...




Just det... I morgon börjar SOMMAREN - på riktigt! :-)

Och inte en enda sekund av den får spillas bort!! Möjligen slappas bort!? :-D

Natti-Natti!

/AnnaKK






Trana...




Nä, den här gången är det faktiskt inte ett foto från min trädgård - utan ett snapshot (taget med kompakten genom bilrutan), från ett tillfälle när jag körde förbi granntomten nån gång i slutet av april. Har aldrig nånsin sett en trana där förr - och det lär nog dröja innan jag gör det igen. 

Lite kul med bildbevis på denna "unika händelse", även om fotot inte är av allra bästa kvalitet... :-)

Och framöver kommer jag antagligen att plåga er med ännu fler "jättegamla" bilder - på både fåglar och annat!

Bara så ni vet... <:-) 

/AnnaKK






Tjo-Ho!!


Ekorren är tillbaka!!! 8-D



Okej, jag vet att det där fotot ser helskumt ut - men ett tränat öga (läs mitt... Fniss!) missar INTE den ludna svanstippen som sticker ut ur matlådan. :-)

Det vita "suddet" är en bit tak från ett uthus, som råkade hamna mitt i skottlinjen. Tog fotot genom ett sovrumsfönster som stod öppet - borde väl egentligen ha valt ett annat...

Men nästa steg var ju ändå att "rusa" ut och ta en porträttbild också! ;-)



Nu skulle jag bara bra gärna vilja veta var nånstans den där filuren har uppehållit sej de senaste två månaderna, eller hur länge den nu har varit borta!? Jag var faktiskt helt säker på att den var död...

Skönt att jag (för en gångs skull! He...) hade fel!! :-D

/AnnaKK







Sommartider!? :-)


Vaknade upp till en underbar morgon idag!!

 Ljummet i luften redan vid halvsju-tiden, och så SOLSKEN!

Eftersom det hade regnat i natt/gårkväll, så doftade syrenerna i trdägården extra gott. Mmmmmm... :-)





Det här är inte dagsfärska foton, men iallafall...

Ha en TOPPENDAG allihopa! :-)

/AnnaKK






Så har det blivit söndagkväll igen...


Helgerna går så FORT... Snart är det ny vecka igen, och jag som inte på långa vägar känner mej klar med den här - eller ens med förra veckan!?



(Och då menar jag alltså FÖRRA lördagen! <:-) Hm...).

Somliga tycktes tro att det var fjäderfäutställning på gång...?



Men det var det ju inte, för det var så klart HUNDAR, HUNDAR och åter HUNDAR, som skulle visas upp och bedömas på SKK´s internationella i Hässleholm. :-)

Jag var där, som ni förstår, men dessvärre tog jag så många foton att jag sen inte riktigt har mäktat med att gå igenom alla (inte ordentligt iallafall). <:-I Och än mindre har jag gjort något urval av dem jag vill redigera och visa upp här i bloggen...

Men jag tänker att det helt enkelt får komma lite foton därifrån pö om pö framöver...? Några nu och några sen, och sen och sen. Typ... <:-)



Det ÄR baske mej lättare att fota folk än fä!? :-D

/AnnaKK






(Nästan) alltid redo... :-)


Det är inte alltid jag orkar släpa med mej systemkameran när jag ska nån stans - egentligen inte särskilt ofta alls!

Men kompaktkameran är däremot så gott som alltid med. :-)

Och motiv finns ju jämt och ständigt mitt framför näsan på en - inte minst när man kör bil!



Ja, jag var bara tvungen att föreviga de usla siktförhållandena... <:-)  Fotot togs för ett par veckor sedan, då när det var så fasligt mycket pollen i luften - och på min bil! Och fågelskit också, tydligen... 

Fotot är taget här hemmavid på egna grusvägen, så jag kände mej faktiskt inte som en så-å-å-å stor trafikfara när jag fumlade fram kameran i farten (10 km/h eller nåt sånt).

Fotot nedan tog jag i "byn" häromdagen:



Och då stod bilen alldeles stilla - laglydigt och ordentligt parkerad bakom den svarta bilen. :-D

Det hade precis regnat en kraftig skur (därav vattendropparna på vindrutan), men så bröt solen fram och det blev ett sådant vackert ljus! Inte minst på flaggorna som hänger i lyktstolparna tvärs över gatan. :-) 

Och för att variera bildvinkeln emellanåt, så kan man ju "skjuta" genom sidorutorna ibland också! Det fina med dem är ju att de går att rulla ner, så man slipper riskera att få med en massa blänk och smuts också på fotona...

Fast här kom det visst med en del annan skit istället:



Det var ett tilltalande ljus som föranledde fotandet den gången också. :-)

Fotot är taget ganska tidigt på morgonen för snart en månad sen, och motivet är från bakgården på industrihotellet där idrottsföreningens loppisbutik ligger inhyst.

Just foton som de i detta inlägg, misstänker jag att jag aldrig skulle ta med systemkameran - så därför ligger kompaktkameran inte i fotoväskan, utan i handväskan! Så jag (nästan) alltid har den med mej. :-)

(Och i handväskan ligger också alltid två stycken helt vanliga AA-batterier, som reserv ifall de dito uppladdningsbara i kompaktkameran plötsligt skulle ta slut).

Trevlig (foto-)lördag på er allihopa!! :-)

/AnnaKK







Kanske ska passa på att skryta lite om...


...sonens idrottsliga framgångar också!? :-)

(Som det tydligen är sporttema här på bloggen idag - plus svartvitt foto!)... 



Förmodligen har det inte undgått någon av er som regelbundet läser mina inlägg att han kör folkrace, och i söndags tävlade han i Asarum. Trea i C-finalen, minsann! GRATTIS!!! :-)

/AnnaKK






Mitt senaste fotbollsmål...




...som jag fotade i söndags, när damlaget spelade bortamatch.

Med tanke på att de vann med 5-0, var det ju dåligt att bara få med ett av målen på bild - men ni ser ju själva hur det blev... Jag har förstört ett supersnyggt mål genom att använda kompaktkameran! 8-X Den reagerade ju till och med långsammare än målvakten... ALDRIG MER den kameran på en fotbollsmatch!!! >:-I

Igårkväll var det dags för hemmamatch, och jag hade ingen kamera alls med mej. Och det var väl på håret att den matchen blev av förresten, för några minuter innan utsatt avsparkstid visade det sej att domaren inte hade kommit!!!

Det där har man ju varit med om ibland i ungdomsmatchsammanhang, men ALDRIG när det har gällt en seniormatch. Men efter lite telefonjagande, så visade det sej att domaren helt hade glömt detta - men på 40 minuter skulle han kunna vara på plats. Hm...

Tursamt nog tränade herrlaget samtidigt på andra planen, och där fanns killen som dömer våra U-lags 11-mannamatcher på plats. Och eftersom motståndarlaget inte hade några invändningar så hämtades helt sonika han, och fick döma istället. :-)

Matchresultat: 5-1 till våra tjejer (eller damer, då). HÄRLIGT!!!

/AnnaKK






Bland blommor och blader...




Fruktträdblommorna är väl så gott som över för i år vid det här laget - men spindlarna finns säkert kvar. :-)

Och i trädgårdens rabatter öppnar den ena nyheten efter den andra upp kronbladen om dagarna nu - men dessvärre har det inte varit något vidare fotoväder hittills den här veckan. (Eller om det är jag som helt enkelt inte har varit i nån vidare fotoform!?).

Så det har till exempel inte blivit av att gå tillbaka till liljekonvaljstället och fotografera blommorna i utslaget skick...





Rosentrybusken, som en av fågelfröautomaterna hänger i, är numera så frodigt grön och lummig att man inte längre kan se nånting av vad som händer inne i den. Men eftersom fröerna försvinner, så håller det uppenbarligen fortfarande till en hel del fåglar i den.



GRÖN-fink... :-)

/AnnaKK






Rödstjärten...


...hade ju skaffat sej flickvän, berättade jag för ett tag sedan. :-)



Men vad hände därefter??

Jo... Det har jag faktiskt haft väldigt bra koll på! Och även tagit ett och annat foto på. :-)



Hanen hade ju spanat in några lämpliga boställen, och nu var det upp till honan att välja ut det bästa...

Och den här holken ratade hon - för det var visst nån "ohyra" på/i den:



Så det blev en lägenhet i "höghuset" istället!! :-) Strax under himlavalvet, och tio meter (snett uppåt) från mina vardagsrumsfönster räknat. Ett perfekt val, tycker inte minst jag!! :-D





Jag har inte riktigt klart för mej om honan ligger på ägg ännu, men kanske!? De sista dagarna har hon inte synts till så mycket, medans hanen ofta sitter på telefonledningen strax intill... :-)

Fortsättning lär följa!!

/AnnaKK







Lite kort...


...om vad jag har gjort de senaste dagarna! :-)







Ser ni vad det ska bli? En brygga... :-)

Sen har jag gjort och tänkt en del som jag inte tänker avslöja (riktigt ännu). Ni lär nog märka av det så småningom ändå, skulle jag tro! ;-) 

Men detta är iallafall ingen hemlighet... Att jag var på:



:-)

/AnnaKK






Förgätmigej...




Vet inte om ni minns mej längre - men jag kommer iallafall ihåg er. Allihopa!! :-)

Och SNART är jag tillbaka här igen på riktigt!!!

Kram-Kram!

/AnnaKK







Får se...


...om jag klarar av att bloggpausa över åtminstone i morgon också!?

Men ett litet livstecken kommer iallafall här och nu! :-)



Det är inte alls så att jag har tröttnat och inte vill blogga - det är bara tiden som inte riktigt räcker till just nu! <:-)

Har haft fullt upp i helgen så här långt, och kommer att ha det resten av den här dagen också. Och för morgondagen har jag ytterligare en lång "radda" saker som jag åtminstone borde göra då (istället för att uggla framför datorn). Så på tisdag eller nåt...

Men jag är inte så principfast av mej, så det kan hända att jag är tillbaka här igen långt tidigare än så!! ;-)

Ha en jättefin söndag allihopa - och tusen tack(-or) för alla goa kommentarer!! :-)

/AnnaKK







Varning!


Bloggning är starkt beroendeframkallande - detta är mitt femhundrade inlägg sedan den 1/6 i fjol!! 8-X

Bloggplattformar borde förses, om inte med varningstext, så iallafall med viktig information om vad det faktiskt innebär att vara storbloggare - eller nära anhörig till en gravt bloggberoende!



Hur många datorer som kastades ut genom fönster från femte våningen, och rakt ner på gatan bland folk, i slutet av förra veckan när bloggplattformen Blogger drabbades av en stor och långvarig driftsstörning vet jag inte, men det är iallafall absolut inte osannolikt att bloggning kan framkalla beteenden som bör jämställas med dem som kan uppstå under drogpåverkan, och som i vissa fall även kan innebära direkt livsfara för andra...

Så nu tar jag en välbehövlig bloggpaus, och återkommer inte igen förrän jag har något nytt intressant att dela med mej av - eller åtminstone några nya foton att visa upp! :-)

Kramar!!!

/AnnaKK






Animeringar...






Allt som oftast ligger det foton på minneskortet som har tagits i följd på samma motiv, med bara någon eller några sekunders mellanrum. Och då kan det vara frestande att göra en animering av dem! :-)



Och nästan lika ofta, blir den inte så där jätte-jättebra... <:-I Jag tycker iallafall att det är ganska jobbigt att titta på såna här "hoppiga" animeringar - speciellt när motivet inte rör sej på nåt särdeles intressant vis heller...

Fick en länk från Jane för ett tag sen, till animeringar som man däremot blir helt betagen av! Klicka här, kolla och NJUT!!!

Inspirerad av dem, har jag nu försökt knåpa ihop animeringar som åtminstone inte hoppar. :-)





Och knepet är att inte använda två hela foton, utan ett helt + en bråkdel av ett annat!! :-D

Varav "bråkdelen" består av endast den del av foto nummer två där själva rörelsen sker! Den klipper man ut och klistrar in i ett nytt lager, som läggs över foto nummer ett!

Lite retuscheringsarbete kan behövas, men sedan gör man en animering precis som vanligt, enligt exempelvis denna guide.

:-)

/AnnaKK







Liljekonvaljerna blommar...


...snart!!

Och de är rätt fina redan nu, faktiskt. :-)



Jag har förresten alltid tyckt att det har varit SVÅRT att fota just liljekonvaljer!? Riktigt varför kan jag inte säga - jag har bara tyckt det, och kasserat nästan varenda foto jag har tagit på dem... <:-)

Men de är väl såna växter som kräver lite mer, så att säga. Tex att man anstränger sej, när man får äran att ha dem framför linsen...? Och lägger sej ner på marken för att hitta den bästa kameravinkeln!?

Då hittar man också genast mer, kan jag meddela! :-D



Spännande skuggor och ljusspel... :-)

Och småkryp!



Jag har inte en aning om vad det är för slags skalbagge, men den verkar gilla liljekonvaljer iallafall. :-)

Och vem gör väl inte det, förresten!? Om några dar ska jag gå tillbaka till "mitt ställe" och se om de har slagit ut ordentligt då. Det har de nog... :-)

/AnnaKK






Man ska ha husvagn...


Sonen och hans folkrace-kompisar har precis skaffat sej en sådan, som de ska ha som "högkvarter" när de åker iväg på tävlingar som varar mer än en dag. :-D

Givetvis köptes den fullutrustad, och häromkvällen testades den medföljande grillen:



Jodå, det gick att göra upp en eld i den... Minsann!

Och själva vagnen är den som syns på mittenbilden i detta inlägg. Inredningen går i samma färgskala som dess utvändiga... Men den är besiktigad utan anmärkning, och till folkrace duger den gott! Ja, den får nog bli betydligt sunkigare än vad den är nu, innan ägarna kan tänka sej att ställa upp i ett husvagnsrace med den!?

Däremot har jag förhoppningar om att den INTE ska bo här hos oss så värst länge till, utan hos nån av de andra delägarna. Men det kanske mest är ett önsketänkande bara...? <:-)

/AnnaKK






Sjunger på sista versen...


Snart är de oåterkalleligen förbi för den här våren;





De sista dagarnas regnskurar har skoningslöst slagit bort kronbladen på i stort sett alla vitsippor som fortfarande hade några såna kvar... <:-I

Men snart kommer det väl liljekonvaljer istället!? :-)

/AnnaKK








Det är här (nånstans...) jag brukar fota!




För det mesta inte särskilt långt ifrån mitt hus - och vanligtvis kvar inom tomtgränsen. :-)

Och med sonens "skrotupplag" inom synhåll...



Försöker dock oftast att ha det placerat nånstans bakom mej, när jag bränner av kameran!!

Lägg gärna märke till vår nya vedbod i bakgrunden uppe till vänster, förresten - makens stolthet! ;-)

Och bakom hunden här nedan, skymtar den del av tomten som jag kallar "trädgården". :-) Inte så stor och inte så välskött, men tämligen prunkande iallafall! (Men stolarna brukar faktsikt inte stå så där slarvigt placerade...)



Framför hunden, inte bild, ligger gräsmattan. Eller som jag kanske hellre borde säga; maskrosodlingen... <:-)

Och på denna tämligen begränsade yta, kommer alltså det stora flertalet av mina fotografier till. Främst de på fåglar, blommor, insekter osv...

Skönt att inte behöva gå över ån efter vatten, tycker jag! (För då kan man ju trilla i den - och den rinner inte långt härifrån, bara si så där 10 meter bakom hunden. Och det är därför vi får besök av änder i trädgården lite allt som oftast. :-D)

Vad har DU för favoritställe att fotografera på? Eller var någonstans fotograferar DU oftast? :-)

/AnnaKK







Måndag, mitt i maj... :-)


Lite småtråkigt väder här på morgonkvisten, men det kanske blir bättre fram på dagen!? Å andra sidan behöver inte solen börja steka förrän jag har fått ner några växter i jorden igen, som jag grävde upp ur en rabatt igårkväll. Det hade blivit lite lätt överbefolkat där, tyckte jag, men nu vet jag inte riktigt var jag ska sätta de bortgrävda nånstans...? <:-) Men slänga dem på komposten är iallafall inget alternativ! Och har man 13 000 kvm tomt, så måste det väl ändå finnas nåt litet hörn till övers för dem också... :-)

Eftersom det har varit lite dåligt med fåglar här i bloggen de sista dagarna, så får jag bjuda på den här nu:



Jodå! Det finns VISST en fågel med på fotot! Titta NOGA!! ;-)

Ha en fin start på nya veckan! :-)

/AnnaKK







Tema52 - Vår!




Ljus, färg och nytt liv - det är VÅR, det! :-)

/AnnaKK






Syringa Vulgaris...


Inte fullt så suspekt som det låter - utan helt vanlig bondsyren. :-)

Och den blommar (nästan) nu!!!





/AnnaKK







Motivläget "Sport"...


Hur användbart är det egentligen???

Till annat än sport, alltså. Det vill säga, till annat som också rör sej när man ska plåta! Insekter, till exempel!?

Jag vred över inställningsratten till "sport" och testade innan i veckan. :-)



Men de här första försöken tycker jag inte blev nåt vidare... Getingen är ju oskarp ändå, och humlan kunde också ha blivit bättre. :-I Men det var lite halvtaskiga ljusförhållanden när jag tog de där fotona, så jag gjorde ett nytt försök en annan dag:



Och det fotot tycker jag om! :-)

Men... Jag har raderat väldigt många från minneskortet som jag INTE tycker om, så jag vill inte påstå att jag är så där jättenöjd med själva motivlägesinställningen. Den funkar, men den är ingen superfantastisk genväg till massor av toppenfoton på flygande humlor precis!

Det här fotot tog jag några minuter efter det här ovan, fast med manuella inställningar:



När jag tittade på EXIF-informationen för dessa båda foton, så visade det sej att jag hade valt samma inställningar som motivläget; Bländare 5, slutartid 1/1600 s och ISO 400. Det var ju lite märkligt kanske, men iallafall... 

Men det finns trots det en väsentlig skillnad till de manuella inställningarnas fördel: Jag har bara haft en fokuspunkt aktiverad, och därmed har kameran haft något lättare för att lägga skärpan på exakt rätt ställe!

Med motivlägets alla aktiverade fokuspunkter, märkte jag emellanåt att kameran inte kunde bestämma sej för om skärpan skulle ligga på humlorna eller på maskrosorna (som ju också rörde sej eftersom det blåste lite grann).

Två till med manuella inställningar:





För att göra en liten sammanfattning, så tycker jag att "sport" KAN vara användbart till den här typen av fotografering. Men då är det viktigt att det är såna ljusförhållanden att kamerans val av inställningar verkligen blir lämpliga till motivet sett, plus att kringmiljön är så pass ren (eller stilla!) att den inte förbryllar autofokusen.

Men! Eftersom det är ett sportläge, så måste det så klart testas på sitt rätta element också! :-)

Därför fick kameran följa med på fotboll idag också... Fast... Återigen är det det där med många aktiva autofokuspunkter som ställer till det. Skärpan är i och för sej tveksam över hela bilden, men att bollen är mest oskarp av allt är ju snudd på katastrof!? >:-I
 


Så... Vill man ha 100% kontroll över hur exponeringarna faktiskt blir, och slippa allt vad slumpens inverkan heter - då ÄR det manuella inställningar som gäller! Punkt och slut. :-)

/AnnaKK




PS! Dottern & Co vann den här matchen också, med 4-0, och nu leder de sin serie. :-) DS!







Körsbärsblom...


Samma träd, men fotat vid olika ljusförhållanden - och för all del, fotona är även utsatta för helt olika bildbehandling... :-)





Go´morron!

/AnnaKK






Läge för en bloggpaus!?




Tydligen har Blogger skrotat ihop rejält, och det går inte att kommentera hos er som har en blogspot-blogg...

Annars brukar det ju vara Blogg.se som strular - men när nu Blogger för en gångs skull gör det, så gör det det med besked. Tydligen...

Så-å-å tråkigt!!! :-/

Och jag lider med alla bloggvänner som kanske inte ens kommer in på sina bloggar just nu!

Kramar till er alla!!!

/AnnaKK






Pussgurkor!?


Jag undrade vad det var för "smyghånglade" domherrarna höll på med inne i rosentrybusken, och stack resolut in kameran i grenverket. Blev dock lite besviken över bildresultatet:



Men plötsligt kom det två talgoxar, och slog sej ner på en mer "öppen plats" inte allt för långt ifrån mej. Och helt ogenerat gjorde det samma sak som domherrarna:



De matar varann! Eller rättare sagt: Den ena matar den andra - och när det gäller domherrarna så var det hanen som matade honan, men om det var så även med talgoxarna vet jag inte. För jag kan inte se skillnad på könen när det gäller dem! <:-)

Men jag hoppas att min man tänker mata mej med lyxiga chokladpraliner eller nåt annat gott ikväll!? 8-) Det är ju faktiskt fredag...

Och inte vilken fredag som helst, förresten. Det är fredagen den trettonde... Uuuh...?

Puss-puss!! :-)

/AnnaKK






Äppelblom...


...är ögongodis nu!



Och eftersom (tack och lov!!) näsan inte längre är fylld med pollen, så kan jag även känna hur underbart gott de doftar också! :-)

Mmmmm!

/AnnaKK






Ett UFO...?




Nä, det var det ju inte - utan nån slags helikopter! Men helt klart en underlig sådan, och jag har fortfarande inte riktigt förstått mej på konstruktionen av den!? Kroppen är ju som ett tvåsitsigt litet flygplan, istället för den traditionella hytten.

Hur som helst flög denna skapelse här över nån gång i helgen, i lördags tror jag att det var. :-) (Och jag börjar fortfarande nynna på låten "Banankontakt av tredje graden" med Electric Banana Band när jag tänker på den!)

För lite längre sen (två veckor, kanske) flög det två andra gula varelser strax över mej, när jag satt intill fågelbordet och vakade på gärdsmygen:



En tredje slags guling är i just detta nu på väg att bana(-na) sej fram på himlen mellan molnen: Solen!!

Så... Det är dags att gå ut! :-D

Ha en fin-fin dag allihopa!

/AnnaKK






Experimentellt blomsterfotografi...


Om man rör kameran i sidled medans man knäpper av:



Eller snett nedåt vänster:



Så blir det kanske inte så vackra foton - men de blir iallafall lite/mycket annorlunda! :-)

Lika dant om man zoomar samtidigt som man tar en bild:



Effekten som uppstår är onekligen kul! Särskilt om man gillar att bli lite "yr i bollen"... <:-)

Och vill man inte förvränga sina foton direkt i kameran, så kan man ju göra det senare i bildbehandlingen istället.

Kräma på rejält med färg och kontrast tex:



Eller lägga på en textur:



Alternativt smälta samman två foton till en så kallad dubbelexponering:



Ja, det är nog egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad man kan åstadkomma!? Fast mitt i allt kreativt kaos är det ju också roligt att försöka hitta en bildstil som känns som sin egen.

Och jag jobbar vidare på just den saken, kan jag säga... :-)

/AnnaKK







Och så några fåglar - förstås! :-)








/AnnaKK







Tema52 - De Sju Dödssynderna; Lättja


Vet inte om jag släpar efter så mycket med det här temat, just på grund av att jag har en ganska lättjefull tillvaro!? Vilket man ju inte förväntas ha, och än mindre öppet erkänna... <:-)

Men OM det (mitt liv i lättja, alltså!) på nåt vis skulle fulländas, vore det med denna ingrediens:



Som hämtade mej och kameran utanför hotellsviten varje morgon, för dagens fotoutflykt. :-)

/AnnaKK, åtminstone flitig som en myra när det kommer till fotograferandet







Dagens fågelbild:




Vad de hundratals "prickarna" är för slags fåglar, vet i fåglarna... Hm!?

Men den som har seglat in i bild under dem, är iallafall en glada! :-)

Scenariot utspelades rakt över huvudet på mej i middags, precis när jag hade kommit utanför ytterdörren och var på G att köra till jobbet. Hann inte in för att hämta systemkameran, utan kompakten fick slitas upp i ett huj ur väskan... :-)

/AnnaKK







Bilder från matchen...


...i söndags. :-)

Motståndarlaget (som hade hemmaplan) bjöd väl inte så jättemycket motstånd, men det var ju perfekt för mej med många mål - så jag fick öva på att fånga såna på bild! ;-)



Den bollen har jag dock för mej att målvakten fick tag i - eller om det var den som gick i stolpen och sedan ut!?

Och nedan blev det inte mål i första läget efter en hörna...



...men väl i andra, när vår mittback (nr 18) rusade fram och drog till stenhårt med vänstran rätt upp i nättaket innan målvakten hade hunnit greppa bollen:



Lite dueller ute på plan:











I halvlek, och en bit in i andra, stod det som tavlan i bakgrunden visar:



Därefter la vita laget i en högre växel, och smackade in fyra mål till på si så där 20-25 minuter.



Men utan tvekan var det ändå målvakten som var bäst i röda laget!



Där gjorde hon återigen en fin räddning! :-)

Avslutningsvis ett foto där dottern figurerar till vänster:



Hon var dunderförkyld, och spelade därför bara en stund i varje halvlek...

Jag har inte fixat så jättemycket med de här fotona (bara justerat lite grann i nivåer), och jag ser nu att jag borde ha lagt på lite skärpa också. Men det orkar jag inte! <:-)

Däremot är jag glad att de blev så pass bra som de trots allt blev för det var ett himla besvärligt och skarpt solsken (matchen spelades på eftermiddagen mellan kl 14.00 och 15.45), och det var så gott som lögn i de ljusförhållandena att se på kamerans skärm om exponeringen var rätt inställd - och det var den väl inte riktigt, kanske, men åtminstone tillräckligt bra. Tycker jag själv, iallafall... :-)

När jag frågade Lotta, som fotar mycket fotboll, vilka kamerainställningar hon brukar använda sej av då så svarade hon kamerans egen för "sport". Tänk, att jag inte ens tänkte på att det ju finns en sådan! <:-)

Jag använder aldrig de där olika motivlägena, men borde nog göra det åtminstone lite då och då för det finns ju helt klart både användbara och lite roliga valmöjligheter där. Och om inte annat så kan man ju få vägledning angående vilka manuella inställningar som kan vara lämpliga, genom att jämföra med vad kameran väljer i motivläget för motsvarande typ av fotografering. 

Detta skulle ju knappast föreslå bländare 2,8 och tiden 1/8000 s för ett landskapsfoto, även om du med manuella inställningar skulle kunna använda dessa på exempelvis en vy i fjällen (och bli totalt missnöjd resultatet de skulle ge; ett mycket kort skärpedjup som troligtvis skulle få hela bilden att upplevas som oskarp)!! Och samma med sportfoto: Väljer man motivläget för sånt, så vet man att kameran kommer att använda en snabb slutartid så att fotona inte ska bli suddiga trots att motiven rör sej både fort och mycket. 

Själv är jag osäker på hur snabb slutartid man behöver till fotboll, så det hade jag ju kunnat tagit reda på genom att slagit över kameran till "sport". Och därefter hade jag kunnat gå tillbaka till M-läget igen, om jag hade velat, och ställt in samma slutartid där och sedan testat mej fram till minsta möjliga användbara bländaröppning också... (För jag ville ha ett visst skärpedjup också till de här fotona, så att spelare i bakgrunden åtminstone skulle gå att känna igen och inte bara vara "luddigt sudd"). 

/AnnaKK







Några fåglar till... :-)








/AnnaKK








Hu, vilken dag det var här igår...


...för oss stackars pollenallergiker! <:-/

Luften var alldeles gulgröndimmig av pollen, gissningsvis från gran. Riktigt äckligt!!! Och jag snorade och nös hela kvällen, efter att ha tillbringat eftermiddagen utomhus på fotbollsmatch. Dumt att utsätta sej för det, men fotboll är ju ändå fotboll... ;-)

Och här nedskalat till sin viktigaste beståndsdel - till det enda spelet faktiskt går ut på:



Bollen ska in i mål! :-D

(Jag kommer inte ihåg om det var sista eller nästsista målet som gjordes, men jag hann iallafall få med det på bild! Fniss!! Det var ett långskott som på låg höjd tog sej förbi både backlinjen och målvakten som befann sej rätt långt ute. Slutresultatet blev 6-0 till dotterns lag).

Fler bilder från matchen kommer så småningom! :-)

Idag är jag så-å-å seg... Hela huvudet känns som en enda stor och våldsam protest mot pollen...

IRK!!!

/AnnaKK




PS! Till er som jag redan hunnit beklaga mej för över att bloggen inte fungerar (från igår eftermiddags fram tills alldeles nyss, gick det vare sej att ladda upp bilder eller publicera inlägg): NU ÄR DEN OKEJ IGEN!!! :-) DS!







Några fåglar bara... :-)








/AnnaKK







Snörvel...


De senaste dagarna har jag tyckt att jag inte har känt av någon pollenallergi längre.



Och björkarna HAR nog släppt sitt!? Och al och hassel är ju överblommade sedan länge.

Men inte desto mindre kliade det som bara den i ögonen igårkväll, och i morse var jag täppt och snorig igen...

Förkyld!?



Eller finns det nåt mer pollen som jag inte heller tål, och som är aktuellt nu!? :-( Gran???

Skitsamma! Jag har inte tid att fundera på sånt... I med ögondroppar - och UT!!! :-D

Ha en toppenfin lördag, och hoppas att solen skiner över hela vårt land!?

Kramar!! :-)

/AnnaKK







Tve stjärtar!!


Gissa vad som har hänt!? 8-)



Jo... Rödstjärthanen har fått damsällskap!



Vad GLAD jag blev!!! Och garanterat han också!! :-D

/AnnaKK







Så var det fredag igen! :-)


Har haft loppisbutiksstädning nu på morgonkvisten, eftersom det är dags för öppethållande där i morgon. (Alltid första lördagen i varje månad...).

Det har ju varit dåligt med städgrejor där innan också, men idag var det rent bedrövligt. Ingen fungerande dammsugare, och bara små sopborstar som man får gå halvt om halvt dubbelviken för att nå ner till golvet med. Suck! Och hur många kvadratmeter golvyta jag har sopat med en sån borste vill jag helst inte veta - men det är nog ett par hundra. 8-X Det är en gammal fabriks-/verkstadslokal...

Ja, ja! Nu är det klart iallafall, och jag är ledig för dagen! :-)

Fick blunda hårt i morse förresten, för att inte se att det var frost. Igen! :-I Trodde faktiskt att det inte skulle vara det, men det utlovade väderomslaget till mildare kommer förhoppningsvis lite längre fram på dagen...?

Och med eller utan frost, så har häggen börjat blomma nu. :-)



Och "spenaten" tätnar allt mer för varje dag, så nu ser man snart inte småfåglarna i grönskan längre.



En svarthätta, hane. :-)

Med önskan om en trevlig dag!!!

/AnnaKK









Jag hoppas att frosten i morse...


...var den sista jag behövde se!?

Åtminstone på den här sidan av sommaren 2011... >:-I



I och för sej gör sej köld så gott som alltid bra på bild...



...men fy vad jag tyckte synd om den frusna humlan! Den orkade inte mycket mer än att klamra sej fast vid körsbärsblomman... :-/

I syrenhäcken såg det ut så här:



Funderar på varför det blev gult i bakgrunden...? Visserligen är det solljus, men inte direkt sådant utan reflekterat som "studsat mot" ljusgröna björklöv. Intressant fenomen!? :-D

Förresten... Är det nån som kan artbestämma den första bilden!?

/AnnaKK








Några till från hundutställningen...









Om ett par veckor är det dags för Svenska Kennelklubbens stora internationella utställning i Hässleholm. Men nu behöver jag kanske inte åka och kolla på den!? :-)

Ett sånt här jippo om året känns rätt lagom! ;-)

/AnnaKK







Kalla vitsippor...


...från i morse:



Och varma, från förra veckan:





/AnnaKK







Mer från hundutställningen...




Ärligt sagt är jag, iallafall när jag är i fototagen, mer intresserad av vad som händer runt ringen än i den! :-)



Och jag tror faktiskt att jycken ovan tänkte samma tankar som jag där!? 

Kanske såg han att några andra en bit bort, var i lekartagen och hade jättekul...? :-)



De fick godis också, såg jag! :-)

Det var förresten fler än jag som hade kameran igång... :-) Och den lilla söta modellen visade naturligtvis upp sej från sin allra bästa sida:



Eller inte, kanske!? <:-)

Här hittade jag nån slags variant av "sex laxar i en laxask", som jag så klart inte kunde låta bli att föreviga:



Fast de var ju bara två, förstås, och inga laxar, utan leonbergers. :-)

(Heter det så i pluralis förresten??? Leonbergers... Låter lite knäppt!? Leonbergrar låter dock ännu knäppare - men krasst sett säger man ju bara berg hur många berg det än är, så den grammatiska regeln gäller kanske för detta hundrasnamn också!?)

"Tage är ute och går med Hugo", hörde jag hundägaren säga just som jag tog detta foto:



Vem av dem tror ni är Tage!? ;-)

/AnnaKK







Höstfärger...


Nattfrost två dagar i rad...

Det var uppenbarligen inte så bra för de nyutslagna lönnlöven, som nu inte längre är skirt ljusgröna utan brunaktigt orangea... :-I





Däremot tycks det inte gå nån nöd på rödstjärten - men jag får allt jämt nöja mej med långa fotohåll:



Så ni får tro mej på mitt ord, att det faktistk ÄR den som flyger förbi i denna bild! :-D

/AnnaKK




PS! Alla tre fotona är tagna i morse, nångång mellan klockan 8 och 9. DS!







Från cocker-ringen... :-)


Eftersom hushållet består av en styck cockerspaniel (svart hane, sju år) så är det kanske inte så konstigt att jag började bevakningen av söndagens hundutställning med just den rasen.



Med hem på minneskortet fanns även ett antal närbilder på öron, tassar, svansar, fanor - eller kort sagt: Bilder på bepälsade kroppsdelar som ska klippas på ett visst sätt!

Får se om jag kan ha dem som förlaga nästa gång saxen ska fram... Hm! <:-)

/AnnaKK







Tema52 - Skräck!


Känner mej aningens (eller faktiskt ganska mycket...) oinspirerad angående den här fotoutmaningen, men här är iallafall det bidraget som borde legat uppe redan igårkväll... <:-)



Tolkningen är naturligtvis helt fri... Men jag tyckte verkligen att Skattkammarön var en skräckis, när jag läste den för första gången alldeles själv som 8-9-åring! ;-) Och den där grabben (huvudpersonen) Jim Hawkins, var väl inte mycket mer än en liten myra bland sjörövarna...?

/AnnaKK







2/5 - Frost... :-I


Det regnade här igåreftermiddags och på kvällen. Sen frös det tydligen på under natten/tidiga morgonen, och i morse kunde jag bland annat konstatera att det var som en tjock ispansar över blommorna i körsbärs- och plommonträden. Illa! :-(

På andra ställen var frosten mera klädsam:



Nu skiner solen från en klarblå himmel, så det kalla smälter snabbt. Men frågan är ju hur mycket som blivit allvarligt skadat...? Dock inget jag kan göra något åt, så det är väl bara till att fästa upp smilbanden igen nånstans i öronhöjd! <:-)

/AnnaKK






Första maj... :-)


På festen vi var på igårkväll, fick jag höra att det skulle vara sån här...



...på den lokala brukshundsklubben idag.

Så eftersom det var fint väder i förmiddags, packade jag kameraväskan och åkte dit. :-)

Nu har solen förbytts i regn, och jag har nästan 300 foton från hundutställningen att kika igenom. Så det blir väl några timmar här vid datorn nu, kan jag tänka.

/AnnaKK






RSS 2.0