Bildbevis...

 
...på att det INTE har varit vargavinter riktigt hela december! :-D
 
 
 
 
 
Fotot ovan är nämligen taget på förmiddagen i lördags, den första december. Ditintills hade det bara varit lite enstaka snökorn i luften, och ingen snö hade som synes börjat lägga sej på marken.
 
På morgonen dagen efter vaknade man däremot upp till värsta vinterlandskapet - men nu när det har gått några dagar (typ fem stycken...), så känns det plötsligt som vä-ä-ä-äldigt länge sen det var barmark!? Hm... <:-)
 
Och för tillfället känns det även mycket sannolikt att vi kommer att ha en riktig Disney-vinter på julafton, med massor av snö, trettio grader kallt och "Hoo-Hoo" överallt... 8-X
 
Idag har jag förresten planer på att köpa julskinka! Så jag får en prima sådan; rimmad, lättrökt OCH färdigkokt, samt i den form och storlek som jag önskar. :-) Givetvis ska den vara svensk också, fast det vågar man ju knappt säga nu för tiden eftersom man genast riskerar att bli anklagad för att vara rasist då. Att öppet ta strid för svenskt griskött i svenska butiker, kan nog tusan leda till att man även får en ren och skär nasse-stämpel på sej!? 8-X
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bonnfrua

Vaddå, svenskt kött är väl det mest naturliga när man bor is Sverige! Den svenske bonden som har mer lagar och regler på sig än någon annan dylig måste sannerligen premieras genom att man köper desses varor!!!! Lokal mjölk, svenkst kött! Inget annat här hos mig inte!!!!

Bara så du vet... :-)

På onsdag du, då får vi veta om vi är antagna eller inte... Idag ärjag mer eller mindre insnöad så det bidde ingen färd till skolan. Så jag ska ta itu med det där examensarbetet som ska göras... det är aktiskt lite roligt, inte bara ett påhäng liksom. Så det så!

2012-12-06 @ 09:38:25
URL: http://www.bonnfruas365-bilder.blogspot.com
Postat av: Lennart O

Morning! Eller kanske god förmiddag! Lycka till med nasse-skinkan! Ja i dagens läge är det lätt att dra på sig rasist-stämpeln. Det gäller att vakta sina ord.
Läste förresten i dagens blad att affärerna förlorar i de flesta fallen på julskinkan, den har blivit en lockvara. Men de tar igen på gungorna osv. Dessutom ser det ut att bli brist på svenska julskinkor, inte av rasistskäl utan för att den inhemska produktionen av slaktsvin snart är utplånad. Lönsamheten inom branschen lär inte vara den bästa. Kanske ännu en anledning att prioritera det nationella.
Fick ett mail i går från Blogger att min kommentar som försvann i går morse nu kommit fram. Dock ingen förklaring varför den varit försvunnen under ca 10 timmar.
Vintervädret verkar nu har etablerat sig för gott, ca 8 grader minus och ytterligare någon cm nysnö i natt. Förresten snöar det fortfarande lite ser jag.
Lycka till med skinkan!

2012-12-06 @ 09:43:02
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Lennart O

Hej igen! Glömde ett bloggtips: en fotoblogg med fina bilder och om nyttan med promenader. stevemccurry.wordpress.com.
Ha det!

2012-12-06 @ 10:53:08
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Ronnie

Vilken annorlunda men härlig Decemberbild !
30 minus på Julafton nej tack !
Julskinka mmmm , bland det godaste som finns .
Ha en skön dag !

2012-12-06 @ 11:04:54
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Gunnar

30 grader var vä att ta i? Några minusgrader och nån dm snödjup så infinner sig säkert julkänslan. Och skulle det inte bli så kan det säkert bli jul ändå......

2012-12-06 @ 14:45:08
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Kristina

Härlig bild. Härligt promenadväder har det varit. Svenskt kött ska va bättre sägs det om man nu kan lita på det. Att man inte kan tycka vissa saker utan att bli anklagad för o va invandrarfientlig har gått för långt.
Ha de gött.

2012-12-06 @ 16:44:33
URL: http://kristinabloggar.wordpress.com
Postat av: Lotta

Snälla Anna.... nu får du minsann skärpa dig!!!! Jag höll ju på att sätta mitt te i halsen när jag fick ett skratt och fniss anfall. Du är ju så rolig! Vad får du allt kuligt ifrån...kan det vara vädret?
Jag ska också köpa svensk skinka :-) tillsammans är vi starka :-)

Kram

2012-12-06 @ 18:19:59
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Jane

Ha ha ha, skrattade gott åt nassestämpeln :))
Här blir det också svenskt, inbillar mig att svenska grisar har det ganska bra i förhållande till andra ... men man kan ju lura sig ... Äter inte så mycket skinka ändå, blir mest sill under julhelgen :)
Det blev inte så mycket av det hemska snöovädret hos oss, det var mycket värre igår faktiskt. (Jobbigast var att skotta bort den meterhöga driva som lagt sig utanför garaget)I morgon ska solen titta fram, tänkte ta kameran med till jobbet och försöka pulsa ned till havet för att se om man kan få till några bilder.

2012-12-06 @ 19:19:46
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Jane

Ok, tar tillbaka det där om solen ... meeeeer snö att vänta tydligen, suck! De har ju inte ens hunnit ploga bort det som kommit hittills :(

2012-12-06 @ 19:23:59
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Yvonne

Du ska inte ha vildsvinsskinkan då? :D Det vore väl nåt! Nu har det snöat i flera dagar här också...halt som satan är det, fyyyyyy! Jag kommer nog att köpa några hekto färdigkokt skinka eftersom vi kommer att vara ytterst få här i jul! Typ två.

2012-12-06 @ 19:30:06
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: soffie

köper alltid svensk julskinka ,mums va gott det doftar å smakar av en nygriljerad skinka :)

2012-12-06 @ 19:39:46
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Innan vattenskadan så satt jag och ringde runt till butikerna för att hitta en ekologisk (okokt) skinka. Men nu när jag inte vet om jag kan fira jul hemma så vågar jag inte beställa en grön gris.

2012-12-06 @ 23:01:28
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Elisabeth

Hos oss kom den första snön den 1a december... och mycket mer efter det! :)
Jag trodde jag skulle få sen någon fin bild med tomtebloss här nu... jag väntar ju... :D

2012-12-07 @ 00:25:36
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com
Postat av: annette

Här blir det oxå svenskt, "skiter" i om jag anses vara rasist då, äter väldigt lite skinka, föredrar för eget bruk rimmad kalkonfilé som jag griljerar precis som en skinka, oxå svensk närodlad ca 3 mil härifrån;-))
Heja Sverige;-))

2012-12-07 @ 17:17:44
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0