Slungat honung... :-)

Härligt! I Valle d'Aosta-området stod det bikupor överallt och det är kanske därför som alpängarna blommor så otroligt vackert. Visst kan man väl använda vaxet till att göra ljus?
Morning! Puben "Honungsbiet" låter väl inte så dumt? Både sött och vasst serveras där.
Imponerande process med honungsberedningen. Jag var i min ungdom med om något liknande hos mina morföräldrar, men minns inte några detaljer precis, bara själva honungsslungan och den fina, långsamt rinnande strilen av honung som rann ner i en spann.
I härvarande ortsblaskan läser jag idag att ett par bisamhällen i norra kommundelen drabbats av yngelröta. För att förhindra spridning till närliggande bisamhällen har man nu bränt upp bikuporna med bin och allt. Det är tydligen oerhört svårt att helt sanera samhällen som angripits av parasiten, varför total bränning rekommenderas.
Vädret då? Inte alls av den digniteten som SMHI gissade på i går kväll. Helmulet och lite småkyligt är vad som gäller. Hittills i varje fall. Vi får väl se vad resten av dagen bär i sitt sköte.
Ha det gott i honungsklibbet!
Mums! Hur slutresultatet än blir så är det ju gott vilket som. Så bra att du inte fick bort all rost. Du förstår vilken nyttig honung ni kommer att producera, järnberikad med magiska egenskaper. Vilken krutgumma din mans farmor var, det behövdes minsann inga gym förr.
Kunde du låta bli att provsmaka?
Önskar dig en behaglig sommardag :-)
Oh, vad jag gillar att Ni tog hand om detta med Bin och honung, så kul att få följa allt som sker på nära håll, inte trodde jag att det blev så mycket honung från ett samhälle, men Ni bor ju också i ett landskap där det finns oerhört rik växtlighet så det spelar ju också sin roll antar jag.
Beklagar att Din mans Farmor har gått bort, lite synd att hon inte fick vara med och uppleva Er första sommar med hennes bin. Hade ingen tanke på att bli bjuden på kaffe, men jag kanske var rätt nära, kul att köra efter GPS, hem hade vi tre alternativ att välja på, det ena hade vi åkt ner så vi tog det mittersta och hamnade på en massa små platser innan vi kom till E4, ett tag trodde vi att vi var på fel väg, men se det var vi inte, märktes att vi åkte på lite udda vägar för det var lite trafik jämfört med när vi kom ut på E4, snabbt hem gick det trots att vi körde på mindre vägar!
Ha en bra dag!
Ser riktigt gott ut och skönt att allt arbete ser ut att löna sig även om inte sista ordet är sagt ännu. Det är klart blit det Pub så måste jag nog komma o provsmaka !
Hoppas du gillade Rådjursbilden förresten ?
Ha en go ledighet du med !! :))
Wow!
Jag kan känna doften.
/P
Känner igen det vägnumret, så då var jag nära Du;-))
Va roligt att få se bilderna och läsa hur du slungat honung! Det ser himla mysigt ut, men förstår att det var jobbigt också! Om jag får gissa nåt så blir det lite mer honung när du rört den för man rör väl in luft i den då. Den kan väl inte stå orörd särskilt länge för den stelnar, eller det kanske inte händer nåt med den, den bara flyter?
Ska bli intressant att följa detta fram till försäljning, kanske blir det till slut en pubskylt och en honungsskylt?
Ha en bra dag!
mumsa..det såg ju riktigt gott ut:)jaså ..det kan gå fel ..det trodde inte jag ..men som du skrev .så fanns det ju ett alternativ till det också :)
å vad det såg gott ut, vad mycket honung det blev gott...
Vad roligt att få se, nu blir jag ännu mer övertygad om att jag också vill pyssla med detta!
Jag undrar, hur får man honungen att hålla sig så där flytande och inte stelna till? Jag gillar nämligen flytande honung bättre, lättare att ha till bak och matlagning tycker jag.
Så mycket ni har fått! Blir det fler skördar i år eller?
Ja, stackars biodlaren i Vittaryd, det ligger ju inte långt från oss.
Ha en skön dag!
Vad spännande att läsa om honung och bin :) Kul att lära sig nya saker :)