Vältajmat besök... :-)


Under gårdagen avlöste den ena regnskuren den andra (vissa av åsk-karaktär), men mellan skurarna kikade solen fram ibland - och precis vid ett sådant tillfälle passerade jag detta träd när jag var i Älmhult och handlade:Japanskt körsbärsträd i blom! :-) Fotot är taget med kompaktkameran, så det är lite detaljlöst - men tittar man noga så ser man regndroppar på blommorna.

Jag gillar ju att luta en och annan bild i bloggen, men har inte tyckt om hur kanterna blir på dem då (se exempel här - de blir lixom taggiga!?), men nu har jag hittat en ram som verkar funka, och som jag la runt körsbärsblommorna här ovan.

Ramen är pålagd på fotot i online-programmet Picnik, och heter Drop Shadow. Hade jag kunnat göra den i mitt vanliga bildbehandlingsprogram (som är från förra årtusendet och knappt kan nånting - iallafall inte i jämföresle med Photoshop! Hm...), så hade nog alla mina foton fått den ramen i fortsättningen, för jag tycker den är riktigt snygg. :-)

/AnnaKK
Kommentarer:


Postat av: Yvonne

Snygg ram! Det är svårt det där, vad man ska välja för ram (och OM)...Jag vill gärna ha nånting runt bilderna, är lite passepartout-frälst ;) Jag har ju Photoscape, gratis och bra! Räcker för mig iaf. Photoshop kan man ju grejsa mer i...så det räcker och blir över! Kan vara svårt att inte "greja-ihjäl-sig" i såna där stoooora och bra program. Picnik har jag inte kollat på...än ;) Härliga blommor! Här har de inte slagit ut än bara...de fryser väl de med...

2010-05-05 @ 09:19:32
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.comPostat av: Lennart O

God förmiddag! De japanska körsbärsträden, som finns på Järntorget i Göteborg, tror jag blommade redan i början av april. Och det var nog inte rekordtidigt.
Här är vädret idag något beskedligare än gårdagens då vi hade allt från åska, regn, hagel och snö! Men fortfarande är det ovanligt kallt för årstiden, bara plus en grad på morgonen och nu på fm bara sju grader. Det är inte utan att man önskar att den globala uppvärmningen ska börja göra sig märkbar.
Ha en fin dag!

2010-05-05 @ 11:26:19
URL: http://leonardo34.wordpress.comPostat av: SqZ

Det sägs att de japanska körsbärsträden börjat blomma i Kungsträdgården här i hufvudstaden. Nu är jag övertygad om att jag måste ta mig dit :-)

2010-05-05 @ 13:05:50
URL: http://mysmurklan.blogspot.com/Postat av: Maria

Blommorna på trädet är verkligen fina och ramen runt lika så.
Jättefint foto på vitsipporna :)

2010-05-05 @ 13:45:28
URL: http://www.mimali.sePostat av: Therése

men, innan jag byter blogg helt och hållet måste jag bara säga att dina foton är fantastiska och jag så gärna skulle vilja kunna som du!!!!

2010-05-05 @ 18:49:14
URL: www.vilja-vara.blogspot.se
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0