Torsdagsfunderingar...

 
Det blev morgonpromenad i gryningen för tredje dagen i rad - känner mej riktigt nyttig! :-)
 
Det är visserligen bara en 3,5 kilometer lång runda jag går, men om man nöjer sej med en halvtimmes motion så är den helt perfekt! Sen kan jag ju alltid komplettera med en till runda längre fram på dagen, om vädret är bra och om hunden vill... :-)
 
Vädret förresten... SMHI hotar ju med att det ska bli kallare om några dar. Tänker det dessutom fortsätta att regna (just nu plaskar det på ganska rejält utanför fönstret), får man väl ställa in sej på att det kommer att bli en hel del snöande under nästa vecka. Känns faktiskt lite konstigt!? Även om det bara är januari, så har ju den hittills så milda vintern gjort att man lixom har ställt in sej på att det ska bli vår nu... 
 
 
 
 
 
 
Lite sommarpynt som har "glömts" kvar på verandan - och murgrönans rankor verkar inte ha slutat växa... :-)
 
Funderar på att plocka några olika kvistar från träd och buskar i trädgården innan frosten nyper till, och sätta dem i vattenfyllda vaser och kärl här inne. Borde gå ganska snabbt att få dem att slå ut, eftersom många av dem redan har stora knoppar!? 
 
Tillbaka till motionerandet! Jag är alltså rätt nöjd med min dagliga halvtimmespromenad - den känns fullt rimlig att ha som varaktig vana. Jag ska akta mej för ambitionen att öka på, för den brukar bara sluta med att jag istället minskar ner. 
 
Men jag skulle behöva träna upp styrkan på något vis också!? Särskilt i armarna... Har haft en del krångel med högra axeln ett tag - belastar jag den i en viss vinkel så känns det som om ledkulan typ spräcks. 8-X Finns väl förmodligen inte en enda muskel kvar kring den, som kan hjälpa till att fördela motstånd... 
 
Och apropå motstånd. Jag kommer mest troligt inte in på kursen jag vill gå. <:-) Står som andra reserv nu, och det låter väl i och för sej inte helt nattsvart, men vad jag har kunnat läsa ut av gårdagens besked så är det bara tre personer från samma urvalsgrupp som jag som har blivit antagna. Så jag antar att det är just två av dem som måste hoppa av för att jag ska kunna komma in?
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga M

Men andra reserv låter väl någorlunda hoppfullt! Visst söker folk flera utbildningar och väljer sen bort.
En halvtimmes promenad är ju rätt mycket, särskilt om man försöker gå raskt och få upp lite flås. Önskar bara att vädret vore mer inbjudande för utomhusliv. Skidor skulle vara skönt nu.

2014-01-09 @ 11:47:37
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Varje gång jag läser om dina kurser och arbeten, så får jag ångest. Jag kommer f-n aldrig få ärslet ur. Men sen kostar det ju också. Hittade någon om grafisk design i Hällefors som kostar 2.200 kr. Inte så farligt förstås men för mig är det mycket. Jävla pengaproblem jämt. Blir så trött.

2014-01-09 @ 11:58:02
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Lennart O

Go Middag! Prinskorv, stekt potatis och rödbetor, så såg min enkla middag ut idag. Man kan ju inte ha kalasmat jämt!

Verkar som om du drabbats av musarm. Eller?

Regnet fortsätter att skvala ned även denna mörka och kulna dag, men det har man ju varken gott eller ont av så länge man håller sig under tak.

Häromdagen nämnde jag något om våldsutvecklingen inom många av lagsporterna med åtföljande allvarliga och, som det visat sig, troligen framtida följdverkningar. Senast idag har vi hört att tre av de uttagna hockeyspelarna i Sveriges OS-lag nyligen blivit friskskrivna efter kraftiga hjärnskakningar.
Nu läser jag i G-P att den amerikanska fotbollen blivit mer våldsam än någonsin. En av fem spelare riskerar att få allvarliga hjärnskador som ger men för resten av livet. Framför allt verkar det som att publiken kräver ett våldsamt spel. Tittarsiffrorna har ökat i takt med att fotbollen blivit allt mer våldsam. Det hela är väl lite signifikativt över våldets platstagande i det moderna samhället. Samtidigt hör vi här i Sverige att politikernas förlängda arm, BRÅ kungöra att våldet ständigt sjunker. Sjukhusens akutmottagningar och polisen talar dock ett annat språk. Några måste alltså ljuga. Det kan väl aldrig vara politikerna?

Ha det gott!


2014-01-09 @ 13:36:25
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Lotta

Kan nog inte riktig komma överens med väderappen om att det kommande vädret ska bjuda på -8 och sedan en massa snö. Det vädret som är nu (bortsett regnet) passar mig ypperligt eftersom jag får extra ont i min axel när det är kallt ute och blodkärlen drar ihop sig.
Stackars dig som också fått en ond axel, man fattar inte hur det kan göra så ont, men det är ju en av kroppens rörligaste kroppsdel så det behövs inte mycket. Du får skaffa dig ett gummiband och dra i så som jag får göra. Finns massor av bra övningar.
Så bra att du kommit igång med promenader, underbart skönt och rensande.

Ha en bra och skön fortsättning på torsdagen,
oavsett väder :-)

2014-01-09 @ 15:18:03
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Pernilla

Trist det där med kursen. Vad ska du gör då?
Jag vandrar varje morgon 40-60 min med hundarna. Ibland även på kvällen med det beror på. Ofta får hundarna stimulans på annat sett och min "motionsstimuland" tryter. Alltså, jag motionerar inte mig själv, utan hundarna. Jag själv är bara en bonus.
Har funderat på Zumba. Men jag vara fortsätter att funderar.....
/P

2014-01-09 @ 16:14:35
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Ingrid

Har med en typ tre km runda vi går Bailey och jag, men idag har den inte avverkats ännu

2014-01-09 @ 16:55:17
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Gunnar

Hoppas att du kommer in på reservplatsen.alltid svårt att förutse om man kan komma in som reserv.
Det är bra att du motionerar lagom. Har du testat att gå med stavar? Det ger lite mer allsidig träning. Och det är inte fel att stanna ibland och ta ett foto och en paus.

2014-01-09 @ 18:18:55
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Herr Nilssons Fru

Det är skönt att ut och gå innan frukost, men idag sprang hundarna ut och gjorde sina behov på morgonen o sa - matte du kan gå själv :( de spöregnade milt sagt!! så jag hoppade jag också :)

Jag pluggar in de som fattas för mig, bokslut och lite nya ekonomi program, som jag kan ha nytta av i mitt fortsatt yrkesliv..:) Söker du jobb, eller ska du blir lyxhustru på heltid :) jag tycker de är lite långtråkigt att gå hemma även om jag har massor att göra.
Kramiz

2014-01-09 @ 18:55:51
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se
Postat av: soffie

otroligt läcker och bra bild...
jag har ju börjat simma som ett komplement till mina promenader och det är verkligen skönt, tanken är att jag även ska börja på något aerobicspass och zumba men jag har ju inte varit riktigt kry de senaste veckorna men nu börjar jag äntligen bli piggare,Men va trist om du ej kommer in på det du vill, hoppas några fler hoppar av så du får plats kram

2014-01-09 @ 21:26:45
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Malin B

Jag tycker att det är sunt att ha en motionsvana som håller och inte överambitiöst somn går i stöpet.
Hejja, hejja!
Jag hör 2,5 spåret på kvällskvisten eftersom det är llyse där. På morgonen lufsar jag lite i pannlampans sken bara en kort stund nu när jag inte har någon som ska motioneras... I morse tyckte jag att grannens hund såg lite konstig ut och så hade han en kompis? Så visade det sig att det var två rådjur! Jag längtar tills det är ljust på morgonen, då är det skönare att vara ute. Just nu går jag ju bara av gammal vana...

2014-01-09 @ 21:42:00
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Halvtimme bättre än inget. Jag kan nu börja på träningställe då jag jobbar åt rätt håll nu. Blir nog bra med nya jobbet. Imorgon ska jag ända upp till JÖnköping på introduktion. Regionskontoret ligger där o det blir många resor dit....

2014-01-09 @ 22:14:15
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0