Vart tog helgen vägen!? 8-I

 
Vad jag gjorde på dagen i lördags minns jag inte - men det beror iallafall INTE på att jag söp skallen av mej, eller nåt sånt, i lördagskväll... För då var jag och maken hos goda vänner och åt jättegoda rökta lammskånkar och potatisgratäng! SLURP!! :-)~ Och det var jag som körde hem sen!!
 
Mest troligt är nog att jag gjorde "ingenting särskilt alls" tidigare under lördagen. 
 
Igår däremot, vet jag vad jag gjorde! :-) Det tog mej nämligen större delen av den dagen att framställa den första fakturan i företagets historia! Och vaddå använda sej av färdiga mallar som det bara är att ladda hem från nätet, alldeles gratis dessutom!? ;-)
 
Givetvis hittade jag ingen sådan mall som jag tyckte var fin, så det slutade med att jag designade en egen faktura. Den blev ganska snygg om jag får säga det själv (jag gjorde en företagslogga till den också, och det var helt klart den som tog längst tid att göra...), men dessvärre kan min faktura inte räkna själv (som gratismallarna från nätet kan)...
 
Men nu är det ju ingen högre matematik det handlar om när man bara ska plussa ihop arbetstiden och "gångidera" den med timpenningen, så... Och med miniräknarens hjälp blev till och med momspålägget rätt på första försöket! :-D
 
Nu återstår bara att se om kunden vill betala. Hur man går till väga om den INTE vill det har jag ingen som helst koll på (så därför skrev jag ingenting om dröjsmålsränta på fakturan...) - men det är väl då man skickar en inhyrd torped!? >:-) 
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Blåsigt och en sol som glimtvis tittar fram är väl inte helt fel måndagsväder. Den aviserade återgången till vintrigt väder har dessbättre ännu inte visat sig.

Momsen är ju alltid bra att ha när betalningen ramlar in. Den ökar likviditeten om än bara högst
tillfälligt.

I går var det en hantverkare här och mätte upp det planerade nya staketet utanför huset mot gatan. Han ska komma med ett pris idag och om det ligger inom de ekonomiska ramarna så kanske det blir ett välbehövligt nytt staket i vår.

Ha det gott!

2014-03-17 @ 09:09:46
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Lotta

Förstår att det lätt blir några timmar vid datorn när man håller på med design. Extra plus i kanten då man är nöjd själv :-)Vad heter det där gratisprogrammet som du laddade hem. Alltid kul att veta.
Sv: Jag äter också alltid smör och produkter som inte har genomgått allt för mycket olika processer nu mera. Måste bara berätta även om det är en skitsak. Efter att jag nu druckit i fem dagar är inne på sjätte dagen idag så var det knappast att jag klarade av att sitta kvar på toan efter morgonbesöket. Inte ens en illa skött kompost luktar så fruktansvärt. Jag kommer nog att vara helt rosa på insidan efter dessa veckorna :-)

Önskar dig en fantastisk bra måndag!

:-)

2014-03-17 @ 12:55:34
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Suss

Ibland består veckan bara av vardagar, för helgen rusar förbi så snabbt, att det är måndag igen, innan man ens hunnit haft en liten sovmorgon. Så märker jag att jag varit borta från bloggläsandet ett tag, eller så minns jag inte.... Vad är det för företag? Och, blir det några nya bin? Det känns som evigheter sedan när jag hade tid att både blogga och sitta i lugn och ro och läsa andras. Ta det lugnt! Det är snart helg igen. Jag brukar säga så här på måndagen: "Härligt, i övermorgon är det onsdag, då är det bara 2 dagar kvar till helgan" Bra va? :-)

2014-03-17 @ 20:38:23
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Malin B

Är det torpeden vi ser på bilden? ;)
Om så är fallet kommer säkert kunden med all säkerhet att betala på studs.
"Om betalning ej skett inom 30 dagar spottar vi er rakt i ansiktet". Kan det vara en liten textsnutt att lägga dit på nästa faktura? ;)

2014-03-17 @ 22:11:32
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Chris

Måste säga att jag gillar Malins kommentar "Om betalning ej skett inom 30 dagar spottar vi er rakt i ansiktet". Underbart!

2014-03-18 @ 05:34:14
URL: http://lifeonsecondfloor.blogg.se
Postat av: Gunnar

Det låter trevligt med egendesignad faktura. Vi får hoppas att du slipper vidta så drastiska åtgärder. Dom flesta betalar nog även om en del behöver en påminnelse.

2014-03-18 @ 08:19:51
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Pernilla

Ja du, vart tog helgen vägen? Halva Mars är förbrukad och snart är väl sommaren här.
Jag håller tummen för att du slipper driva in pengarna på drastiskt vis. Men jag tror på personlig kontakt.
/P

2014-03-18 @ 08:48:56
URL: http://dogladyn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0