Ett snöbefläckat landskap...

 
...är vad vi har - och förmodligen också vad vi kommer att ha över julhelgen. Kanske det till och med kommer så pass mycket ny snö idag och imorgon, så de obefläckade partierna också blir vita till jul!?
 
Hur det än blir... Jag tvivlar på att det kan bli lika vackert som snöbefläckade fjäll i juli!? :-)
 
 
 
 
 
Fotot är taget av maken hemma hos Wilhelm Peterson-Berger på Frösön, Jämtland, under vår semester i somras. Stället heter Sommarhagen - nästan lika vackert namn som utsikt! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Go förmiddag! Ack ja, vore vi där, "Intåg i sommarhagen".
Här breder de snöbefläckade områdena inom synfältet alltmer ut sig. Snöflingor stora som cornflakes dalar långsamt från skyn. Men så ska det ju vara till jul för de som älskar den varan?
Vi andra får glädja oss åt att jorden inte gick under och att vi sedan igår går mot ljusare tider. Det är bara Anders Borg som försöker att dystra till den ekonomiska framtiden något.
Ha en fin helg!

2012-12-22 @ 10:52:34
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Jane

Oj, man blir nästan överväldigad av allt det gröna ;) Så otroligt vackert det är i Sverige och speciellt när man kan se fjällen så där på avstånd.
Jag tror att dottern och jag gjorde rekord i absolut snabbaste granköpet någonsin. Vi köper alltid från en kille som hugger själv (färska granar med andra ord). Körde in på P-platsen, pekade på en gran innan vi ens stannat och sa - den där! Klev ur, såg en annan precis bredvid och saken var klar - 3 minuter högst, ha ha. Nu står den i badrummet för att tina upp plus att alla insekter som vaknar har en chans att gömma sig under badkaret ;) Dottern har lovat att komma ikväll så vi kan klä granen tillsammans ... bra att ha någon att skylla på när äldsta sonen klagar på hur den är klädd (hör liksom till varje jul, med glimten i ögat).
Det är så skönt att slippa stressen med alla julklappar, nu har jag bara lite dammsugning, lägga in sill och baka de traditionella jullimporna kvar - det går i en handvändning :)
Ha en fortsatt trevlig lördag!

2012-12-22 @ 13:15:05
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Malin B

Verkligen vackert!!!
Men jag tycker faktiskt att det ÄR fint här också med vitt, vitt, vitt! Stora flingor som dalar ner HELA TIDEN på sistone. Jag har en mycket "coolare" inställning till det vita än när jag måste ha fram bilen ur garaget innan tuppen gal på vardagsmorgonen. Så behöver jag ju inte ge mig ut när det inte är plogat heller de här dagarna så fram tills den 2/1 får det snöa bäst det vill! Fast jag anar ju att det inom en snar framtid är en och annan "taxirunda", det brukar ju höra till så här års... DÅ vill jag förstås ha väldigt plogade vägar.
God Jul goa du!

2012-12-22 @ 13:15:08
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Malin B

Tack för dagens post som kom i den vanliga lådan! =) Jag hade inte förstått att den gula bilen skulle åka runt på vägarna i dag...
Själv kör jag lite med dammtrasan och skurmoppen. Nu när det är så ovanligt rent på golven blir dammjobbet lite eftersatt. ;) Men dammråttorna under sängen har ju inte klagat...

2012-12-22 @ 15:20:39
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Om ni inte får tillräckligt med snö till julafton så kan jag donera ett par hundra kubik :-)
Min lägenhet blir obeboelig i hela 5 månader och jag har själv fått leta efter ersättningsboende. Det enda jag fick tag på var en pytteliten 1:a. Inga extravaganser här inte.

2012-12-22 @ 16:54:10
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Tjena!
Ja det blev till kl 18 igår. Idag var det att handla lite julmat. När vi var i stan , då kom solen fram!!!
Hoppas få komma ut imorgon o hitta lite motiv till inläggen.
Varit dåligt med det nu sista veckan.
Men det ändrar vi på nu....

2012-12-22 @ 18:28:25
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Ditte Yvonne

Ja, det där är tusan så mycket vackrare än det här vita landskapet vi har nu...men nu går det åt rätt håll i alla fall! Jag skriver från min laptop nu och där är jag inte inloggad i google..

2012-12-22 @ 18:40:53
Postat av: Kerstins foto

Vet du, där har vi varit också. Fantastiskt vackert, man blir smått betagen av allt, både landskap och byggnader.
Men vad trevligt att ni får en vit jul! Det kan ni behöva. Du spänner väl på dig skidorna och åker lite på fläckarna? :)
Ha en fantastisk helg och en riktigt GOD JUL!!!
Kram

2012-12-23 @ 02:01:25
URL: http://www.kerstinsfoto.se
Postat av: Ronnie

Vilken skön landskapsbild fast den är säkert minst lika vacker i vinterskrud men längtar lite till våren gör man nog iallafall .

2012-12-23 @ 15:18:13
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Lotta

Åhhhh så vackert! Den bilden skulle jag vilja ha som fondvägg :-)

Snart så vänder det och dagen blir ljusare och snart så...
Kram

2012-12-25 @ 21:51:59
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0