Giv mej ljus!!!

 
Kan bara konstatera att det var mycket ljusare igårkväll (när månen lyckades skina igenom molntäcket) än vad det var nyss när jag skulle ut med soporna. Fick mer eller mindre treva mej fram till rätt lock att lyfta på bland tunnorna... :-I 
 
 
 
 
 
Var ner till dottern i "byn" en sväng igår eftermiddags, och det var faktiskt redan många i hyreshusen där som både hade tagit fram sina olika adventsbelysningar OCH tänt dem. I dotterns fönster hängde stora vita (tända!) stjärnor av papp. Kan inte säga annat än att det såg väldigt fint och mysigt ut!! :-)
 
Ta mej tusan om inte jag också ska dra fram adventsprylarna idag - och sätta i stickkontakterna!!!
 
För varför ska man plåga sej med att vänta tills på söndag, när det är NU man behöver ljus??? Det här novembermörkret SKA INTE få ta knäcken på mej!! >:-)
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Gaaah vilken vacker bild!
Jag tror jag tar fram pyntet i helgen, hinner inte med detta i veckan. Hm, jag undrar vad Tusse säger om ljusstakar.

2012-11-28 @ 08:00:19
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Malin B

I vår by var det några hus som det lyste i redan i helgen som gick. Jag trodde att de tagit fel på helgen. ;) Men visst är det så att vi behöver ljus NU så varför vänta!!! Fram med det bara!

2012-11-28 @ 08:57:16
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Lennart O

Morning! Idag är dagen för "Varde ljus" även här. Mörkret ska betvingas genom att alla nu applicerade ljusstakar och julstjärnor inkopplas till elnätet. Härom året skulle vi ju undvika att ha julbelysningen tänd i onödan för att spara energi och vara snälla mot klimatet. Idag är det väl närmast en välgärning att använda elen eftersom det nu råder ett betydande överskott av el. De stora vattenkraftverken tvingas nu släppa förbi mängder av vatten för att inte vattenmagasinen ska svämma över. Dessutom är ju 95% av den el som produceras inom landet fossilfri, vilket betyder att miljökramarna inte behöver känna någon klimatångest över detta.
Ha det gott!

2012-11-28 @ 09:05:52
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Marianne

Även här i stugorna ser jag en och annan ljusstake och även tända belysningar i trädgårdarna. Jag har varit lite anti mot att tända före söndag men i år är jag också trött på detta mörker.
Just nu snöar det för fullt här men jag ska nog ge mig ut i förrådet och plocka in ljusstakarna i alla fall.
Må så gott.

2012-11-28 @ 09:42:46
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: Yvonne

Ja, det är många som plockat fram alla ljus...och på ett sätt förstår jag dem, det är mörkt nu...men det blir ljusare igen. Tänd ett ljus och låt det brinna, sjöngs det i visan. Jag sätter upp mina på fredag! Inte en dag innan. Tror jag ;)

2012-11-28 @ 17:30:04
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: annette

Plockade fram och fixade till balkongen igår, men jag har inte tänt ännu, blir nog på fredag, fast nya staken i köket eldas det i både morgon och kväll!
Lite synd att Du inte får se broschyren med Dina bilder, jag fick ett ex av tidningen där min bild var med, lite kul för det stod så fint med mitt namn som fotograf;)
Nu är det snöblask här, undrar hur det skall bli imorgon med all blöta om det fryser på inatt, skall åka till Söderköping och jobba!!
Väldigt fin bild förresten, där har Du fått till både lite ljus och blänk, tänd Du Dina stakar vi behöver allt ljus vi kan få nu!

2012-11-28 @ 18:52:53
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Malin B

Här lyser det i tv-rummet och köket. Alltid något. ;) Tar väldigt god tid på mig märker jag, det måste vara åldern. ;)
Gick en timmas promenad istället och så for jag och hämtade min dotter en mil bort, så var det ju middagslagning. Tiden den springer på så fint utan att det blir så mycket extra gjort... Men tar man en sak i taget går det ju framåt iallafall. ;) Det gäller att titta åt rätt håll här - man behöver ju bara rikta blicken mot de tillfixade fönstrena menar jag.

2012-11-28 @ 20:30:42
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: soffie

wow va bra bild ljus behöver jag nu för blä hos mej har det varit frått ända sen i lördags. kramen

2012-11-28 @ 20:48:54
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Fasiken vilken bild....jobba ut den nu...du får den såld...

2012-11-28 @ 22:16:38
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Lotta

Förstår om du suttit och myst medan ljust strålat ut i rummet, inte konstigt att du tyckte det var mörkt när du skulle ut med soporna.
Jag väntar tålmodigt till söndag, kan bero på att jag inte hunnit städa klart :-)

Då får vi se om det kommer snö under natten!

2012-11-29 @ 00:05:56
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Ingrid

Jag har aldrig varit så tidig, beror det på årets mörker?! Hade gjort färdigt men INTE tänt redan i måndags. Det poängterade jag för mannen. Han svarade; men om du nu hängt upp dem kan du väl lika gärna tända dem.. -ok, svarade jag blixtsnabbt och tog honom på orden. Fniss

2012-11-29 @ 08:39:06
URL: http://farmoringrids.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0