Inte så jättebra foton, men...

 
Jag satt ute på balkongen igår förmiddags, och rätt vad det var så hördes det konstiga ljud från uthustaket snett mittemot. "Klonkeli-klonkeli-klonk", ungefär! 
 
En liten ekorre galopperade omkring över plåten, och verkade finna stort nöje i framkallandet av detta ljud!? :-D
 
Jag hann in och hämta kameran, men så många foton hann jag dessvärre inte ta förrän den svartvita flugsnapparen dök upp och satte P för leken... <:-)
 
 
 
 
 
 
Senare, nån gång under eftermiddagen, träffade jag på den lilla ekorren igen - denna gång i markplan. Och då blev det lite bättre foto på den!
 
 
 
 
 
 
Annars var det mest sädesärlorna som höll låda i trädgården igår. Deras ungar lämnade boet (som de haft nånstans på taket av vårt boningshus) då, och under eftermiddagen kunde man få syn på dem än här och än där... På vedbodtaket till exempel:
 
 
 
 
 
 
Snacka om att vara ful-söt!?! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Du tycks ha rena barnkammaren hos dej just nu. Härlig svans ekorren visar upp, ser nästan ut som en sådan viska som sotaren hade med sig vid sina besök.

Ovanligt nog gjorde jag idag en tidig morgonpromenad i den fantastiska försommarmorgonen. Den gav mersmak. Allt tyst och stilla och solen trots tidpunkten redan ett gott stycke upp över horisonten. Ja helt tyst var det ju inte, det ständiga bruset från motorvägen tystnar ju aldrig, och en och annan fågel ger sig ännu till känna. Men redan nu kan det konstateras att fåglarnas vårkonserter redan är ett passerat stadium. Men en mycket njutningsfull promenad blev det, nästan lite religiöst över den och jag kom osökt att tänka på sommarpsalmens strof "i denna ljuva sommartid, gå ut min själ och gläds dig vid".

I radion hör jag dekanus vid Linnéuniversitetet som oroar sig över lärarstudenternas bristande kunskaper i svenska språket. En fjärdedel av dessa studenter behärskar dåligt det svenska språket. Både läsförståelsen och förmågan att uttrycka sig skriftligt brister. Detta trots att man kommer med ett gymnasiebetyg med MVG i svenska. Det är dessa studenter som om några år ska undervisa våra barn i grundskolan. Hur ska man kunna skapa en bättre skola när det brister redan hos lärarna?

Ett annat skolproblem som aktualiserats de senaste dagarna är att allt fler lärare utsätts för fysisk misshandel från elever. En av orsakerna sägs vara att man får allt fler elever som diagnostiserats som lidande av ADHD. Från dessa elever är det att förvänta sig plötsliga raserianfall som inte sällan får fysiska följder för både kamrater och lärare. En intressant fråga, som sällan tas upp, är var alla dessa ökande skaror av barn med ADHD-problem har sin upprinnelse? Men svaret är kanske något som man inte vill veta.

Ha en fin dag!

2013-06-11 @ 08:39:38
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Carina

Sitter med ett enda stort leende, riktigt ser och hör ljudet av lilla kurre.....och ungarna se´n då, så söta med sina små "öronfjädrar".
Kul serie med bilder och fina dessutom.
Ha en skön dag.
Kram

2013-06-11 @ 12:35:15
URL: http://vidbjarsjobacken.blogspot.se
Postat av: Jessica K

Haha, vilken söt liten ekorre! Kul bilder, du har fångat den in action liksom :P
Sädesärlan är ju söt den med, men kanske mera fulsöt som du skriver ja... och den ser aningen missnöjd ut också!
Känns idag som en "vanlig" dag precis som igår då? Det brukar ju ta ett tag innan ledigheten liksom "sätter sig", i alla fall för min del. Det är tur att jag har lille Doglas här nu, annars hade jag blivit halvt galen av rastlöshet. Tänk att man vänjer sig så vid stress och att ha en massa måsten och deadlines. Det är först när man blir ledig som man märker av hur stressad man egentligen brukar vara i vardagen... och då har jag ändå pluggat hemifrån den senaste tiden...
Hoppas du har en skön vecka! :)

Postat av: Peranders

Fast situationen mellan fågeln och ekorren tillförde en spänning i bilden som förhöjde det hela. Jättefint bilder som vanligt.

2013-06-11 @ 16:24:22
URL: http://peranders.blogg.se
Postat av: Yvonne

Ekorrungar har så himla stora fötter! Eller de kanske har för liten kropp...söta är de i alla fall!!

2013-06-11 @ 16:27:12
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Gunnar

Kattpå hett plåttak har man ju sett men inte ekorrar. Kul bild! Sädesärlan är en favoritfågel och ungarna är jättegoa.

2013-06-11 @ 17:25:27
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Ronnie

Fulsöt var det rätta ordet på den lilla pippin ! Fina bilder o den rätta avkopplingen antar jag !

2013-06-11 @ 20:18:39
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Pernilla

Vilken sötnos. Men de är riktiga rovdjur och kan vara riktigt ruggiga. Men söta att se på.
/P

2013-06-11 @ 21:10:29
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: Suss

Mer söt än ful, eller annorlunda kanske man ska säga. Det är svårt att ta kort på rörliga motiv, det håller jag gärna med om.

2013-06-11 @ 22:24:55
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Haha så söta! Nu har du säkert ett jättebra objektiv och kan fota på avstånd, men jag lyckas då aldrig komma en ekorre så där nära
Får jag syn på en så är det lååångt uppe i ett träd och när den sedan ser mig, vips så var den borta.
/Lisa

2013-06-12 @ 08:43:15
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Lotta

Hahaha..underbara foto! Kan tänka mig att ekorren hade roligt där på taket. Jag brukar säga det att det där med Piff och Puffs busigheter är nog inte bara påhittat. Min ekorrar då jag hade huset var några riktiga retstickor.
Så söt liten pippi, liknar Helmer :-)

2013-06-12 @ 18:24:24
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0