Från bilkyrkogården...


Maken och jag (och hunden) var ju en sväng till Kyrkö Mosse i söndags. Det är ett ställe som vi, trots att vi bor ganska nära, aldrig förr har varit på - och med tanke på alla fina skrotbilsfoton jag har sett därifrån, så var förväntningarna rejält uppskruvade. Men...

Nja... Det såg faktiskt inte alls ut som jag hade föreställt mej!? Men det såg ut... Snudd på för djävligt, t o m!!!

Jag hör nog till dem som INTE tycker att gamla skrotar som den här, till varje pris ska bevaras som något slags kulturminne. Bilvraken, ja - men absolut inte allt det andra skräpet runt omkring! Inte klokt som det såg ut - bitivs precis som på en soptipp à la 60/70-tal!!! ÖRK...

Kallingarna i förgrunden är väl däremot av lite nyare datum - och det såg vi fler tecken på; att folk gärna slänger nytt skräp där det redan finns gammalt... Brydde mej dock inte om att fota det... Inte heller allt glassplitter från krossade bilrutor och halvrötna textilier från bilinredningarna, som "dekorerade" marken både här och där tillsammans med elsladdar och gummislangar och gud vet allt...

Men en äldre hundmatsburk fick iallafall komma med på bild:

Och en tidning som vi prenumererar på:

Fast just det här numret av Smålandsposten har vi inte läst! Maken hade väl nätt och jämt börjat krypa när det kom ut, och jag var inte ens född! ;-)

Fotona är förresten tagna med kompaktkameran, för maken bar systemkameran och rätt vad det var så hade han och hunden försvunnit - och jag ville inte börja skrika och gasta efter dem, för det var fler än vi som var där och tittade. Inte kunde jag ringa heller, för min mobil låg i kameraväskan som maken också hade hand om! <:-I

Så innan de hade "kommit till rätta" igen så hade jag förevigat det mesta med kompakten, men här är iallafall ett knäpp med 40D:n och 24-105-objektivet:

Efter lite lek i bildbehandlingsprogrammet skiljer det sej egentligen inte nämnvärt från mina kompaktkamerabilder (som det kommer fler av här nedan)... Jag har inte riktigt kommit överens med det objektivet ännu!?

Kompaktkamerafotona är bildbehandlade i Pixlr-o-matic.

/AnnaKK, som tycker bättre om gamla bilar i ett skick som inte är helt bortom all räddning... <:-)

Kommentarer
Postat av: Ankii

Men ändå lite småhätftig med en bilkyrkogård, själva bilarna var ju kanonfina o liksom passade in där bland växter o träd:) men de andra skräpet kunde de ju röja upp eller kanske var de så att de även var "vanligt skräp kyrkogård". Fina bilder.

Kramiz

2012-05-30 @ 08:16:48
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: Gunnar

Kul med dessa bilder! Men som sagt det är ju tveksamt om det är OK med alla bilvrak i naturen. Det finna en liknande plats här i närheten som både fascinerar och förskräcker.

2012-05-30 @ 08:28:15
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: ingrid

Här har du en till som är tveksam.. ett jippo runt något som är ganska förskräckligt ur miljösynpunkt!

Tror mannen varit där -men inte jag.

MEN dina bilder är FINA!2012-05-30 @ 08:44:43
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Bonnfrua

Men du fick till bra bilder med kompakten! Intressanta bilder och vinklingar du "skjutit", det gör att det blir liksom vackert i sitt förfall. Förutom kallingarna då... :-)Som sagt: Miljön...

2012-05-30 @ 09:10:53
URL: http://www.bonnfruas365-bilder.blogspot.com
Postat av: leonardo

Morning! Undrar vad kommunens Miljöförvaltning säger om denna skamfläck i naturen? Men om ett antal år har väl Naturen återtagit kommandot och det mesta har väl förhoppningsvis återgått till kretsloppet.

Ha det gott!

2012-05-30 @ 09:14:53
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Fotograf Annie

Trist att det är massor av nytt skräp också, jag skulle dock vilja besöka en bilkyrkogård ändå, det verkar superläckert att fota där :P

Snygga bilder, som jag sagt förr, det är inte kameran som tar bilderna utan personen bakom kameran :P :)

2012-05-30 @ 09:54:09
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Ippas

FINA BILDER!

kika gärna in på min blogg

2012-05-30 @ 11:00:00
URL: http://ippas.devote.se
Postat av: Victorias fotovärld

Gamla bilar ser riktigt häftiga ut ändå! Som sagt så är inte kameran allt, utan det är fotografen bakom som gör bilden. Dessa bilder skulle passa jättebra i HDR tror jag.Haha, ja björktrastar är kanske en hel hög med surpuppor! :P Vad roligt att komma så nära deras bo. Är sällan man får se ungarna så nära.Vad roligt att du hittade ett superpris på den kameran du ville ha. Verkligen toppen! Jag går och suktar efter en Olympuskamera. Jag har också funderat på begagnatmarknaden, men som du säger så tjänar man inte så väldigt mycket på det. Dessutom vet man inte hur kameran har hanterats av den förra ägaren och har man otur går den sönder. Nja... Vill nog helst ha nytt :) Fast vem vill inte det!

2012-05-30 @ 11:45:40
URL: http://victoriarennerstahl.blogg.se/
Postat av: Linn

Vackra och spännande bilder som berättar om en annan tid! :)

2012-05-30 @ 17:45:15
URL: http://morningdiaries.blogg.se/
Postat av: annette

Om nu Kyrkö Mosse finge bli bevarat som en bilkyrkogård så skulle jag tycka det vore väldigt okej, men att man skall kasta en massa annat skräp gillas inte.

Men Du har besparat mej en massa mil i år i alla fall, och det tackar jag för, gillar dom två sista bilderna mest, det är skrotbilara det;)

Tittade lite på bilderna i inlägget innan, är ju svårt att bedömma om det är skillnad på bilderna eller ej, för jag tror inte Du redigerat dom så mkt som Du brukar, jag anar klarare och renare bilder, men det kan ju ha med redigering att göra.

Skall bli spännande att följa!Ps. ang skräp, en av de få dagarna på året som vår stora sopsorteringsanläggning har stängt är Annandag Pingst. Tjugtalet bilar hade stått i kö ändå på morgonen, vilka som gjorde vad vet man väl inte, men 1,4 ton sopor kastades utanför grindarna!!!

Ha det gott!2012-05-30 @ 19:06:51
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Lotta

Vilket ställe, där skulle jag villa besöka. För några år sedan innan de började att städa upp i skogen hem omkring så kunde man hitta många sådana där bilvrak. Tur att det inte är så nu för tiden att man bara kan köra in sin uttjänta bil i skogen, hur skulle det då se ut i skogen. Bättre att samla dem på ett ställe.Hur går det med din nya kamera?:-)

2012-05-30 @ 19:14:10
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: soffie

tänk att sånna fula saker kan göra sig så vackert på bild:) kramen

2012-05-30 @ 20:15:12
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Säger bara en sak...

Wow!

2012-05-31 @ 00:45:44
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com
Postat av: Ronnie Isacsson

Kul att se dina bilder också från denna speciella plats ! Antingen gillar man stället eller tycker man det ser för jävligt ut . Man kan i alla fall försöka förhärliga det hela med justa nostalgifoton !

Ha det gott ! Ronnie

2012-05-31 @ 10:26:02
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Lisa | majamyra fotograferar och funderar

Sista fotot, wow vad coolt!

2012-05-31 @ 12:58:21
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0