Morgonstund har guld i mund! :-)

 
Strålande solsken här denna morgon också - hoppas nu bara att molnen kan veta hut idag!? Igår blev det inte fint igen förrän nedåt kvällen... Men bättre det än inte alls, förstås!! Fina försommarkvällar får man bara ett begränsat antal av, och syrenernas tid är NU!! :-)
 
Tänkte att jag skulle bjuda på några foton från trädgården idag. Brukar ju säga att jag bor i skogen, men det är väl egentligen mer rätt att säga att vår tomt är omgiven av vatten och kärr. Det växer betydligt fler lövträd än barrträd närmast kring tomtgränsen. Och i gränsen mellan klippt och oklippt gräs frodas brännässlor, tistlar, kirskål och annan skit... 8-X
 
Fast jag brukar tänka att det är preci-i-i-is det som gör att fåglar, insekter, sorkar, harar, vildsvin, rådjur och ekorrar gillar det här stället så mycket!? :-D
 
Vanvården har förresten satt sina spår i rabatten också...
 
 
 
 
 
 
Borde naturligtvis ha täckt över/skuggat både den lilla enbusken och rosen då tidigt i våras, när solen sken och det fortfarande var djup tjäle i marken... Rosen visar svaga livstecken, men enen är förmodligen stendöd. :-/
 
 
 
 
 
 
 Högstubbar och el-/telestolpar har vi gott om! Fåglarna gillar att det finns många bohål i stubbarna, och så parkerar de både ofta och gärna på alla ledningarna som har dragits härsan och tvärsan i luftrummet över tomten.
 
 
 
 
 
 
Tittar ni noga på fotot ovan så ser ni minst fyra rader elledningar som hänger över husen... De gula "stugorna" är bikupor, och i det röda "slottet" bor jag! ;-)
 
(Nädå, men förr så bodde det några killar med varsitt hov av damer i det skjulet - det var nämligen hönshus då! Numera är det bara nån slags skräpbod... Bostadshuset är några meter till vänster om de lila syrenbuskarna).
 
Som jag skrev längre upp i texten så är vi omgivna av vatten, men det fick jag visst inte alls med på de här fotona. Men till höger bortanför det gamla hönshuset så har vi iallafall vår damm, och mellan de låga träden/buskarna bakom bikuporna och de högre träden som växer strax bakom dem, så rinner det en liten å.
 
Nu blev jag lite sugen på att fota mer trädgård faktiskt! Illa bara att jag har släppt iväg den aktuella kameran (eller främst objektivet då; 24-105 mm) med maken idag. Han är ute på ett specialuppdrag inför ELMIA Skog-mässan nästa vecka, och ville absolut ha en kamera med sej - och det dög inte med kompakten... <:-)
 
Om någon undrar, så klarade han förresten av motorsågskörkortet igår! Återstår att se om han kommer att ha någon direkt yrkesmässig användning för det i framtiden...? Å andra sidan har han haft sitt lastbilskörkort till ingen större nytta i massor av år... Och nu hux-flux har det visat sej vara väldigt bra att ha! Det är nämligen en lastbil som ska vara hans arbetsplats framöver! :-D
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carina

....en del har tur....fast det har jag på ett vis också....här regnar det nämligen, men det passar bra till vårt nysådda gräs, ja inte hela gräsmattan men stora bitar ändå efter skövling av "svålarna"....
Ha en underbar dag!
Kram

2013-05-30 @ 08:40:03
URL: http://vidbjarsjobacken.blogspot.se
Postat av: Lennart O

Morning! Vilken fantastiskt fin naturtomt du/ni har. Många tätortsbo känner nog befogad avundsjuka till att få ha en sådan angenäm omgivning.
Hörde i radion att de flesta enar, både de naturligt vuxna och trädgårdsdito, fått så svåra vinterskador att de troligtvis inte kommer att överleva. Och det vore ju tråkigt.

Hörde nyss en debatt mellan integrationsministern Eric Ullenhag och Jonas Sjöstedt. Denne Ullenhag är ju en otrolig babblare, han låter som en grammofonskiva som hängt upp sig. Ganska meningslöst att försöka debattera med en sådan maskinmänniska.

Nu har polisen lyckats identifiera 20 st huliganer från bl a Husby. Men åklagaren tror inte att bevisen räcker för att väcka åtal. Det måste till vittnen om åklagaren ska ha något att komma med. Men att få någon att vittna i detta sammanhang kan betraktas som uteslutet, såvida ev vittnen är rädda om livhanken. Härom veckan var det ett brutalt mord på öppen gata i Bergsjön med massor av ögonvittnen. Polisen öppnade ett telefonnr där ev vittnen kunde höra av sig med tips. Ännu har inte ett enda vittne hört av
sig. Därför kommer säkert ännu ett mord i dessa omgivningarna att förbli ouppklarat.

Solen skiner! Ha en fin dag!

2013-05-30 @ 08:50:50
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Jessica K

Vad kul att få se lite av din trädgård :) Ser ut att vara en lummig tomt, med härliga syrener också - alltid lika fint! Synd att din en & ros är krassliga, men resten av blommorna i rabatten ser ju ut att trivas finfint. Inga tulpaner någonstans...? Känns ju som man ser de överallt på alla bloggar nu.
Själv nöjer jag mig med min lilla balkongträdgård... hade tänkt att inte ha så mkt blommor i år eftersom jag ska åka bort stor del av sommaren (och min bror uppskattar inte att pyssla om blommorna lika mycket som jag...) men nu fick några pelargoner ändå komma ut igår.
Ser fram emot fler små inblickar i din trädgård så småningom :)
Ha en fin torsdag nu!!

Postat av: Vespa Vulgaris

Vilken härlig tomt! Med allt vatten runtomkring så måste det vara ett mygghål. Eller?

2013-05-30 @ 15:47:31
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: annette

Mysig och väldigt vacker trädgård Ni har, så kul att få se platsen där Du fångar så mycket fina fåglar och småkryp med Din kamera.
Förstår att djuren trivs i Din omgivning, är ju verkligen ett eldorado med alla högstubbar och annat som finns omkring, härligt också med vattnet som finns!
Har fotat en del bilder med kompakten, den var ju tänkt till gatufotande mest, blev inte så mycket av det då vädret gjorde att folk satt inne eller var påpälsade, men det kommer nog lite sådant bara tiden finns att kolla på bilderna;)
Ha en fin fredag!

2013-05-30 @ 18:37:03
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Vad kul att se er trädgård! Det fanns ju en hel del där. Förstår att djuren trivs.
/Lisa

2013-05-30 @ 20:57:34
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Pernilla

Tycker det ser väldigt trevligt ut. Den röda busken klär ju rabatten, eller hur? Snyggt med rostigt orange färg mitt i det gröna.
/P

2013-05-30 @ 21:55:06
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: Lotta

Så underbart vackert du har det i din trädgård. Skulle kunna tänka mig att hyra det där hönshuset för egen del...höna som höna :-)
Ibland kan det vara bra att ha några bokstäver extra på körkortet ifall tillfälle dyker upp.
Hoppas på fint väder i morgon för då ska pappsen och jag köra en runda till Öland...han vill titta på alla syrenerna som blommar.

:-)

2013-05-31 @ 00:45:39
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0