Lika men ändå olika... :-)
Vilket foto känns mest "rätt" av dessa två?? Och varför?

Anledningen till att jag frågar, är att jag fortfarande har den här fotoutmaningen i tankarna. Gav mej själv bakläxa, men känner mej ändå inte färdig med den.

Jag som har fotat så mycket med kort skärpedjup, har tydligen aldrig förr reflekterat över hur man bäst kombinerar detta med bildkomposition!?!

Jisses, alltså... Men är man amatörfotograf så är man!? <:-)

/AnnaKK


PS! Det går naturligtvis också bra att påtala fel och brister i fotona ovan! Och om någon vill ha ännu mera hjärngympa, så kan den ju försöka räkna ut vilket av dem som är rättvänt respektive spegelvänt! ;-) DS!


Kommentarer
Postat av: Madde

Oj, nu får jag utmana mig själv....tror den högra är så som den blev till i kameran...tycker faktiskt den vänstra är finast, då den känns enklare, fast det är samma motiv:D Tänk vad hjärnan kan spela en spratt:D

2012-01-29 @ 11:14:07
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Jag tror det vänstra är rättvändast! Antagligen för att jag själv skulle fotat åt det hållet...eller nåt sånt. Jag längtar verkligen efter att komma ut och fota lite mer utan att frysa hä...nderna av mig...men man får väl vänta ett tag till, minusgrader ska det vara ett tag in i februari, fast här är inte mycket snö, alltid nåt ;)

2012-01-29 @ 11:48:15
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Anki

Grubbel...grubbel..jag tror på den högra, den är rätt:) båda är nästan skrämmande lika, för att inte säga de e ju exakta..:)Kramiz

2012-01-29 @ 13:51:13
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: Emelie

Vilka underbara bilder! =D

2012-01-29 @ 17:47:36
URL: http://emellay.blogg.se/
Postat av: Jen

Jag tycker den vänstra känns rätt.

Exakt varför kan jag dock inte säga...bara en känsla. :) Isen är riktigt vacker att fota!

2012-01-29 @ 22:11:19
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: annette

Blir inte riktigt klok på vilken bild som är den sanna, först såg jag inte ens att det var två bilder utan undrade hur Du fått till den här bilden, sedan läste jag texten och tittade mer, men tittar jag tillräckligt länge så blir det (fast jag nu vet) fortfarande en bild;)

Och det är väl när man börjar tänka som det blir svårt, för annars faller det sig väl oftast naturligt med kompositionen;)

Ja, det var till Elisabeths utmaning jag var ute och letade igår, hade veckan innan sett så snygga speglingar i några stora istappar som hängde ganska så fritt från ett berg, nu hade någon roat sig med att slå ner alla;)Dumma människor!

annette

2012-01-30 @ 19:22:30
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda Elm

häftig bild. gilla att du lagt upp dom sådär bredvid varandra.

2012-01-30 @ 19:50:48
URL: http://lindaelm.blogspot.com
Postat av: Bonnfrua

Innan jag läser andra kommentarer så gillar mina ögon den högra varienten bäst. Om det är för att man kan följa taggtråden fram till stolpen från "rätt håll" eller vad det är som gör det vet inte jag. Bara en känsla likosm.Tittad igen, den vänstra ger känslan av att staketet kommer mot mig (lite läskigt när det är taggtråd) men den hö går liksom bort från mig. Vilket gör det mer behagligt.Men om det är rätt, det vet inte jag!

2012-01-31 @ 12:37:25
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0