Hejsan!! :-)


Baske mej om jag inte äntligen anar lite sommarväder!?

Visserligen blåser det halv storm ute, men det är ljumma vindar! :-)

Och i morgon är det ju faktiskt första juni, så om det inte ska vara sol, varmt och sommar då - när sjutton ska det isåfall vara det!?! >:-)Större delen av förmiddagen idag har jag tuggat taggtråd! 8-I

 Och till sist lyckades jag få ner den... ;-)

Eller för att säga som det egentligen var; Jag bråkade med min gamla Blogspot-blogg... Den som det snoddes bilder från i förra veckan... La in högerklicksskydd på den också! Det tog lite längre tid för mej att hitta (och fatta... Host!) hur man gör det på en sådan blogg, jämfört med dem jag har här på Blogg.se...

Och jag vet fortfarande inte hur jag ska sätta högerklicksskydd på funktionen som öppnar upp bilderna i ett annat fönster!? :-I  Och jag hittar ingen stans hur man gör för att stänga av den funktionen helt och hållet...

Men jag lyckades iallafall "förstöra" koden i mina inlägg, så funktionen åtminstone inte lägre fungerar som den ska... Alltid något! <:-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)Söta som sockervadd... :-)
Foton från förra lördagens hundutställning i Hässleholm... :-)

Denna dagen har mest ägnats åt morsdagsfirande - och frossande i sötsaker, om än inte sockervadd. (Fast spettekaka är väl nästintill en hårdbakad form av sådan, förresten!?).

Funderar på att gå ut och gå en lå-å-å-ång promenad nu - eventuellt med hund! :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Lördag!


Och dags att ta tag i trädgårdsprojekten igen...

Vi borde kanske ha en lite rejälare grävmaskin till hjälp...? 8-)Men det blir nog mer till att finlira med spadar och skyfflar de kommande dagarna - och på fredag ska allt vara klart, för då är det dags för studentfest!!!

Trevlig helg! :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Fredagsmysa med en prins!? ;-)


För Skogens Konung verkar allt vara en överdrift att kalla honom...Ännu så länge, vill säga! 

Men vem vet nästa år!? Med de där söta öronen och lockarna i pannan - och om hornen blir lite större... - så borde han väl kunna charma en och annan ko... :-)

Ifall han överlever älgjakten... :-I

--------------

Sen finns det ju (tack och lov!!) de som inte är så kräsna vad det gäller utseende och så där, utan glatt tar vilken rugguggla som helst. :-) Och till dem duger kanske denna!?Eller!? :-D

Jag och maken hjälptes åt att fota den igårkväll (mitt foto till vänster, makens till höger). Den bor i en holk som svärfar har byggt till ett kattugglepar. Om den har några syskon vet vi inte - vi såg bara denna. Och tyvärr fick vi inte heller se nån av föräldrarna. Men det var en kul upplevelse ändå! :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


"Jag är inte dum! Jag har bara...


...otur när jag tänker!"

Tänkte kanske denna lilla varelse;

 

...som nog inte riktigt förstod hur ekorrmat-automaten fungerar... <:-)

Han/hon var här idag tillsammans med sin mamma och ett syskon! :-)

Hoppas de kommer många gånger till! Jag har minst 15 kilo solrosfrön i källaren!! :-D

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Jag vankar hit...


...och jag vankar dit!Ungefär så kan man sammanfatta mitt bloggande i maj!! 8-X

För nu har jag nämligen bestämt mej för att flytta tillbaka till annakk.blogg.se - som jag tycker är ett så himla BRA bloggnamn!! :-D 

För det var ju för att jag ville att bloggen skulle heta just så, som jag gjorde den första bloggflytten från handerblandander.blogg.se... Men så fick jag inte Bloglovin till att fungera, och skapade istället annakksfoto.blogg.se - men jag trivs inte alls med det bloggnamnet! :-/

Och eftersom Bloglovin långt om länge började fungera tillsammans med annakk.blogg.se, så ser jag nu inte längre någon anledning till att stanna kvar här.

Men för att inte trötta ut er alldeles med mina bloggflyttar så ska jag vänta några dagar till. :-) Den första juni har jag tänkt mej en nystart på annakk.blogg.se!

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


På väg tillbaka hit... :-)


...till annakk.blogg.se...!

Ska bara fundera lite till!!! ;-)/AnnaKK
Uppdatering!

Här håller jag nu på att skapa ett nytt arkiv över inläggen från maj 2010, alltså för dem som både finns i den här bloggen (men som kommer att tas bort om några dagar...) och dem som finns på annakksfoto.blogg.se.

Sen blir det nystart här den första juni! :-)Kommentarer:


Postat av: Jenny

Åh, va skönt med fler människor som är lite...ombytliga!?

Gör som Du själv känner!!
Jag (och säkerligen massor av andra människor PLUS ekorren!!!) följer med dej vad du än bestämmer dej för!
Sånt här måste kännas rätt...(:

Kram, Jenny

2010-05-26 @ 22:48:51
URL: http://scrollandotcom.blogspot.com/Postat av: ingrid

Vi hänger på... vad du än gör blink blink!

2010-05-27 @ 11:55:55
URL: http://farmoringrids.blogg.se/Postat av: Kerstin

Japp, då lägger jag upp den här på min bloglovin´lista. Missar inte dina inlägg. :)
Ha en fin dag.

2010-05-27 @ 12:35:32
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com


Högerklicksskydd...


...från och med nu!

För att ingen (så lättvindigt, iallafall) ska kunna sno mina foton! >:-)

Jag kollade nämligen min e-post idag (vilket jag inte gör riktigt varje dag...), och då hittade jag inte mindre än tre mejl i vilka jag fick veta att en viss person tagit bilder härifrån och lagt upp på sin hemsida.

Har aldrig tidigare blivit uppmärksammad av någon utomstående på att sånt här skulle ha skett, så det känns verkligen bra att det finns många (ja, i detta fallet tycker jag att tre faktiskt är många!!) som bryr sej när det händer, och tycker att rätt ska vara rätt och säger ifrån! :-) Minst en av dem sa även till bildtjuven att ta bort bilderna, vilket denne då gjorde. Hade själv tänkt mej att ta en titt idag, men då visade det sej att faktiskt hela hemsidan har blivit borttagen... Så kan det (tydligen?) gå när man stjäl andras foton/bilder!! >:-D

Hur som helst! Jag hade ju märkt mina Händer Bland Änder-serier ordentligt med både blogg- och epostadress, så jag antar att det var därför som reaktionen blev så pass stor. Och nu funderar jag på att återinföra den typen av märkning på mina bilder... Typ så här:Den skarpögde ser då att jag även funderar på ytterligare en grej... ;-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)Magnolia...


I flera år har jag velat fotografera blommande magnolia, men inte lyckats komma i närheten av ett sådant träd då det har begivit sej... Och jag lyckades egentligen inte i år heller, för det här var på gränsen till överblommat... Men när nu kameran ändå var med, så! :-)Fotat med Canon EOS 450D, brännvidd 145 och bländare 6,3 i Hässleholm i lördags.

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)

Nu blommar häggen!


Så vackra blommor - och så väldoftande, framför allt!! :-) Mmmmm!!!Lite blomstrande kärlek också, kanske!? Ett fikande par i Hembygdsparken i Hässleholm i lördags... :-)Det var där jag var och fotade hägg, alltså!!!Vacker lykta! Men ännu vackrare hägg!! :-)

Och så var det det där fina paret igen - de skymtade fram så romantiskt mellan grönskande grenar, så jag kunde bara inte låta bli att zooma lite...Även en fotografiska kan bli hänryckt (typ som en paparazzi? Host!!) när det är pingstafton!! :-D

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Tisdagstema - Gult!


Riktigt länge sen jag var med i denna fotoutmaning! :-)

En av de roligare fotoutmaningarna, tycker jag, dock mest för att det är så många som deltar i den. Temanen är ganska ordinära, och man gör för det mesta bara ett dyk ner i bildarkivet för att vaska fram ett lämpligt bidrag... Som detta:Canon EOS 40D. Brännvidd 200 mm, bländare 5,0 + närbildslins.

Se andra deltagares tolkningar av färgen gul här! :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Måndag!

En fullständigt späckad dag igen...! Vet inte hur många såna här i rad jag pallar med - men förhoppningsvis blir det lugnare igen redan i morgon. <:-)

Kameran har jag inte ens hunnit titta åt än idag, så jag får illustrera detta inlägg med några foton från förra veckan...Skira lönnblad och blommande plommon... :-)

Dottern skulle vara på tandregleringen i Kristianstad klockan 9, så vi körde hemifrån vid 8-snåret. Efter besöket där blev det lite rännande på stan - det hör ju till när man är där. :-) Var hemma igen vid 13-tiden, och då var det bara till att kasta i sej nåt att äta, och sedan flänga vidare till jobbet - där ett gigantiskt tvättberg höll på att förstöra resten av dagen för mej! Stånk...! Herr- och damtvätt visste jag att det skulle finnas (plus städning efter en match) - och det borde ha varit ett arbetspass på 1½ timme. Men jag hade inte koll på att U-lagen också hade spelat matcher, och de lixom bara förväntar sej att deras tvätt också tas om hand av mej, fast att de inte har gett mej någon info om när de spelar sina bortamatcher. (Antagligen tror de att jag bor i städskrubben, och alltid finns till hands där, redo att serva dem och alla andra!? ;-) Eeeh...??).

Så hux-flux blev mitt arbetspass 2 timmar och en kvart långt, och då fick jag ändå låta bli att tömma de två sista maskinerna tvätt, för det fanns ingen plats över att hänga upp den också på tork... <:-)

Sen kom jag då hem här igen vid halvfyra och möttes av en vrålhungrig son, som tydligen inte har vett att ens bre sej en macka själv när det börjar kurra i magen. Och som dessutom tycker att jag ska fixa till det sista i hans projektarbete som ska lämnas in i morgon... Ovanpå detta ville dottern ha skjuts till gymmet!

Ja, på något sätt har jag faktiskt lyckats få ihop allt sammans, så alla är nöjda och glada igen - iallafall för stunden! Och jag har ju själv fått mej en stund här vid datorn nu, så jag klagar absolut inte. Och en mugg kaffe har jag också intill mej... Kan väl inte ha det så mycket bättre!? :-DOm en timme si så där, drar projekt stenläggning i trädgården igång igen, så det kan tänkas att jag inte hinner svara på kommentarer idag - men isåfall så gör jag det imorgon, så klart!

Ha en fin kväll! :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)
Lite "off" för tillfället... <:-)


Särskilt i armar, händer och fingrar!!

Kan ni fatta att det var en rabatt här under......så sent som igår!? 8-)

Ja, nu har vi i och för sej "fuskat", och använt svärfars minigrävare en hel del - men varenda planta som togs tillvara från rabatten (och det var faktiskt de flesta!), har jag planterat om för hand. Och varenda "bya-sten" har jag också lyft för hand, förresten. (Rackarns, vad de är tunga!? :-I Eller om jag är klen...?).

Hur som helst!

Nu är det finliret kvar, och det tar väl sin lilla tid att göra klart - men vi hade tänkt att allt skulle vara färdigt innan den 4/6 iallafall, då det ska hållas studentfest för sonen. :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)

Full fart!
Har tillbringat dagen på en hundutställning!! :-)

Hade egentligen tänkt mej en hopptävling för hästar, men sen var vädret si så där i morse - och då valde jag hundarna istället. De har lite coolare wet look än hästar!? ;-)

Fast vid middagstid så solade det upp, och då var jag faktiskt lite på G att åka vidare till hästarna också... Men jag besinnade mej (faktiskt så kan jag det - ibland!! He...) och tog mej en sväng på stan istället (Hässleholm). Åt lite och inhandlade ett par flaskor vin... Och gatufotade en del också, minsann. :-)

Undrar bara när jag ska få tid att gå i genom alla dagens foton... <:-) Resten av helgen kommer att bestå av trädgårdsarbete, för nu ska en av mina rabatter bort och ersättas med plattor istället. Gräva, gräva, gräva...

På återhörande!

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)...


/AnnaKK, i gråvädret...


Kommentarer finns här! :-)


Vad duktiga ni var!! :-)


"Drontens" ena förälder är ganska säkert den här;...som jag fotograferade i en lönn här hemma på tomten i förrgår. :-) Inget jättebra foto, men skarpögda ser iallafall att detta ÄR en ringduva. Som ni ganska mangrant gissade på!!

Vi har haft ett ringduvepar här hela våren, men var de har haft boet vet jag inte - men troligtvis i närheten av där jag hittade "Dronten"... För den lilla rackaren kan väl inte ha gått så värst långt!? :-)  

Undrar just hur det gick för den sen igår... Den verkade inte kunna flyga, så jag är ju lite rädd att jag ska hitta en hög med fjädrar på nån av mina fotopromenader idag... <:-I Grannen har katter, och räv finns det också i faggorna... Men förhoppningsvis gömde den sej på ett bra ställe sen igår, och lär sej flyga idag - eller senast i morgon! :-)Den sena våren är verkligen en fördel när man vill fotografera fåglar, förresten! Det finns ju knappt några blad på träden som kan skymma dem!?Sångare till exempel, brukar man ju nästan aldrig se, just för att de håller till inne i bladverken. Men denna härmsångare (tror jag iallafall att det är!?) har jag både sett och fotograferat flera gånger. :-) Ja, det kan väl rent av tänkas att det finns två, förresten, för hane och hona ser tydligen lika dana ut - men jag har bara sett en åt gången.Trädkryparen däremot, håller sej mest på trädens stammar - så den är inte så svår att få syn på. Men man får vara snabb med kameran, för den snarare springer än kryper!! :-)

Äsch då... Nu har det börjat regna här, ser jag... Så trist!!! :-I

Sent i går eftermiddags började det åska, och plötsligt gick strömmen fast att åskan inte ens var nära. Mitt under VM-hockeykvartsfinalmatchen (vilket långt ord!!) mellan Sverige och Danmark - så det var illa!! ;-) Ett tag hade vi åskan nästan över oss, och då blixtrade det och dundrade ganska duktigt - men sen drog den österut. Stömmen fick vi tillbaka efter tre timmar...

Ifall det blir bra väder i helgen, vet jag precis var jag skulle vilja tillbringa några timmar; HÄR!!! :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


En dront...? 8-)


Underligaste fågel jag nånsin har sett, var mitt första intryck av denna varelse:Den blockerade vägen för mej i morse, när jag var på väg hem efter att ha lämnat av dottern vid tåget. Fast när jag klev ur bilen för att ta mej en närmare titt på den, så gömde den sej i gräset och buskarna vid sidan av vägen, och där låg den snällt stilla och väntade medans jag tog mej hem (100 meter bara) och hämtade systemkameran.Fast den gillade inte så värst att bli fotograferad... <:-)

Och gick ut på vägen igen, antagligen med siktet inställt på att gömma sej på andra sidan istället.

En liten stund stod (satt!?) den stilla mitt på vägen, så jag hann ta detta foto också:Det är nog ingen dront, utan en unge av en betydligt vanligare fågel... :-) Vore kul att höra vad ni tror att det är för nåt, innan jag avslöjar vad jag tror.

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)Lek och berätta med dina foton!


Man kan inte lyckas med allt...

Särskilt inte med skira körsbärsblommor i halv storm! <:-)Men man kan ju göra "något annat" av sina suddiga foton - lägga dem över varann till exempel! Multiexponering i bildbehandlingsprogrammet, kallar jag det. :-) Ett foto i botten och sedan ett eller flera ovanpå det, som man gör helt eller delvis genomskinliga för att de foton som ligger under också ska synas. En riktigt rolig lek med färg och form!

Ett annat sätt att göra en bild av flera är sammanfoga dem så här:Diptyk brukar man kalla det om det är två foton, och tillsammans ska dessa helst berätta en liten historia också. Som inte behöver vara mer märkvärdig än den här om "den hungriga humlan som åt sej mätt och sedan flög hem igen"... :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Dagens macro... :-)


Hittade en pytteliten snäcka i trädgården idag.En sann naturbegåvning som fotomodell! :-)

Brännvidd 200 mm, bländare 5,0 + närbildslins.

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Fantastiska foton...


...finns det gott om på sajten Photo.net. :-)

Det är kanske inte alldeles lätt att navigera sej där, men å andra sidan... När varenda foto man klickar på är BRA, så gör kanske inte det så mycket!?

Massor av inspiration utlovas till den som börjar se sej omkring där!! :-)(Ser ni vad detta är!? ;-) Välkroppad bild...).

/Anna KK


Kommentarer finns här! :-)Summer feelings...! :-)


För första gången i år: En fika ute på balkongen i riktig VÄRME!!! :-)Det var nästan lite "bonnabränna"-varning tidigare i eftermiddags, när jag hade slutat fika och övergått till trädgårdsarbete istället. :-) T-shirt-varmt var det, men det drog fram lite moln efterhand så solen tog nog inte så mycket. Passade både mej (som slapp bli så där äckligt svettig!) och alla mina omkringflyttade växter alldeles utmärkt! 

Håller på att tömma en rabatt, som sedan ska "försvinna" och bli till en stenlagd sitt- och grillplats istället. :-)

Igårkväll blev jag förresten återigen varse att jag borde skaffa mej en större handvändska, så jag kan bära med mej 450:n + 18-200-objektivet istället för bara kompaktkameran... <:-IFast det blev ju i och för sej ett familjeporträtt ändå... :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


En vecka mellan solskenen, typ...


Men idag verkar det faktiskt vara dags igen! ÄNTLIGEN!! :-)

Iallafall nu på morgonkvisten. Mmmmmm!!!Blommande blåbärsris i kvällssol, fotat förra måndagen.

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)Att leva på hoppet...
Undrar om flugan/myggan var medveten om risken, där den satt mitt i nyllet på grodan!? 8-)

Risken för att det blir lika kallt idag som igår måste väl däremot vara minimal??? Det är ju ändå den 17:e maj! Det KAN INTE vara åtta grader mitt på dagen två dar i rad vid den här årstiden!?! Eller kan det det...? X-(

Och ska man i så fall betrakta det, som att man får vara med om en unik naturupplevelse...?

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Stenrik och ut-"schleten"...


Efter gårdagens trädgårdsinspirationsutflykt till Willab Garden utanför Båstad, kliade det faktiskt lite i fingarna angående att sätta igång med vårbruket här hemma i täppan. Passande nog så hade det slutat spöregna precis lagom tills vi kom hem, så det var bara till att rulla fram skottkärran och greppa spaden. :-)

Herre gud, vad mina rabatter hade grott igen... :-X Den på första bilden här nedan syntes knappt för allt helsickes randgräs som fullständigt hade tagit över, och spritt sej långt ut i gräsmattan dessutom. Väck med det!! Och väck med de andra växterna också, som randgräset så klart hade trasslat in sej (till förbannelse...) i.

Det tog sin lilla tid, kan jag säga. Phu! Det jobbigaste jobb jag har gjort på evigheter - men det syntes då inte på stegräknaren, som hamnade på en bottennotering igår, och det blir nog nåt liknande idag också...

Men, men! Nu syns jorden igen iallafall - och alla stenarna... Stora som små!! :-)Om jag nu hade varit stenrik i kronor och ören istället, så vet jag precis vad som hade fått följa med hem från Willab!! Ett växthus! 8-)

Tänk så smidigt att bara ha odlingar i krukor och kärl, och slippa allt vad friland och rabatter heter!!!

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Älgsafari...


...eller nåt i den stilen, försökte maken och jag oss på igårkväll. :-) Det vill säga, vi satte oss i bilen och körde X antal mil på småvägar här i trakten, med förhoppningen om att få se (maken) och fotografera (jag) en eller annan "Skogens Konung".

Visst träffade vi på en älg - fast inte riktigt av det slaget vi hade tänkt oss...Någon mil ifrån denna skapelse, hittade vi en riktig Älgsafari! Trotsade några förbudsskyltar, och smög oss fram till stängselt och kikade in...

Rätt konstiga älgar, måste jag säga!? Men de blir väl lite "dana" i fångenskap, kan tänka!? <:-)

Visst är älgkalven söt!? :-) Synd bara att den skulle gömma ansiktet bakom stolpen... Men man ser ju att det är en älg iallafall, eller visst!? ;-)

Dagens utflykt får jag berätta om imorgon - då blir det trädgårdsblogg!!! 8-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Vi flyktar ut idag!!


Från det ena regnet till det andra, förmodligen - men det verkar ändå roligare att titta på regn nån annan stans än här hemma idag!? Det är ju ändå lördag!! Och varken jag eller maken ska jobba eller göra nåt annat speciellt - så vad kan vara mera lämpligt än att göra en utflykt!?! :-)

Vart får vi se... Men trädgårdsinspiration är ett av syftena - och gärna några fototillfällen också, förstås! :-)Önskar Er alla en trevlig lördag!! :-)

/AnnaKK

(Fotoinfo: Brännvidd 185 mm. Bländare 4,0. På objektivet satt Canon Close-up Lens 500D. Blomman är en vitsippa).Kommentarer finns här! :-)


Dagens macro...


Har varit ute med kamera + närbildslins under förmiddagen, men det var inte många motiv som gjorde sej i gråvädret... <:-I

Av fotona jag tog så är jag mest nöjd med detta:Det har dock inte så mycket gemensamt med originalet längre... Kraftigt beskuret, och omgjort till svartvitt - men myrans förvånade uppsyn är iallafall den samma. :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Snart i en trädgård...


...nära mej! 8-XUrk!!!

Känner redan nu, vissa dagar, att björkpollentiden närmar sej... :-( 

Fast idag är det lugnt på den fronten, så då har jag passat på att vara trädgårds...-mästare, höll jag på att skriva - men det var allt att ta i!! ;-)  Trädgårds-arbetare, är mera sanningsenligt. :-)

Regnet hänger i luften, jorden klibbar och ogräset vill ogärna följa med upp när jag drar i det... >:-I

Ska ta kaffepaus nu, och fundera på om det är lönt att fortsätta bråka med skiten - det går ju säkert så oändligt mycket lättare en annan dag!? <:-)

Särskilt en sån där fin, solig och varm majdag, när luften är alldeles gul av björkpollen - och jag är så dunderallergisk att jag absolut inte orkar göra nånting...! Hm...

Så... Det får nog faktiskt bli lite till rensande idag...

Vad har ni andra för er?? :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)Japanskt körsbärsträd i blom!


Tror jag att det är!? :-) Om jag har fel angående trädslaget, så säger jag iallafall att jag tycker att de här blommorna är så-å-å fantastiskt vackra, och att just detta trädet växer i Älmhult.

Och att jag var "absolut jättetvungen" att försöka fotografera blommorna med systemkamera när jag var där igår! :-) Trots att det var mulet, grått och ett egentligen ganska så urtrist fotoväder... I kameradisplayen tyckte jag nästan att bilderna såg ut som om de var tagna i svart/vitt...! :-/

Men de blev faktiskt lite piggare i färgen när de kom upp på datorskärmen istället. :-)Idag är det värsta spöregnvädret här, så jag är trots allt glad att jag passade på att fota trädet igår.

Trevlig helgdagsafton på er!!! :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Min fotoutrustning! :-)


Jag minns inte exakt när jag skaffade min första (och enda) analoga systemkamera, men det måste iallafall ha varit under första halvan av 1990-talet. En Minolta Dynax 7xi... :-) 

Min första digitala systemkamera däremot, en Canon EOS 450D, köpte jag i oktober/november 2008.

Ett knappt år senare slog jag till på en Canon EOS 40D (bara huset), eftersom det emellanåt fanns ett behov av att ha två kameror i hushållet (maken är ju till och från också lite fotointresserad). Med två kameror behöver man dessutom inte skifta objektiv i tid och otid - och skulle en kamera gå sönder, står man inte heller helt utan kamera medans den trasiga är på reparation (för DET skulle sannerligen vara "katastrofernas katastrof" för min del!!! 8-X).

På 450D:n satt det ett så kallat normalzoom-objektiv när jag köpte den. Det heter Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS, och jag använder det aldrig... Dock inte för att det är jättedåligt, men jag ersatte det ganska omgående med ett telezoom-objektiv som sträcker sej mellan 18 och 200 mm´s brännvidd, Canon EF-S 18-200/3,5-5,6 IS, som jag tycker är mycket mer användbart för min typ av fotograferande. Av mina foton är förmodligen 9 av 10 tagna med en brännvidd större än 100 mm. :-)

Foto taget med 450D + 18-200-objektivet:Brännvidd 110 mm, bländare 5,6.
Motsatsen till ett zoomobjektiv är ett objektiv med fast brännvidd, och jag har bara ett sådant; Canon EF 50mm/1,4 USM. Det är ljusstarkt, och passar bland annat bra till porträtt.

Foto taget med 450D + 50/1,4-objektivet:Bländare 2,0.
Ett annat objektiv med fast brännvidd och härlig ljusstyrka som gärna hade fått finnas i min ägo, är Canon 300mm f/2.8L IS USM - som "bara" kostar ca 45 000 spänn!

Men man kan inte ha allt, och redan nu räcker det ju med lite snabb överslagsräkning, och jag kan enkelt konstatera att jag vet varför jag inte har någon egen bil... Jag har fotoutrustning istället!!! 8-X (Fast som väl är, så får jag låna makens bilar när jag behöver - och han får ju i sin tur låna mina kameror, så!!)

Man måste ju få tillåta sej själv att drömma, lite grann ibland iallafall... :-) Men när det kommer till kritan, och jag vill ha något nytt i fotoväg, så brukar det dock oftast få bli en kompromisslösning.

Mitt senaste inköp till exempel, skulle man kunna säga "blev istället för" ett Canon EF 70-200/4,0 L IS USM-objektiv och ett Canon EF 100/2,8 USM Macro-objektiv... Jag slog nämligen till på ett Canon EF 70-200/2,8 L IS USM.

Det är en väldigt bra telezoom, men den är ganska klumpig och väger sitt dryga 1½ kilo, så smidighet (och även diskretion) kan man glömma... Men ljusstyrkan och skärpan överväger med råge de "nackdelarna". En annan fördel med detta objektiv är att om jag skulle vilja använda en telekonverter till det, som fördubblar brännvidden (200 mm blir plötsligt hela 400 - perfekt för en fågelfotograf!), så kommer objektivet fortfarande att vara hyfsat ljusstarkt trots att konvertern stjäl ett par bländarsteg.

Sädesärla fotograferad med 40D + 70-200-objektivet:Den lilla bilden är originalfotot, och den större ett urklipp ifrån det. Brännvidd 185 mm, bländare 4,0.
Min kompromisslösning till ett macroobjektiv är en Canon 500D Close-up Lens som jag först köpte till 18-200-objektivet. (Dylika linser ger möjlighet att ta närbilder med vanliga teleobjektiv). Med den linsen monterad på 70-200-objektivet, får jag samma ljusstyrka/bländare som i ett riktigt macroobjektiv. Men till skillnad från ett sådant, så har jag med den här lösningen även IS (bildstabilisator) + tillgång till en massa olika brännvidder.

Foton tagna med 40D + 70-200-objektivet + närbildslinsen:Fotona är bara en aning beskurna. På det vänstra har jag använt brännvidden 85 mm och bländare 4,0 - på det högra är brännvidden 100 mm och bländaren 2,8. Objektivets normala närgräns är 1,4 meter, men med närbildslinsen på kan jag istället fotografera på bara ca en halv meters håll. Ju längre brännvidd och större bländaröppning, desto mer diffus bakgrund och kortare skärpedjup. Om telet hade stått på 200 mm istället, så hade pärlhyacinten i fokus blivit ungefär dubbelt så stor i bilden som vad den är på dessa foton - och de i bakgrunden hade delvis inte längre rymts i bilden, samt blivit ännu suddigare.
Min digitala kompaktkamera, en Canon Powershot SX100 IS, hade jag redan innan jag skaffade den första systemkameran, och med den tog jag till en början alla mina bloggfoton - och jag använder den mycket än idag. Den är inte större än att jag alltid kan ha den med mej - och den är verkligen (nästan!) alltid med, vart jag än ska!! :-)

Ett av de senaste fotona, tagna med den:Morkullan stod mitt på vägen när jag kom körandes med bilen, så det vara bara till att fiska upp kameran ur handväskan (som låg i passagerarsätet), veva ner sidorutan, zooma till 10 gångers förstoring och ta några snabba bilder innan den trippade ner i diket och försvann. :-)
Kompaktkameran är guld värd till de plötsliga ögonblicksbilderna! 450D:n + 18-200-objektivet passar perfekt till en fotoutflykt eller resa, eller till något annat jippo som man vill ha en lättburen, smidig och allround kamerautrustning med sej på. 40D:n + 70-200-objektivet lämpar sej (eftersom det är så pass stora och tunga grejer att bära på) bäst för planerat fotograferande; till exempel porträtt, sportevenemang och konserter.

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Upptäckte...


...igårkväll att problemet som är orsak till att jag bloggar här på annakksfoto.blogg.se (och inte på annakk.blogg.se) är avhjälpt nu - det vill säga; Bloglovin har fixat felet med prenumerationen. Tackar och bockar! :-)

Då är ju den stora frågan om jag ska flytta tillbaka till den bloggen nu - eller inte!?"Inte" ligger nog rätt bra till - det är så jobbigt att flytta!? <:-)

/AnnaKK

(Fotoinfo: Brännvidd 200 mm. Bländare 2,8. På objektivet satt Canon Close-up Lens 500D. Blomman är en harsyra).


Kommentarer finns här! :-)


Stenkulor...
Såna här kan man lägga i vackra glasburkar, och sälja dyrt till turister från exempelvis Tyskland... :-)

Det finns till och med dom som gör vackra smycken av älglortar!!

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Nytt rekord! ;-)
Det solade upp i eftermiddags, och plötsligt hade jag varit ute och gått med både hunden och kameran - den sistnämda i ett par omgångar till och med. Det gav resultat på stegräknaren! :-DEventuellt årets sista blåsippsfoto - min lilla planta börjar bli ganska så överblommad vid det här laget. <:-)

Den här våren har jag förresten blivit världens fågelnörd!? 8-)

Har aldrig förr intresserat mej för arter och så där, utan varit glad om jag överhuvudtaget har lyckats fånga en fågel bra på bild. Men numera är jag inte nöjd om jag inte också kan lista ut vad det är för sort - och vissa går man ju bet på eftersom fotona inte blev så lyckade... <:-I...och för att fågeln flög sin väg, när man försökte komma närmare och/eller hitta en bättre bildvinkel!

Om någon trots grenarna som skymmer, kan se vad detta är för slags fågel, så vill jag jättegärna veta!! :-)

Det här är iallafall svarthättehanen:Den har jag verkligen letat efter, ända sen jag fotograferade honan i förra veckan, och idag lyckades jakten! Han är ganska lik en tita, men har inte deras svarta haklapp... :-)

Knepet att få skärpan på fågeln, och inte på nån gren eller ett blad, är att bara ha en autofokuspunkt aktiverad.

Go´natt!! :-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)
Skrämmande fakta...


Efter att ha varit försedd med en ny stegräknare i snart en hel vecka, har jag nu konstaterat att det kanske trots allt inte var så stora fel på min gamla...? Eller så stänger den här nya också av sej emellanåt - eller låter bli att registrera si så där vart tredje steg...? 8-X 

Mera troligt är förstås att jag faktiskt rör mej mycket mindre än vad jag tror att jag gör... <:-I

Ett genomsnitt för de sex första dagarna med nya stegräknaren, visar på måttliga 7500 steg/dag... Suck! Jag som var bergis på att jag gick minst 10 000 steg varje dag, och därför enkelt skulle få ihop de där 12 000 stegen som ett dataprogram har rekommenderat mej att jag ska ta - varje dag. (Det antalet har jag förövrigt inte lyckats komma upp i en enda gång under dessa sex dagar... Host!!!).

Om jag skulle ta och skaffa mej ett högre skrivbord...? Så jag i fortsättningen kan stå upp, när jag håller på med datorn och bloggen!? Då skulle jag ju kunna gå och hoppa lite på stället samtidigt - eller åtminstone vicka lite lätt på höften emellanåt...? <:-)

Å andra sidan - hur många steg tar inte en nyckelpiga varje dag, med alla sina ben!?Och den är alltid lika rund ändå!? :-)

/AnnaKK

(Fotoinfo: Brännvidd 195 mm. Bländare 5,6. På objektivet satt Canon Close-up Lens 500D).

Kommentarer finns här! :-)Bilder från folkrace-tävlingen... :-)Det borde förstås ha varit film istället + ljud!? <:-)

Mycket (o)ljud!! ;-)

Fotona är tagna ömsom med Canon EOS 450D och Canon Powershot SX100 IS... Var rädd att batterierna inte skulle vara hela tvälingen, så kyligt som det var - men de klarade sej faktiskt. Men en massa regnstänk på linserna blev det. Har knappt lyckats putsa väck dem än! 8-X

Nästa tävling i Hästveda är nångång i juli. Måtte det åtminstone vara varmare då!!!

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


För första gången den här vintern...


...drog jag igår förmiddags på mej ett par långkalsonger...

Och dubbla jackor! Sen åkte jag till folkracebanan tillsammans med paraply, vantar och två kameror...

Det var kallt, men det regnade iallafall inte så förbaskat mycket sen - mestadels bara duggregn, faktiskt. :-) Men banan var ju inte vad den hade varit i en torrare väderlek, och de flesta förarna körde ovanligt lugnt och försiktigt.

Trots det; Detta är vad som fanns kvar efter tävlingen!!!Eller inte, kanske. :-) (Jag hade parkerat intill återvinningen i Hästveda, och tog en bild genom gallergrindarna medans jag gick mot tävlingsbanan...). Men visst kommer man i extra bra folkrace-stämning av så mycket skrot!? ;-)

Ska visa fler foton från själva "räjset" senare! För sonens del gick det inte så jättebra - han hade däck som inte alls passade underlaget, och fick dåliga starter i alla tre heaten. Och blev man efter i starten igår, så var tacken att konkurrenterna genast sprutade ner vindrutan med dynga så sikten blev mer eller mindre obefintlig, varför kurvorna måste tas i ganska måttlig fart tills torkarbladen hade jobbat ifatt... <:-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Regn, regn, regn...
Det borde vara förbjudet med spöregn på lördagar!? >:-I

Särskilt på såna lördagar som det är Folkrace-tävling, och sonen tycker att jag ska vara med och fota på... :-/

Räcker det inte om jag bara kommer och tittar...? Och eventuellt tar några knäpp med lilla kompaktkameran, istället för att dränka "fin-kameran"... <:-) Jag kanske ska be en liten bön till vädergudarna förresten, om att det ska sluta regna klockan 10 - eller åtminstone börja snöa istället då!? 8-I Brrr(um)...

Trevlig helg...

/AnnaKK :-)


Kommentarer finns här! :-)Inspirerande fotosajter!


Jag tror att det är nyttigt för den persoliga utvecklingen att man tittar både mycket och ofta på andra fotografers foton, och funderar lite på hur de har tänkt och gjort i sitt bildskapande. :-)

Jag får dock erkänna att jag oftast bara tittar på motiven när jag söker inspiration, men ibland kan man även få fram de så kallade Exif-uppgifterna om fotona - och de kan vara enormt lärorika att också titta närmare på!! Där får man nämligen veta inte bara vilken kamera fotografen har använt sig av, utan även hur alla inställningarna var när fotot togs. :-)

Här är mina favoritställen när det gäller att både kunna titta på fina foton och få tillgång till Exif!

1: Fotosidan.se

2: Flickr.com

På Fotosidan klickar man fram fotot, och väljer sedan fliken som heter "Bildinformation" (finns under fotot, lite till vänster). På Flickr klickar man (givetvis...) också fram fotot, därefter letar man upp länken "More properties" (finns i kolumnen till höger om fotot) och klickar på den. 

Titta och läs, och ta med ny kunskap + sprudlande inspiration ut på din nästa fotosession!! :-D/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)Fredag!
Fy för tusan, vad det BLÅSER ute - och det ska väl bli regn också vart det lider... :-/ Så...

Jag vet precis på vilken sida av fönsterrutan jag vill vara idag!!

Och vissa fåglar verkar också ha en sund åsikt om den saken - det är bara det att rutan är emellan... :-X

BANG...!Som väl var ingen dödskrasch! 

(Tack vare ett mjukt och skyddande smutslager...? ;-) He...).

Och det blev ett intressant avtryck kvar efter den - det är nästan så man borde kunna se vilken sorts fågel det var som flög emot!? 8-)

Planer för dagen: Gå 12 000 steg! :-) (Jag har köpt mej en ny stegräknare - en som INTE nollas av minsta lilla vidstötning). Frågan är bara hur det stegandet ska gå till, i detta synnerligen motbjudande väder?? Jag får vandra mellan rummen här inne...?

/AnnaKK, som just har konstaterat att det inte blir några steg alls sittandes här vid datorn... Trodde först att manicken hade kasst batteri, men den hade visst bara gått in i viloläge! <:-) Ähum...


Kommentarer finns här! :-)


Konsten att vara lite kall...


...behärskas bäst av en...glass!?


Jag är iallafall INTE speciellt kylig av mej när saker och ting strular - snarare precis tvärtom! <:-)

Fast jag hade allt lite i bakhuvudet hela dagen igår, att jag borde coola ner mej och inte ha så bråttom med att byta blogg, utan istället avvakta att Bloglovin skulle lösa problemet med den där icke fungerande prenumerationen...

Men än har de faktiskt inte gjort det, och jag hittade följande meddelande från supporten i mejlen nu i morse:

Hej!
Jag har vidarebefodrat din fråga till våra utvecklare så kommer de att hjälpa och svara dig så fort de kan.
Hälsningar
Elias

Det verkar ju faktiskt lite komplicerat!? 8-X Eller också är det världens enklaste jobb att sitta i kundtjänst - bara delegera skiten!? ;-)

Jag skiter i vilket - nu bloggar jag här (tills nästa "katastrof" inträffar)!! :-D

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Välkommen!! :-)


Till en ny blogg - IGEN - lite mindre ego och med ännu mera foton, av namnet att döma!! ;-)

Och detta hastigt påkomna bloggbyte beror alltså enbart på att det av någon outgrundlig anledning inte gick att få igång prenumerationer på annakk.blogg.se via Bloglovin... (Det var tacken för att jag sparade på den bloggadressen i två år, eller!? >:-I Suck!!!).

Det är säkert inte så många som tycker att det är livsviktigt med fungerande Bloglovin, men eftersom jag själv använder den tjänsten till alla bloggar jag behöver hålla reda på, så är det en ren och skär principsak för mej att det SKA FUNGERA!!! >:-)

------

Och nu har jag ju plötsligt en fotoblogg som till och med heter nåt med foto, så jag är faktiskt trots allt inte alldeles missnöjd! :-) Nu gäller det bara att på allvar leva upp till det bloggnamnet också! ;-)Far och flyg annakk.blogg.se - nu är det annakksfoto.blogg.se som gäller!!! :-D

Kramar till alla som fortfarande står ut med mej! ;-)

/AnnaKK


Kommentarer finns här! :-)


Livet är fullt med överraskningar!!


Här är en till exempel... 8-)Jag har flyttat!!! ;-)

(Klicka på bilden så ser du vart - och varför!!!).

/AnnaKK
Kommentarer:


Postat av: Marianne

Hi,hi - Här gäller det att hänga med. Men så klart ska du ha en fotoblogg. Dina bilder (vad är det för skillnad på bilder och foton egentligen, det har jag undrat) är ju värda att leta efter hur många bloggar du än startar.
Klart att vi står ut med dig.

Ha de´ bra :o))

2010-05-05 @ 18:54:05
URL: http://livetsommajsan.blogspot.comBloglovin...


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/244733/annakk---en-fotografiskas-vy-genom-lins?claim=xswqyfywsg2">Följ min blogg med bloglovin</a>

Det blev antagligen nåt knas när jag försökte sätta igång prenumerationsmöjligheten förra gången... Ingen tycks nämligen ha fått några nya inlägg till sin eventuella Bloglovin-sida!?

Prövar därför igen!! Håll gärna en tumme eller två för att det ska funka nu... Annars vet jag inte vad jag ska göra...? <:-IInför Supporten känner man sej alltid som en liten förvirrad humla...? ;-)

/AnnaKK
Kommentarer:


Postat av: anki

härlig bild på humlan :) jo förvirrad blir man på allt emellanåt och inte fattar varför vissa saker inte fungerar som det ska..

soligt här, men blåser kallt :) fick vattna en rabatt idag för oj vad torrt det var där..

ha en skön dag

2010-05-05 @ 13:37:23
URL: http://engstromsfoto.sePostat av: Yvonne

Jag jagar ju humlor också...har lagt dig på bloglovin! Och du kommer upp där! :) Bra va!!

2010-05-05 @ 15:34:42
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.comPostat av: Fotograf Annie

Härlig humla, de är så söta de små liven :)

Jag försöker prenumerera på dig via bloglovin men det fungerar inte, hoppas det funkar snart :)

2010-05-05 @ 16:05:40
URL: http://anniesfotografier.blogg.se/


Vältajmat besök... :-)


Under gårdagen avlöste den ena regnskuren den andra (vissa av åsk-karaktär), men mellan skurarna kikade solen fram ibland - och precis vid ett sådant tillfälle passerade jag detta träd när jag var i Älmhult och handlade:Japanskt körsbärsträd i blom! :-) Fotot är taget med kompaktkameran, så det är lite detaljlöst - men tittar man noga så ser man regndroppar på blommorna.

Jag gillar ju att luta en och annan bild i bloggen, men har inte tyckt om hur kanterna blir på dem då (se exempel här - de blir lixom taggiga!?), men nu har jag hittat en ram som verkar funka, och som jag la runt körsbärsblommorna här ovan.

Ramen är pålagd på fotot i online-programmet Picnik, och heter Drop Shadow. Hade jag kunnat göra den i mitt vanliga bildbehandlingsprogram (som är från förra årtusendet och knappt kan nånting - iallafall inte i jämföresle med Photoshop! Hm...), så hade nog alla mina foton fått den ramen i fortsättningen, för jag tycker den är riktigt snygg. :-)

/AnnaKK
Kommentarer:


Postat av: Yvonne

Snygg ram! Det är svårt det där, vad man ska välja för ram (och OM)...Jag vill gärna ha nånting runt bilderna, är lite passepartout-frälst ;) Jag har ju Photoscape, gratis och bra! Räcker för mig iaf. Photoshop kan man ju grejsa mer i...så det räcker och blir över! Kan vara svårt att inte "greja-ihjäl-sig" i såna där stoooora och bra program. Picnik har jag inte kollat på...än ;) Härliga blommor! Här har de inte slagit ut än bara...de fryser väl de med...

2010-05-05 @ 09:19:32
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.comPostat av: Lennart O

God förmiddag! De japanska körsbärsträden, som finns på Järntorget i Göteborg, tror jag blommade redan i början av april. Och det var nog inte rekordtidigt.
Här är vädret idag något beskedligare än gårdagens då vi hade allt från åska, regn, hagel och snö! Men fortfarande är det ovanligt kallt för årstiden, bara plus en grad på morgonen och nu på fm bara sju grader. Det är inte utan att man önskar att den globala uppvärmningen ska börja göra sig märkbar.
Ha en fin dag!

2010-05-05 @ 11:26:19
URL: http://leonardo34.wordpress.comPostat av: SqZ

Det sägs att de japanska körsbärsträden börjat blomma i Kungsträdgården här i hufvudstaden. Nu är jag övertygad om att jag måste ta mig dit :-)

2010-05-05 @ 13:05:50
URL: http://mysmurklan.blogspot.com/Postat av: Maria

Blommorna på trädet är verkligen fina och ramen runt lika så.
Jättefint foto på vitsipporna :)

2010-05-05 @ 13:45:28
URL: http://www.mimali.sePostat av: Therése

men, innan jag byter blogg helt och hållet måste jag bara säga att dina foton är fantastiska och jag så gärna skulle vilja kunna som du!!!!

2010-05-05 @ 18:49:14
URL: www.vilja-vara.blogspot.se
Backsippa...?


Ospecificerad vara, inhandlad på ICA för 25 spänn...

Och det tycker jag den kan vara värd, oavsett vad det nu är för sorts blomma! :-)Nu ska jag bara hitta ett lämpligt ställe på tomten att plantera den på... Torr sandbacke finns inte...

Underbart är kort(livat)!? <:-)

/AnnaKKKommentarer:


Postat av: Yvonne

Det finns nog många modifierade blommor ute i handeln...som har en sort i botten. Det ser ju ut som en backsippsart, fast dom vill ju ha, som du säger, sandiga sluttningar eller nåt. Du får göra en minisandsluttning till den! Eller så är den inte så kräsen ;) Kul med blomfynd! :)

2010-05-04 @ 09:35:28
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.comPostat av: Fotograf Annie

Hej hej,
jag såg att du hade tagit dig ett skutt i bloggvärlden :) Roligt.

Den här blomman var jättefin. Lätt värd 25kr :)

2010-05-04 @ 10:46:40
URL: http://anniesfotografier.blogg.se/Postat av: Marianne

Hej

Och grattis till nya bloggen. Den är noterad nu.
Jag har också tänkt förnya mig i bloggen men det har än så länge stannat vid en tanke.

Blomman är ju jättesöt, jag har inte sett den förut men det finns ju massor av nytt i växtvärlden nu. Jag kan gå i timmar och titta på allt i trädgårdshandeln.

Hoppas du får en bra dag trots vädret. Du kanske redan har regn, här är det på gång snart.

2010-05-04 @ 12:19:36
URL: http://livetsommajsan.blogspot.comPostat av: matte

Jättesöt, mosippa skulle jag gissa på, fast det kan vara annan sippa också, svårt att se.

2010-05-04 @ 12:20:40
URL: http://femtinio.blogg.se/Postat av: Lennart O

Go middag! På tal om blommor så ägnade jag en stor del av gårdagen till att ansa mitt enda blomland. På grund av eftersatt skötsel så hade ogräset tagit överhanden och det gällde då att rädda så mycket som möjligt av det ursprungliga beståndet, som till det mesta består av växter inhämtade från ett visst ställe i Skåne. Jag lyckades väl så där, men oj vad jobbigt det var. Det märks nu att det inte är enbart latmasken som gör sig gällande, det är tyvärr en del annat också. Idag kan man skylla på vädret för att få ägna tiden åt annat och roligare. Skurar av regn tycks vara dagens melodi. Och inte mej emot.
Ha en fortsatt fin dag!

2010-05-04 @ 13:08:27
URL: http://leonardo34.wordpress.comPostat av: Lizaloop

jättefin, hoppas att den får leva länge! (men dom har en förmåga att dö dom där rackarna man vill ska leva lääänge...!

2010-05-04 @ 13:29:47
URL: http://lizaloop.blogg.se/Postat av: mimmi

Men den var ju jätte fin :D Mosippa? ser jag att en har skrivit .. jag har inte sett en sån förut men den var i alla fall väldigt vacker :D

2010-05-04 @ 14:15:56
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/Postat av: Anki N

De var en fin blomma i vacker kostym o färg!!
Hoppas du hittar den bästa platsen för den.
Goe tisdag
Kramiz Anki N

2010-05-04 @ 14:42:19
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/Postat av: Therése

dina vår-blom-bilder är så vackra så vackra...!

2010-05-04 @ 17:38:41
URL: www.vilja-vara.blogspot.sePostat av: annette

Då får Du fixa en torr sandplats till den fina blomman, väldigt vacker men en ljuvlig färg!

annette

2010-05-04 @ 19:20:39
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/Postat av: Charlotta - Livet med leran

Söt är den! Om det är en backsippa så bör den klara sig utan en torr sandbacke. Hos mig klarar de torr lera (läs nästan cement <:-o ) och blir en större rugge år från år.

2010-05-04 @ 20:16:16
URL: http://livetmedleran.blogg.se/En sån här fågel...
...vet jag inte att jag har sett nångång tidigare... Och definitivt inte fotograferat! :-)

Synd bara att det skulle vara så många grenar i vägen - och det blev ju svårare att artbestämma den också då. Men jag tror att det är en svarthätta!? Och isåfall en hona, eller möjligtvis en ungfågel... :-)

/AnnaKK
Kommentarer:


Postat av: Fotograf - Kristina Bäck

Fin bild =)

2010-05-03 @ 16:14:22
URL: http://studiokiix.blogg.se/Postat av: Anki N

Pippi - e jag inget bra på. Jag skrattar lite för mig själv, när jag var här förut tänkte jag, ska hon inte uppdatera snart...men jag hade ju hamnat på en ingångs-inlägg så när jag tryckte till på "bloggens startsida" trillade de ner massor av inlägg o bilder jag inte sett. Övningsköra igen...grattis...ingen är gladare än jag att den tiden i mitt liv är över.
Vad mysigt att vara försökskanin i frisörstol, hoppas de pluppar upp en bild någon dag på resultatet. Växjö, ja där är jag inbokad i början av juni. Dax att lämna bokslutet då.
Kramiz Anki N

2010-05-03 @ 17:12:04
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/Postat av: mimmi

Jag får nog säga att du lyckades otroligt bra med att fota denna lilla vackra fågel :) och jag har inte sett en sån heller så det var premiär för mig också :)

2010-05-03 @ 18:10:35
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/Postat av: Sickan

Det ska bli spännande att följa dig här oxå! :)

Kram

2010-05-03 @ 18:25:12
URL: http://sickanochalltomkring.blogspot.comPostat av: annette

Men Du lyckas i alla fall se en massa Pippisar, mellan grenarna, jag har hört massor av fåglar i helgen, men inte sett en enda på fotoavstånd, gillar bilden för så där är det ju i det naturliga livet.
Söt lite krabat som jag nog aldrig sett, men namnet känner jag igen.
Måte nog börja spana in lite träd och buskar i stan någon dag, kanske är på gång med tanke på vad Du såg i helgen!

Ha en fin kväll!

annette

2010-05-03 @ 19:37:28
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/Postat av: Yvonne

"Blädder, blädder i fågelboken.." javisst är det en svarthättehona! Tror inte det kommit några ungfåglar än ;) Söt var den! Sån har jag inte sett!

2010-05-03 @ 20:17:42
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com


Övningskörning... :-)


Dottern ska ju förhoppningsvis ta körkort nästa vår (eller kanske redan i februari, förresten!), och har nu fått en nytändning vad det gäller att övningsköra. Igår rattade hon bilen när vi skulle till Kristianstad en sväng, och det gick så bra så. :-) Blev till och med extra mycket övat på både rondeller och vändingar, för vi navigerade lite fel först... (GPS i julklapp???).

 

Det var rena rama sommaren på de breddgraderna. Björkarna var utslagna, och de flesta andra träd lär också vara det inom bara nån dag eller ett par. :-)

Vår destination var Solhaga Gardencenter, och jag hade en liten idé om att köpa ett nytt plommonträd... Men de var ju så stora, så det hade aldrig gått att fått in ett sånt i bilen!? Så det får inhandlas på närmare håll en annan dag - när vi har släpvagn med oss. <:-)

/AnnaKK
Kommentarer:


Postat av: Lennart O

Morning! Hemma igen efter helgens utflykt västerut. Det är så mycket nymodigheter i din blogg att jag först blev alldeles förvirrad. Men det gick snabbt över och nu ser jag att det hela blivit till det bättre.
Ja det där med övningskörning ser jag tillbaka på med en blandning av skräck och vemod. Att det var så länge sedan! Men aldrig var jag tillnärmelsevis så avslappad som S ser ut att vara i baksätet. Men det gick ju trots allt bra. Nu ser jag med viss fasa på att det snart kan vara dags att ställa bilen för gott, så att man inte blir den förhatade gubben i trafiken. Den som bara ställer till oreda och orsakar proppar. Rollatorn nästa fordonet?

2010-05-03 @ 09:34:12
URL: http://leonardo34.wordpress.comPostat av: anki

härligt att hon börjat köra igen, det behövs mycket träning.. :-)
dottern åker och flänger varje dag sen hon fick körkortet i höstas.. sällan den bilen står en hel dag :)

ha en skön måndag

2010-05-03 @ 11:43:04
URL: http://engstromsfoto.sePostat av: Malin B

Av bilderna att döma, framförallt på passageraren förstår jag att tösen kör lugnt och fint! =)

2010-05-03 @ 15:01:14
URL: http://malinbayard.blogg.Postat av: ingrid

Oj vad långt våren har kommit där söderöver!!
Härligt vad det kan skilja här i vårt avlånga land!
Jag tycker det är skönt nu när alla tre ungarnas körkort är avklarade, det tar både tid och pengar.. MEN nästan ett måste tycker jag nog.

2010-05-04 @ 17:10:03
URL: http://farmoringrids.blogg.se/


Söndagsmorgon... :-)
Var bara tvungen att kila ut en stund med kameran redan innan frukost, när jag såg genom köksfönstret hur vackert det blänkte och gnistrade överallt i den skira vårgrönskan av vattendroppar och morgonsol. :-)

/AnnaKK
Kommentarer:Postat av: ingrid

Den soffan är faktiskt extra speciell, den är gjord till min mammas morföräldrar av bräder från den egna gården i Emmaljunga.. Gammal med en fin historia. Den där soffan har valsat runt hos oss med.. utslängd från kök o.s.v sen har vi valt samla lite "gammalt" i detta rum, har annars svårt för att blanda för mycket vill ha en stil.

2010-05-02 @ 11:53:10
URL: http://farmoringrids.blogg.se/Postat av: Yvonne

"Sunday morning comi´n down..."

2010-05-02 @ 15:45:48
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.comPostat av: mimmi

Tack för att du gjorde det .. så fick vi se denna vackra bild också :)
Idag har jag varit ute HELA dagen vi har haft sol ...ja det är sant .. solen kom och hälsade på idag ;)
Och jag fick se en huggorm ..på en meters håll ....så ja .. nu är våren här ;)
ha en fin kväll
kram :)

2010-05-02 @ 19:03:51
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.comPostat av: annette

Har inte varit inne på bloggen under ett par dagar och då har ju jag ju missat massor hos DEj, nystart och en massa härliga bilder som jag njutit av och även skrattat lite åt.
Du har tröttnat på fotoutmaningar skriver Du, ja det har jag med, har kört med BildligtTalat ett tag men nu har jag inte varit med där heller på några veckor, tänker bara köra mitt race och inget annat nu ett tag.

Hoppas vi får se hur håret blev;)

Ha en bra start på veckan, bra nystart på den här bloggen har Du ju redan startat!

Kram //annette

2010-05-02 @ 19:23:55
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/Postat av: elena cn

Mmmmmm, verkligen vackert!
Jag satte hörlurarna på och började dammsuga och städade i 3 timmar. Sedan blev det en tur till shoppingcentret. Jag kom hem med två par jeans och en randig tröja. En bra belöning efter morgonens slit:)
Imorgon cyklar jag för första gången i år till jobbet!

2010-05-02 @ 22:18:08
URL: http://elenassida.blogg.se/Postat av: Jenny

Vilket LJUS du fått in i den bilden!!
Gnistrande vackert....

Kram, Jenny

2010-05-04 @ 02:16:51
URL: http://scrollandotcom.blogspot.com/


Sköna, gröna maj! :-)


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/244733/annakk---en-fotoblogg?claim=z75v6mm85hg">Följ min blogg med bloglovin</a>Kodraden överst i detta inlägg är inget att bry sej om! :-) Jag håller bara på att registrera bloggen på Bloglovin...

Vilket man kanske inte heller borde bry sej om, för jag tror inte det är så många som använder sej av den tjänsten numera...? Jag själv gör det visserligen, men... Gör ni???

Annars är det värsta med att ha startat upp en ny blogg.se-blogg, att man måste lära sej nya inloggningskoder... Det blir fel (läs "de gamla vanliga"...) var och varannan gång! <:-)

Något som däremot aldrig blir fel, är ett litet besök hos denna fotograf som är reggad på Fotosidan.se - helt ljuvliga, och fantastiskt inspirerande, macrofoton!! :-)

/AnnaKK
Kommentarer:Postat av: Yvonne

Jag gillar bloglovin! Ett lätt sett att se nya inlägg hos många, det är lite segt bara... Vilka härliga macrobilder du har... :)

2010-05-01 @ 15:54:57
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.comPostat av: Living up North

Jag tyckte dina bilder oxå var ljuvliga.

2010-05-01 @ 17:16:58
URL: http://livingupnorthphotos.blogspot.comPostat av: SqZ

Nu har jag lagt in din nya blogg i läslistan :-) Vad gäller julrosorna har jag inga tips. Det enda jag gjorde var att gräva ner plantan i en rabatt när den blommat ut förra året. En himla tur skulle jag tro att jag haft :-)

2010-05-01 @ 18:19:55
URL: http://mysmurklan.blogspot.com/Postat av: elena cn

Aha! Förnyelse:) Snyggt med så stora bilder!! Nej Bloglovin har jag inte utnyttjat...vet inte varför.
Men nu är jag nyfiken på ditt hår. Har du bytt färg eller är det helt osymetriskt klippt!!?

2010-05-01 @ 21:34:32
URL: http://elenassida.blogg.se/Postat av: mimmi

Dina bilder här var också ljuvliga :) inget att klaga på här :) jag är också reggat på fotosidan ..hm ..det är bara det .. att det hade jag tydligen glömt bort ...tills nu :D

2010-05-01 @ 21:51:18
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.comPostat av: Ragnvi

Hej på dig AnnaKarinKarlsson...tack för att du lämnade bloggadressen! Ska ändra hos mig sen...
Ljuvliga foton som alltid hos dig! Hoppas helgen blev bra också trots vädret! Här blev majfirandet över förväntan!
Kramen!
Ragnvi

2010-05-02 @ 10:13:30
URL: http://rankans.blogg.se/Postat av: anki

Härliga bilder :) så vackra.. och så snyggt fotat dessutom..

underbara macro bilder på den länken :)

jag använder rss läsare, super bra :)

ha en skön söndag

2010-05-02 @ 10:32:06
URL: http://engstromsfoto.sePostat av: Jen

Härliga bilder! (som vanligt hos dig) :)

Nää, jag använder mig inte av bloglovin...
men varför vet jag inte riktigt. :0
Kram

2010-05-02 @ 10:32:15
URL: http://pansky.blogg.se/Postat av: Anneli - A'la Foto

Ja Anna är otroligt duktig macrofotograf! Väldigt inspirerande! :O)

Jag gillar din vitsippsbild! Och du har nog kanske rätt i att det alltid är den populäraste körledaren som vunnit men det stör mig att människor inte kan tänka längre!!! Och du har definitivt rätt i att det var avgjort redan i första eller andra programmet! :O(

Kram på dig!

2010-05-03 @ 11:21:07
URL: http://alafoto.se/blogg
På nya äventyr...


...i en ny blogg, alltså! :-)  

Liksom i Växjö häromdagen!!

---------------

Jag kommenderades ju till den staden av dottern, för att agera försökskanin... ...på hennes frisörkunskap-lektion i skolan i torsdagseftermiddag. Ett nätt pass på tre timmar - så ni kan ju tänka er vad som hann hända med mitt hår under den tiden!? ;-)

Fast innan jag kom så långt, så strosade jag runt på stan i närmare två timmar...

Samlade mod - och inspiration!? :-DDen där skylten utanför Apoteket var ju lite spännande, men...

Allt det här nya med Apoteket, alltså!? Privatisering hit och privatisering dit, nya namn och nya tjänster och varor och... Jag blir bara så trött på allt sånt där!? :-/

Så någon frisyr ur deras sortiment blev det inte!!! >:-D (Fast kanske mest på grund av att jag uppenbarligen ändå inte skulle vara den första att ha den...)

---------------

På Stortorget hade Skatteverket smällt upp ett partytält, där de tydligen tänkte bjuda hela stan på kaffe. :-)

Folktillströmningen var dock måttlig... Men ström till datorn fixades iallafall, och det kan ju tänkas att de längre fram på dagen faktiskt lyckades få någon tveksam själ att under översyn deklarera via nätet.Undrar just hur denna statliga myndighet nu tänker redovisa energiskatten på elen, som de helt fräckt hämtade från en kommunal gatulykta!?

---------------

Det där att det var rätt lite folk ute och rörde sej i centrum denna förmiddag var ju lite synd, för jag hade tänkt ha mej ett rejält träningspass i gatufoto! Men det blev lite jobbigt att fota när det inte fanns nåt vimmel att lixom gömma sej i... Så jag valde att smyga lite med kameran istället...

Sätt dej inte på vilken bänk som helst, och intill vilken typ som helst - du kan bli skjuten från höften! ;-)Fast det gör inte ont! :-)

Och det gjorde inte detta heller:Glass FÖRE middag - sånt gör GOTT!! :-)

Eller kanske inte... Men det ÄR gott! :-)~

Och råkar man äta för mycket glass, så kan man ju följa upp med en ny (?) bantningsmetod:Som säkert även skulle kunna ersätta alla Apotekets rökavvänjningspreparat!?! :-) Med vilket resultat låter jag dock vara osagt...

Liksom hur resultatet blev efter mitt besök i frisörstolen sen! ;-) Men jag kan avslöja så mycket iallafall, att jag är mer än nöjd!! (Och det KAN tänkas att det kommer ett självporträtt endera dagen... :-) Kanske!!).

Ha nu en jättefin första maj-dag, och en riktigt skön helg!! :-)

/AnnaKK

Kommentarer:


Postat av: Yvonne

Hej nya bloggen! Naturlichtvis kommer jag att följa dig här också! Förnyelser av diverse slag är alltid trevligt! Jag hajade till vid det första hårfotot, och trodde det var du ;) Ska prova att gatufota utan att titta på displayen kanske. Det blir ju bild i alla fall ;) och så märks man inte så mycket om man är nära...

Gott nytt hår får man väl säga då! :D

2010-05-01 @ 09:27:55
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.comPostat av: anki

se där ja :) härligt med ny blogg, har själv tröttnat lite på fotoutmaningarna, tyckte det var skitkul i början men jag har inte varit så mycket för dom egentligen :-)

fina bilder bjuder du på som vanligt...

har regnat en rejäl skur här på morgonen, det luktar mycket vår efter den skuren.. :)

ha en skön första maj...

2010-05-01 @ 09:45:39
URL: http://engstromsfoto.sePostat av: Gärdsmygen

Spännande! Ha en fin 1:a maj du med!

2010-05-01 @ 10:14:14
URL: http://litenfagel.blogspot.comPostat av: Jen

Härligt med nya äventyr i en ny blogg! :D
Själv borde jag försöka göra om utseendet på min,
men varken det eller bloggandet är något prio ett ämne just nu. :/
Jag ser iaf fram emot att strosa in här och kika lite titt som tätt! :D

2010-05-01 @ 10:28:43
URL: http://pansky.blogg.se/Postat av: mimmi

Men vad är nu detta ;) en ny härlig blogg... har du härmat mig eller ;)
nej jag skämtar bara :)
Jag förstår precis vad du menar .. för min gamla bloggspot hette ju antikrundan och det passade sig inte riktigt efter jag hade börjat med att fota .. så det var därför jag också gjorde en helt ny blogg på blogspot med ett namn som passade bättre in ..precis som du nu :D
Då blir det att ta bort din gamla länk och lägga in denna nya istället :D ..ser fram emot fler av dina underbara turer i stan :)
och dina andra bild motiv som du hittar hemma :D
kram :)

2010-05-01 @ 11:08:27
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.comPostat av: Lizaloop

Nu har jag lagt till denna blogg i favoriterna oxå :)
Du tanten på bänken.... undra om hon är en rikknösa...
Visst är det svenska spels symbol hela vägen på hennes byxor...!

2010-05-01 @ 14:59:58
URL: http://lizaloop.blogg.se/Postat av: Malin B

Ja, vet du vad - ett självporträtt vore fint!
På något vis...
Du hann med bra mycket den där dagen tycker jag.
Du får snart skaffa dig en jacka med din bloggadress så att folk du passerar kan hoppa in och kika om de fastnat. ;)

2010-05-04 @ 19:38:57
URL: http://malinbayard.blogg.se/

Välkommen hit!


Till en inte alls ny blogg, för det är i dagarna faktiskt 2 år sen jag skapade den. Men på den tiden var jag ju ganska "and-lig" av mej... :-)

...så därför bestämde jag mej för att använda Vad Händer Bland Änder?-bloggen istället, som ju också tillkom under våren 2008. Och sedan dess har det bara rullat på där...

Men nu är det dags att börja fylla den här med lite trevligheter, tycker jag!

Och då menar jag INTE med hundrafemtielva olika kategorier, en massa fotoutmaningar som jag egentligen har lessnat på, ofullbordade projekt och annat KAOS...!!

Bildvild var ett litet steg på väg mot det jag vill med bloggandet nu och framöver... Men den blev så sällan uppdaterad, och framförallt blev den alldeles för opersonlig...Därför heter min ny(gaml)a blogg som jag! :-)

Anna för Anna, första K:et för Karin och andra K:et för Karlsson!!!Ni som har följt mitt bloggande en längre eller kortare tid kommer garanterat att känna igen er här också, men fortsättningsvis ska jag inrikta mej på att göra fler blogginlägg som verkligen handlar om foto - så det här blir lite mer som en "riktig" fotoblogg, och inte bara en blogg med en massa foton i... :-) Men det kommer så klart att bli mycket egna foton och bilder i fortsättningen också, liksom vardagligt småsnack varvat med en och annan konst-ighet eller filur-ing. :-)

Kramar till alla som har hittat hit!!!

Och klicka nu här, så ni kommer till den här bloggens startsida också! :-)

/AnnaKK

Kommentarer:


Postat av: Jane

Oj, vad roligt! Det blir spännande att följa dig här. Lägger du ner den andra då, eller? Önskar jag hade mer tid för det här med fotandet, skulle vilja bli bättre på Photoshop oxå ... har ju knappt tid att kommentera tillbaks till alla vänliga människor :) Lycka till med ditt nya projekt!

2010-05-01 @ 10:28:32
URL: http://janesmax.blogspot.comPostat av: Kerstin

Men vad kul, det här ska bli kul. Kommer du att lägga ner Bildvild nu?
Det ska bli roligt att följa dina fortsatta äventyr.
Ha en fin lördag.

2010-05-01 @ 11:31:28
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.comPostat av: Kerstin

Jag glömde berätta att det blev varken regn eller snö så vi kunde stå vid brasan och lyssna till kören. :) Men det var skitkallt!!!
Ha det gott.

2010-05-01 @ 11:35:43
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.comPostat av: ingrid

Och Växjö och allt känner mig nästan som hemma ju! Kul!

2010-05-01 @ 21:38:07
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: matte

Kul :)! blir det här du håller till mest hädanefter eller..
btw vilka maffigt stora bilder du har fått till!

2010-05-02 @ 20:15:16
URL: http://femtinio.blogg.se/Postat av: Anki N

Jaha ja, där fick jag en förklaring på vad KK står för efter Anna...Tack!!
Ja jag bryr mig inte om vad du befinner dig i bloggyverna för jag hänger på som en magnet ungefär...haha.. är de här du ska hålla till nu då.
Kramiz Anki N

2010-05-03 @ 13:14:21
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/

RSS 2.0