väldigt fort.
Ha det!
/Lisa

2013-06-17 @ 09:29:38
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0