Ja-Happ...

 
Tydligen redan på gång att göra om samma misstag igen... 8-I
 
 
 
 
 
 
Tyckte på nåt vis att jag ändå begränsade mej, när jag "bara" satte tre chilifrön i varje kruka...? (Tagna från en färsk röd Habanero, inhandlad på Ica! Så GOD att jag bara må-å-å-åste försöka göra en egen planta!! Fniss!)
 
Men med 100% grobarhet, så blir det ju lätt lite väl många plantor iallafall!! <:-) 
 
Och "kill your darlings" är inte riktigt min stil... Se bara vad som har ratat komposten, och istället smugit sej in igen från uterummet:
 
 
 
 
 
 
Hårt nedklippt Aji Cristal, gånger tre!
 
Det blev nämligen ofta tre plantor i varje kruka i våras också, eftersom varken odlingskärl eller plats fanns i tillräcklig mängd - samtidigt som jag hade dussintals bebisar av varje sort...
 
Kan bara (precis som väntat!) konstatera att det INTE är optimalt med sådan trängsel i krukorna - för de plantor som istället har fått stå ensamma (och i riktigt stora kärl!!), har ju givetvis gett mångdubbelt mycket större och bättre skörd. 
 
Fast nu tänker jag mej att OM jag lyckas övervintra de små filurerna i krukan ovan (plus några till!!), så behöver jag iallafall inte så några frön av just den (och den och den...) sorten om några månader - utan kan brassa på för fullt med ALLA ANDRA NYA KULIGA sorter då!! 8-D
 
Dock är ju risken överhängande att jag lik förbaskat inte kommer att ha plats, på grund av att huset redan kommer att vara fullt med med rangliga, klena, bleka, ljustörstande krakar sådda nu i september...
 
(Ja, jag har fler på G... Som ännu inte har tittat upp ur jorden, men som lär göra det vilken dag som helst. Host!!!)
 
Asså! Hur svårt kan det vara, att vänta tills den rätta såtiden (dec-jan) infaller!?! <:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Herr Nilssons Fru

Oh, de finns inget som är som egen skörd - love.
Chili, ja om jag får min lilla önskan om växthus till nästa år så ska jag ha så mycket...ja jag behöver kanske en hel handelsträdgård:) jag som till och med fått gravida tomater :)
Mums mums...för dina chili.
Kramiz

2014-09-17 @ 10:37:12
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se
Postat av: Malin B

Det bor bestämt en smålänning i dig, inget får förkommas.
Jag hade i chili från dig då jag gjorde en kycklinggryta härom dagen. Blev gott!
Det är kul när man brinner för något tycker jag! :)
Så odla på du!

2014-09-17 @ 18:33:49
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Vespa Vulgaris

Ja varför i jösse namn sår du nu? :-D

2014-09-17 @ 22:12:04
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Lotta

Heja dig! Klart att du ska odla på, hur spännande som helst. Du kommer att vara känd över halva Sverige inom något åt för dina chiliodlingar. Vi bloggläsare står på kö för att provsmaka alla sorter som du kommer att odla.
Plötsligt så känns mina odlarplaner väldigt små även om att fyra små ynka pumpaplantor från lilla pappsen håller på att ta över hela halva Öland. Men av alla dessa revor och två tusen hanblommor så har jag hittat 5 fina ännu så gröna pumpor. Hoppas de växer så länge som de är gröna för i så fall kan jag kanske vara med att tävla om Ölands största pumpa...eller minsta :-)

Ha det gott!

:-)

2014-09-18 @ 08:30:14
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0