I fas igen!! :-)

 
Nu är jag igång med att beta av föreläsningarna som hör den här veckan av kursen till. Och de är precis lika bra och intressanta som de jag lyssnade på under förra veckan! :-)
 
Men det är ju bara till att konstatera att det krävs EN HEL DEL självdisciplin för att studera på det här viset. Och då tänker jag inte direkt på att det handlar om distansstudier, utan mer på att man använder sej så mycket av datorn.
 
Det gör man ju i grundskolan och på gymnasiet också nu för tiden - använder datorn eller en surfplatta istället för traditionella undervisningsböcker. Antagligen gör man det alldeles för mycket!? Dessa apparater är nämligen inga böcker. Punkt.
 
Eller rättare sagt INTE punkt - för det här måste man ju fundera mer på, eller hur!? >:-)
 
Som jag ser det är datorn (eller snarare internet!!) en fantastisk kunskapskälla att ösa ur, om man har någorlunda kläm på var man ska hitta den rätta faktan osv. Och det är något som jag uppfattar att lärarna i våra skolor är mycket bra på att lära ut till sina elever. Även min/mina lärare på högskolan!
 
Men det finns ju så mycket annat som också är tillgängligt i en dator - särskilt sådant som man förväntas att inte hålla på med när man ska göra sitt skolarbete... <:-)
 
Och herre gud... Om jag som vuxen och helt frivillig student, inte kan låta bli att stup i kvarten (eller åtminstone varannan-vartredje timme) slira in än på bloggen och än på Facebook - och dessutom tittar på tv-program om helt andra ämnen, när jag faktiskt har avsatt tid för att lyssna på föreläsningar... Ja, hur sjutton kan vi då ens inbilla oss att våra barn och ungdomar ska sköta sej bättre på den punkten!?
 
Faktum är nog att de flesta av dem gör precis som jag då. Vilket ofta ursäktas med påståendet att "dagens unga är så vana vid IT att de faktiskt kan göra både läxan, lyssna på Spotify, uppdatera sin status på Facebook och SMS:a med bästa kompisen på en och samma gång".
 
Och visst... Det kan de nog. Me-e-e-en! De kommer inte att komma ihåg allt som de förväntas komma ihåg av läxan. Och plötsligt en dag är det dags för nationella prov... PUNKT. 
 
 
 
 
 
Med denna bild gör jag allt vad jag kan för att glömma bort dagens bedrövliga väder...
 
Trevlig kväll på er allihopa! :-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Så vacker bild! Ja bedrövligt väder...hoppas på ljusare kvällar framöver. Nu hinns det inte ut när man kommer hem...för mörkt ännu.
Kolla Jaktliv, min blogglista, intervju med mig :-)

2013-01-29 @ 19:30:03
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Manar

Åh va härlig bild!

2013-01-29 @ 20:20:41
URL: http://dailyofme.blogg.se
Postat av: bara anna

Jag förstår dig, det där med att ha allt så tillgängligt på datorn är inte alltid så bra. Tänk som det har förändrats sedan vi gick på gymnasiet, det var ju inte längesedan, känns det som.

På tal om puli och deras päls. Jodå, lite måste man sköta om den, speciellt i början när de här "snörena" börjar bildas. Då ska de gås igenom och delas, annars är det lätt att det blir stora kakor av dem istället för snören. Men sedan när de fått hyfsat lång päls omkring 1-årsåldern så sköter det sig ganska bra självt.

Jag önskar också att jag får sånt bra förhållande med mina barn så att man känns som bästa vänner, när de blir större.

Hur går det för din dotter på starta eget- kursen(för det var väl det hon gick nu eller hur var det?)
Vad gör din blivande 20-åring?

Trevlig kväll!

2013-01-29 @ 20:27:10
URL: http://annacecar.blogspot.com
Postat av: Lennart O

Gokväll! Ganska intressant att läsa vad hjärnforskarna skriver om det där med att göra flera saker på en gång. Tydligen är det inte helt problemfritt för hjärnan. Men trenden är ju nu att det är inte så viktigt att lagra minnet i hjärnan längre när så mycket vetande finns åtkomligt i internet. Redan Einstein sa på sin tid långt före datorns segertåg: "Memorera aldrig det du kan slå upp i böcker." Internet kan nog mera ses som en mental protes till vilken våra hjärnor är trådlöst anslutna.

Ha det gott!

2013-01-29 @ 20:34:41
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: soffie

va intressant det låter det du läser.hos mej har det med varit ruskväder nu blä för regn å rusk...vilken fin bild du visar!

2013-01-29 @ 20:55:55
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Herr Nilssons Fru

Oh du har kommit igång med pluggandet nu, de har jag missat:)
Ja men gör man vad man ska så gör de väl inget om man slinker in på en och annan sida också, men man måste ju ha disiplin o inte flippa ur. Eftersom jag inte röker längre så tar jag paus i typ en FB runda istället:)
Kramiz

2013-01-29 @ 21:21:59
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se/
Postat av: mimmi

Woow ..och woow igen..vilken fantastisk bild Det var så vacker
kram :)

2013-01-29 @ 21:42:41
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com
Postat av: Lotta

Det fick bli en frostig bild hos mig också ikväll. Jag saknar det krispiga och min frusna näsa.
Läsa på distans tycket jag var kul. Men som du skriver det krävs självdisciplin. Men det har ju vi :-)

2013-01-29 @ 22:52:37
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Kaffehörnan

De va enfin bild. Jag vill ha sommar

2013-01-30 @ 01:01:43
URL: http://kaffehornan.se/
Postat av: Fotograf Annie

Skönt att du är i fas igen :)
Ja, det är galet vad mycket information man kommer åt med hjälp av internet. Men jag är expert på att halka in på facebook och bloggar lite då och då trots att man borde koncentrera sig på plugget ;) Det är det fina med matten nu egentligen, för då är det inte lika mycket arbete med datorn :P

2013-01-30 @ 11:30:02
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

så sant :)

2013-01-30 @ 16:18:53
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: annette

Skönt att Du är i fas, fast oxå skönt att Du har den studiediciplin Du har även som vuxen, man skall inte ta allt så jäkla allvarligt, huvudsaken man klarar av grejorna så man själv blir nöjd:)

2013-01-30 @ 16:34:41
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Suss

Väldigt fin bild och sen vill jag säga vad det gäller studier. Jag har själv alltid fungerat bäst när jag "haft kniven på strupen". Du fattar säkert, inte förrän då har jag kunnat låta bli att slinka in på en massa annat roligt. Jag har dock fullföljt alla kurser och utbildningar jag läst genom åren, men ofta under press och stress. Sån är jag!

2013-01-30 @ 22:53:14
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0