Inget går till spillo! :-)

 
 
 
 
 
Kylan har slagit till igen, och då behöver småfåglarna energirik mat. De avflådda vildsvinsskinnen, som har spikats upp på baksidan av uthusväggen (där ingen "obehörig" behöver se dem...), är uppskattade!
 
Vår spis överlevde gårdagen också, så för tillfället känner jag mej ganska lugn beträffande den. Det kan ha varit grillelementet i ugnen som spökade, men det behöver man ju inte nödvändigtvis använda... Iallafall inte när man absolut inte har råd att köpa ny spis vare sej den här månaden eller nästa - eller ens nästa igen... <:-)
 
Idag ska jag ta mej till Älmhult, har jag tänkt, för att handla lite. Tvekade dock när jag hörde ett par temperaturrapporter på radion tidigare i morse, precis innan jag skulle stiga upp. Kalmar hade minus tjugo, och Kristianstad minus nitton. Hutter!!! Det kändes som om jag helst ville ligga kvar i sängen hela dagen. Men så kom jag upp iallafall, och såg att termometern här bara visade minus elva-tolv.
 
Och det är ju ingenting!? ;-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Vintern har återvänt även här, minus 12 i morse. Nu får det gärna ligga kvar så här ett par veckor framöver. Sedan kommer ju våren!

De bästa "vintertågen" finns tydligen i Skåne. Nu har Norrtåg köpt ett antal begagnade "Pågatåg" från Skånetrafiken för att ersätta de nya tågen som Norrtåg inhandlat, men som visat sig vara odugliga för trafik vintertid. Det har visat sig att de nyinköpta tågen varken tål snö eller kyla! Och för att norrlänningarna ska slippa åka buss hela vintern köper man nu ett antal "Pågatåg" som kan sättas i trafik efter att ha fått lite ny färg utvändigt.

Här pågår en debatt om vinterväghållningen på E4, eller rättare sagt den bristfälliga vinterväghållningen på E4. Trafikverket och deras entreprenör menar att det inte finns någon anledning till klagomål medan trafikanterna menar att väghållningen är bristfällig och trafikfarlig. Men vad som framkommit visar att väghållningen kunde bli bättre om mer pengar anslagits för ändamålet.

Ha en bra dag!

2013-01-16 @ 09:02:20
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Bonnfrua

Skönt att spisen/ugnen höll! Det är ena riktigt dyra saker det där!

Det där med att läsa, mina barn är ju så små än, men nog försöker jag få dem att läsa (jorrå lillskruttan kan hon med!) och uppmana dem att läsa "en skvätt" innan de somnar.
Fast det gör jag inte själv... men det beror på att gör jag det så läser jag tills boken är slut. Vilket inte är så smart när jag ska upp och jobba...

I morgon är det examensdag för de "första" 15 hp:na (säger man så?). Ska bli så skönt att kunna bocka aav dem!

Har du testat biblioteket om de har din bok som var slut på förlaget? De kasnke kan beställa den från eett annat bibliotek annars?

Denna min enda lediga dag ska jag på datautbildning på jobbet! Suck! MEn det är i ett fint gammalt hus... kameran får följa med tror jag bestämt!

Önsakr dig en bra dag, och åk inte söderöver, det verkar alldeles för farligt!

2013-01-16 @ 10:29:17
URL: http://www.bonnfruas365-bilder.blogspot.com
Postat av: mimmi

En så bra ide att hänga ut dom så :)
Vår späck börjat att ta slut .. nu när det tydligen blir riktigt kallt ute .. här har vi också en massa minus och det blåser.
kram :)

2013-01-16 @ 11:51:29
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com
Postat av: Ronnie

Vilket häftigt "fågelbord" , hoppas det inte blir för hårt i kylan så de inte "tyar" nypa av lite fett.
Annorlunda bild må jag säga !
Håller tummarna för spisen .
För en gångs skull var det kallare i Växjö(- 12) än hemma i T-bruk (-11)i morse.
11-12 är ju ingen fara om det inte blåser dåp är det ingen höjdare !
Ha det ... ! Ronnie

2013-01-16 @ 12:34:22
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Fotograf Annie

Skönt att spisen verkar fungera.
Mumsigt för fåglarna :)

2013-01-16 @ 14:45:56
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: soffie

blev det gott kött? å det där gillas av alla fåglarna:) kramen

2013-01-16 @ 22:35:54
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Malin B

Jag tror minsann smålänningen kommer fram i dig, inget går till spillo! Fåglarna är med all säkerhet glada.
Du kunde ha kommit till mina breddgrader och shoppat, vi hade bara minus fem. Det var så behagligt och bra så. ;)

2013-01-16 @ 23:08:02
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: bara anna

Hej!

Vad kul att hitta in till dig!

Jag kommer också från Ljungby, bor nu bara en mil därifrån så jag har inte flyttat så långt. Vilken skola har du gått på? Jag är född -70, så kanske vi har sett varandra under skoltiden, vem vet?

Ha en bra dag!

2013-01-17 @ 08:37:56
URL: http://annacecar.blogspot.com
Postat av: annette

Håller tummarna för spisen finns ju roligare saker att lägga pengar på, här var det bara minus nio imorse, men det skall väl bli det dubbla i helgen, fast jag överlever nog det, eventuella kvarvarande bakterier fryser kanske ihjäl då;)

2013-01-18 @ 19:32:17
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0