Mina pioner...

 
 
 
 
 
Sommar efter sommar försöker jag fånga dessa skönheter på bild - men ingen kamera lyckas återge deras färg på rätt vis! De är inte alls så här "neonrosa" i verkligheten, utan snarare mörkröda - och tofsen i mitten är alldeles klargul. Har försökt återställa färgerna med hjälp av bildbehandlingsprogram, men det går bara inte!?
 
Väldigt märkligt... 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jessica K

Men väldigt vackra är de! :) vad är det för sort?
Det är irriterande det där, när man försöker fota men aldrig riktigt får de rätta färgerna... Kan det bero på ljuset, har du fotat under olika tider på dagen? Men det gissar jag att du har, eftersom du fotat dessa andra somrar också. Kanske är de av den sortens blommor som helt enkelt är för vackra för don kamera? :p

Postat av: Lennart O

Go eftermiddag! Även om du inte lyckats med att till 100 procent få den rätta färgnyansen, så är det vackert nog. Tycker jag!

En något intensiv dag hittills. Först på banken för att fixa till kommande utbetalningar till hantverkaren. Denne är idag förstärkt till det dubbla genom att han kallat in en förstärkning för att hinna avsluta jobbet före helgen. Detta medförde att den regelmässiga utfodringen med kaffe och smörgås idag fick fördubblas. Ovanpå detta fick jag ett oväntat besök av ett par släktingar, som dessbättre hade förning med sig. Man allt sammantaget medförde att jag inte hunnit äta någon middag idag. Så det kan bli! ;-)

Ha det gott!

2013-07-04 @ 16:00:26
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Pernilla

Men fina är de en då.
/P

2013-07-04 @ 16:16:47
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: Peranders

Konstigt. Kanske blommornas färger är PS-resistenta...

2013-07-04 @ 20:49:55
URL: http://peranders.blogg.se
Postat av: Bonnfrua

Visst är det så!
Pionerna går inte att återge, de är för vackra.

2013-07-05 @ 10:18:12
URL: http://www.bonnfruas365-bilder.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Jag har samma problem med mina röda borstnejlikor, de blir bara rosa på bild. Kanske bleknar de i blygsel? En slags omvänd rodnad, bara de vackraste förunnad. ;)

Kan inte låta bli att undra över den eviga frågan, ser vi alla färgerna på samma sätt? Är det jag uppfattar som blå himmel samma färg som du ser? Det finn ju färgblinda som inte kan se skillnad på rött och grönt, då kanske vi inte uppfattar de andra färgerna lika dant heller. Den eviga frågan får ytterligare en dimension när kameran kommer in i bilden. Är kameran objektiv (haha) eller förvränger den upplevelsen på något sätt?

Det är upplevelsen i trädgården som räknas! Dina pioner doftar säkert också fantastiskt och det kommer ju aldrig med på bild.

Önskar dig en fin helg!

2013-07-05 @ 11:48:10
URL: http://charlottasgarden.blogspot.se/
Postat av: annette

Har en sådan buske jag brukar fota nästan varje, det en liknande färg som jag inte heller får fram som jag vill, sedan är lila en annan färg som jag tycker är svår ibland.
Vacker är den i vilket fall!

annette

2013-07-06 @ 14:42:26
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Lotta

Tog med kameran en natt då jag jobbade för att jag skulle fota en fantastiskt fin pion som en brukare har. Trots en sommarhimmel i det fina morgonljuset så blev färgerna inte bra.
Men din pion blev jättevacker även om den inte blev som du tänkt dig :-)

2013-07-08 @ 04:01:21
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Jag vet, jag tycker pioner är jättesvåra att få till bra i färgen. De är lysande på någo vis, kanske därför.

2013-07-08 @ 22:40:36
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0