Det är inte lika vackert...

 
...nu när det har blivit plusgrader, tö och slask... 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotomotiv som ovan, saknar man ju direkt när det blir såna här väderomslag. <:-)
 
Men man får försöka se andra fördelar! Som att man inte längre behöver ägna stora delar av dagarna åt att kånka på ved och matar kaminer, till exempel. :-)
 
Inspirerad av Jul med Ernst på tv igårkväll, så hoppas jag faktiskt att snön försvinner så pass att man kan hitta lite mossa och skogspinnar igen. Py-y-y-yssla!!! :-D
 
Men först och främst måste jag rädda min amaryllis, som jag köpte häromdagen... Den var ju nära att börja slå ut redan då, och sedan dess har stjälken vuxit ytterligare ett par decimter på längden och två stora orangeröda blommor är nu helt utvecklade. Under natten har dessvärre hela härligheten kantrat, och är på god väg att lägga sej ner helt och hållet över köksbordet... 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ronnie

Kantrat har inte ditt fotoseende i alla fall ! Snyggt komponerade bilder ! Hoppas du lyckas rädda den snabbväxande o får en bra dag

2012-12-17 @ 10:02:05
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Fotograf Annie

Ja, det är lite trist när det blivit nollgradigt, snön är finare med några minusgrader :P :)
Fast jag hinner knappt vara ute den här veckan i alla fall :P

2012-12-17 @ 10:34:37
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Jessica K

Håller med, det är mycket finare när det ät kallt. Slask blir liksom inte lika bra på bild...
hade dock gärna velat se en bild på din stackars amaryllis, men det kommer väl sedan när du räddat den kanske? ;) ha det gott!

Postat av: annette

Ja, nu är det verklig brist på fotomotiv ute, "gråsvart" är ju lite svårt att fota tycker jag, Dina bilder speciellt den första tycker jag om i alla fall!
Här är slaget om en vit jul snart förlorat, småduggat hela dagen, nu kommer det visst lite snöflingor i regnet, men det är nästan två plusgrader så kört är vad det är;(
Har två vita Amaryllis som jag räddade i helgen från att tippa, den som var störst från början har nu tre stjälkar, två av dessa med STORA utslagna blommor, fyra på den ena fem på den andra, gick åt ett flertal blompinnar för att stadga, helt otroligt vacker!
Ha en bra tisdag!

annette

2012-12-17 @ 18:16:04
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Jane

Första bilden är helt betagande! Här töar det också tråkigt nog. Det enda som är bra är att snön har försvunnit från de större vägarna ... på de mindre är det packad snö och glashalt.
Det var inte "vår" kanin som skrek antar jag, för den lever i all välmåga fortfarande :) Det kryllar av kaniner i området, när vi tar kvällspromenaderna med "Bröderna Bus" - dotterns 2 Podenco´s, då är det riktiga jaktskall som ekar över nejden :) De används ju som kaninjägare på Ibiza (http://www.youtube.com/watch?v=wjUBljM_HI8) Max blir alldeles tokig och hänger på fast han inte ser över snödrivorna, ha ha.

2012-12-17 @ 19:20:15
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Anonym

Tur med fina bilder som man kan njuta av när det är gråväder ute. Den första bilden är ju helt underbar. Här har det regnat och slasken står mig upp över öronen.
Men det finns hopp :-)

2012-12-17 @ 19:50:22
Postat av: Bonnfrua

Härliga vinterbilder! Tö är inte alls lika trevligt, slask o halt men det verkar bli lite frysgrader igen.

Lugn dag idag här hemma o imorgon blir det vab, så är det ibland. Kan kanske till ljudet av Madicken få till en liten stund med uppsatsen.? Återstår att se...

2012-12-17 @ 21:38:15
URL: http://Gonnfruas365-bilder.blogspot.com
Postat av: Majsan, Lindsjo taxar

Härliga bilder...hoppas det töar på nu...snön har i a f krympt en del hos oss

2012-12-17 @ 22:00:08
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Vespa Vulgaris

Ta och skär av den bängliga stängeln. Fördelen med amaryllisar är att de håller lika länge som snittblommor. Tack för dina värmande tankar i fuktdjungeln!

2012-12-17 @ 22:04:10
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: fjällripan

Ja det gäller att se det från den ljusa sidan :) Fina bilder, lupinerna är verkligen vackra som fröställningar! Ha det :)

2012-12-17 @ 22:08:29
URL: http://susannelindsfoto.blogspot.com/
Postat av: Per-Anders

Fast vädret verkar ju inte ha så stor betydelse för dig. Dina bilder är alltid lika imponerande. Den översta är jättefin!

2012-12-17 @ 22:41:29
URL: http://peranders.blogg.se
Postat av: Mimmi

JAG tar helst det milda vädret i alla fall och är utan det vita ;-)
Hoppas att du kan rädda den vackra blomman :-)
Kram

2012-12-18 @ 11:45:12
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.%20com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0