Koltrast...


Med snön kom koltrastarna tillbaka hit. Inte lika många som förra vintern, men ett par tre stycken är de iallafall.

Med koltrastarna brukar dessvärre även sparvhöken komma... Hoppas dock att jag slipper hitta högar av svarta fjädrar i den vita snön den här gången... <:-I

En liten rödhake har också visat sej vid fågelmaten under de senaste dagarna. Den stackarn syns också väldigt väl mot snön, så jag hoppas verkligen att rovfåglarna jagar på andra håll den här vintern.

Vad som inte alls syns i snön i år, är spår efter ekorrar. Jo, på andra ställen - men inte här hemma på tomten. Lite tråkigt, för jag har ju blivit bortskämd med att ha haft så gott som dagliga besök av ekorrar under flera vintrar i rad. Men, men... Hoppet om att det ska dyka upp en rätt vad det är iallafall, lever trots allt kvar! :-)

På det andra fotot ovan, är det just ekorrmat-lådan som skymtar i övre högra hörnet. Det finns alltid fröer i den, och det är någon som äter dem också; En stor fet mus! <:-X

Ha en fin måndag allihopa!

/AnnaKK

Kommentarer
Postat av: Madde

Vilka vackra bilder, gillar verkligen skärpan:)

2012-01-30 @ 11:06:35
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Madde

sv:Eller hur, förstår icke varför denna förkylning är envis och icke vill ge med sig..:( Speciellt nu när det är så fint väder. Men tänker icke ta den risken, oavsett hur mycket kläder jag brukar ha på mig;) BLir filt, tända ljus och varmt att dricka...

Krya på dig du med:)

2012-01-30 @ 12:45:45
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Lennart O

Go middag! Fina bilder på koltrasten. Har du märkt att det är mindre med fåglar vid fågelborden i år än tidigare? Jag har en granne som påstår att det är glest mellan besökarna vid hans fågelbord i vinter, vad det nu kan bero på.

Idag har jag gjort något som jag inte gjort på årtionden: veckohandlat. Tidigare har jag alltid tyckt att det varit roligt att ge sig ut på byn nästan var dag, men nu har jag kommit till ett stadium då jag tycker att det är bara kallt och besvärligt att ge sig ut. Förhoppningsvis har jag inte glömt något livsviktig utan kan nu klara mig utan inköp fram till åtminstone lördag.

Solen skiner men det är kallt och lite dragigt och som den mes jag blivit håller jag mig mest inomhus.

Ha det gott!

2012-01-30 @ 13:28:41
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Fotograf Annie

Mysigt att koltrastarna har kommit tillbaka, de är fina fåglar. :) Synd att ekorrarna inte är lika flitiga besökare som tidigare år...

2012-01-30 @ 17:06:58
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Yvonne

Ååå...jag vill höra dem sjunga också...men det lär väl dröja :P

2012-01-30 @ 17:14:30
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: mimmi

Vi har 4 koltrastar här .. och den ena har fullt upp med att försöka att hålla de andra tre borta..det går inte så bra med det ;)Sätt ut skalade äpplen .. så kommer de nog ..ekorren ;)

Idag hade vi riktigt fint väder..så det blev en promenad till slut .. efter många diskutioner med mig själv .. gå ut... eller inte.. det är mycket kläder som skall på .. gå ut .. eller inte.. mitt bättre jag vann och jag kom ut :)

kram

2012-01-30 @ 18:09:24
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: annette

Gillar verkligen koltrastar. trots att dom är svarta så lyser dom ändå på ngt sätt upp vintern, kanske är det dom fina ögonen och näbben som gör det, fina bilder har Du tagit.

Men varför ekorrarna lyser med sin frånvaro kan man ju undra, för bättre mat än hos Dej kan dom ju knappast få, kanske är det "äckliga" musen som avskräcker!?

Sv. Handhåller kameran hela tiden, runt hals eller dylikt har jag aldrig tyckt om, kanske skulle pröva med en handrem för att avlasta, för dom grejor Du länkade till känns lite dyrt bara för att bära kameran och ändå inte få med ngt mer:)Men bra verkar det, så nu vet jag att det finns om jag måste göra ngt mer.

Kameraryggsäck har jag tittat på, men är jag ute och fotar så vill jag ju kameran beredd i handen och inte nedstoppad någonstans, kan ju då missa ngt riktigt bra;-))

Fast efter att ha haft mojängen jag köpte igår på mej hela dagen idag på jobbet, så känns det bra mycket bättre än tidigare, tror mer på det än värktabletter!Tack för tips!Ha en bra kväll!annette

2012-01-30 @ 19:10:28
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Linda Elm

den första bilden gilla jag mycket. just kontrasten mellan det svarta och vita :)

2012-01-30 @ 19:51:31
URL: http://lindaelm.blogspot.com
Postat av: Jane

Koltrasten är verkligen en favorit! Här har vi hört både göken och sett sångsvanar så våren är nog inte så långt borta. Tänk att januari snart är över ... februari brukar gå i en "svinblink" ;)

Ha det bra och fös bort den där feta musen så ekorrarna kommer tillbaka!

2012-01-30 @ 22:07:49
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Anonym

å va fina bilder ,det ser ut som den ler på dne översta bilden:) kramen

2012-01-30 @ 22:39:32
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Anonym

den ska det stå:)

2012-01-30 @ 22:39:56
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Gunnar

Koltrasten både sjunger vackert och ser fin ut. Det gäller väl också Rödhaken. Har inte sett till någondera i trädgården än.

2012-01-31 @ 10:55:13
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Jen

Ha ha! Ja spår från mus har jag sett gå från huset till fågelborden. Mindre skoj att den kommer från huset dock. :/

Några sparvhökar har jag inte sett till här än och jag hoppas jag med att jag slipper se dem, eller fjädrar från deras byten. :)

2012-02-01 @ 19:03:42
URL: http://pansky.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0