Gamla godingar! :-)

 
 
 
 
 
Äntligen kom vi iväg till Bilcaféet i Tydinge igårkväll, maken och jag! Det har blivit en liten tradition de senaste somrarna att ta oss dit åtminstone en gång, och kika på alla de gamla fina bilarna som samlas där om tisdagskvällarna.
 
Maken köpte ju sej en V70 innan i somras, för att ha till och från jobbet (och till IKEA-besök...) Och det var ju dumt... För nu vet jag exakt vilken bil JAG hade velat ha - så då kunde han ju ha fått överta min S60 istället!! ;-)
 
 
 
 
 
 
Minijänkare är verkligen ordet!! :-) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En sån skulle jag nog både kunna fickparkera med, och få plats med i garaget!! 8-) Till skillnad mot de flesta andra "riktiga raggarbilar" från 50-/60-talet... 
 
 
 
 
 
 
Den tvåfärgade lacken gillar jag också. :-) En gång i tiden hade jag en Saab 99:a med ljusblått tak och mörkblåa sidor... 
 
Min allra första bil var förresten en Ford! Hade egentligen lovat mej själv att aldrig nånsin skaffa en sån igen - men nu har jag alltså ångrat mej! Fast... Det finns visst bara 130 stycken 17M P2 i landet, och av dem är det inte mer än ca en fjärdedel som är i trafik. Sannolikheten för att jag ska hitta en körbar sådan, som dessutom är till salu, verkar därmed inte så-å-å-å stor... <:-/ Och vad den isåfall skulle kosta, vill jag nog inte ens veta!?
 
Kan förmodligen köpa några stycken V70:or till för den summan... <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Välvårdade veteranbilar är ofta en fröjd för ögat, och intresset för sådana bilar verkar vara i ökande. Själv besökte jag en veteranbilssamling för några veckor sedan där publikintresset var överraskande stort. Man måste beundra de som lägger ner tusentals timmar på att rusta upp en upphittad skrothög till en skinande klenod.

I övrigt så går nu världen i väntan på nästa krig, som ingen idag kan förutsäga vad det kan utvecklas till. Att över huvud taget gå in i en region där den religiösa fanatismen sitter i högsätet, är ett våghalsigt projekt som kan sluta precis hur illa som helst. Jag hyser en stor skepsis till USA som världens ordningsmakt, speciellt när man vet att Obamas främsta rådgivare är personer med stora ägandeintressen i den amerikanska krigsindustrin. Vet man dessutom att krigsindustrin är en av de främsta näringsgrenarna i USA så finns det än större anledning att ifrågasätta krigshetsarna. Irakkriget startades med lögner som grund. Ska nu detsamma gälla för att starta ett krig i Syrien? Det var välgörande att höra Hans Blix idag utveckla sin sansade syn på situationen. Blix hade ju rätt när det gällde Irak och inget tycker jag motsäger att han har rätt även när det gäller Syrien. Man måste ställa sig frågan om var förnuftet finns bland de dräglande krigshetsarna.

Ha det bra!

2013-08-28 @ 08:55:02
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Ditte Yvonne

"Hemma på vår gård, där står en gammal Ford" haha! De här är jättefina tycker jag! Ford Fairline är en annan favorit...Köp en sån där vettja!

2013-08-28 @ 18:42:00
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Coolt!v Är förtjust i sådana härliga veteraner. Snygga bilder du fick, platsar i biltidningen

2013-08-28 @ 21:57:36
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Jane

Bilar som är riktigt "fotogenique" ;)
Här i Gävle finns en riktigt gammal PV som en äldre man har. Säkert hans första bil, blank och välskött som bara den! Ser ut som om han bara kört den soligt väder, då och då :)

2013-08-28 @ 22:05:02
URL: http://ettmaxatstalle.se
Postat av: Annette

En sådan lite miniraggare skulle jag vilja ha, hur söta som helst;)

2013-08-29 @ 17:51:16
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Fotograf Annie

Vilka fina gamla bilar :) Gillar verkligen sådana här typer av bilar :)

2013-08-31 @ 16:58:56
URL: http://blogg.anniesfotografier.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0