Med min lilla entusiast-kamera i trädgården!


En del fotonördar älskar gamla plastkameror från 60-talet, laddar dem med filmrullar och får foton som man grät över på den tiden men som man älskar idag. :-)

Den som inte orkar krångla med framkallning och kopiering, men vill få fram samma slags bilder snabbt och enkelt, laddar hem några roliga appar till sin mobiltelefon och fotar med kameran i den.

Även jag har ju trillat dit på det här med lomo- och hipstamatickänsla, fast jag gör mina såna foton på ett tredje sätt: Jag använder min lilla kompaktkamera, Canon Ixus 220 HS, inställd på den "kreativa fotograferingsmetoden" leksakskamera.

Igår tassade jag omkring i trädgården med den kameran (och den inställningen - har faktiskt nästan aldrig nån annan nu för tiden). Hittade både en citronfjäril som var villig att vara med på bild, och årets första vitsippa. :-)Macroläget på den här kameran är dock uselt. Ibland är det alldeles omöjligt att få den att hitta fokus på nära håll, och det kan vara irriterande. Men när skärpan väl sitter där den ska, så blir det inte så pjåkigt. :-)

Dessa tre foton är så gott som direkt ur kameran - de har bara blivit lite lätt beskurna samt fått sej pålagda en aning mer kontrast i bildbehandlingen.

Den lite blågrönaktiga färgtonen och vinjetteringen (de mörka hörnen, alltså) kommer sej av leksakskamerainställningen. Och som sagt: Jag är ganska såld på den effekten!! :-D

Men ibland (eller ganska ofta!) vill jag ha en annan färgton, och kanske en lite diffus/soft känsla också - och en najsig ram!? Och det är då det är så bra att kunna klicka fram Pixlr-o-mantic på datorn, och ge fotona en omgång i det programmet!/AnnaKK

Kommentarer
Postat av: Madde

sv: så, nu är det klart;) Ska jag skicka det på posten eller över mail:PWow, va fina bilderna blev på fjärilarna:D

2012-03-26 @ 08:47:32
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Gunnar

Kul med annorlunda foton! Jag har inted ens sett nån citronfjäril ännu. Bara Nässelfjärilar.Apropå ny och gammal kamerateknik. På biblan här har man tagit fram svartvita foton från glasramar där fotograferingen skedde kring år 1920. Och det blir knivskarpa bilder.

2012-03-26 @ 08:53:46
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Madde

sv: hehe, så bra:) Hoppas du får en lugn dag på jobbet:D

2012-03-26 @ 09:33:52
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Victorias fotovärld

Vad bra det blev! Citronfjärlien var verkligen en snäll posare, annars tycker jag att man inte kan komma nära fjärilar innan de sticker. Roligt med lite kameraeffekter!

2012-03-26 @ 10:03:26
URL: http://victoriarennerstahl.blogg.se/
Postat av: Lisa | majamyra fotograferar och funderar

Mysiga vårfoton, med härlig vinkel!

2012-03-26 @ 13:34:08
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: Bonnfrua

Vilken tur för dig att citronfjärilen var en riktigt linslus!Hur går det med trampet? Jag hämtade hem dotera på det sättet idag, Maken tar ju med cykeln på morgonen till dagis så står den där med hjälmen på styret och väntar hemgång.Ärligt talat så fuskade jag och gick upp för backen idag (obs singularis) när ingen såg det... aja baja!

2012-03-26 @ 17:49:19
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/
Postat av: Ankii

Jösses jag har suttit o tittat på "fram för allt" på bild två nu i flera minuter - den är helt underbar.Kramiz

2012-03-26 @ 18:47:03
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: lizaloop

Väldigt vackert, du ska tro att jag är avundsjuk denna årstid...men kanske kommer vi inte s långt efter för idag har det spöregnat och sen kom solen fram vilket i sin tur betyder att det försvann MYCKET snö :)

2012-03-26 @ 20:21:18
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: Anonym

wow vilka kanonbilder,å vitsippor har jag inte sett än, kramen

2012-03-26 @ 20:31:03
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: mimmi

Skit snygga bilder :) jag har inte sett någon citronfjäril än .men det kommer väl ..hoppas jag :)

Kram :)

2012-03-26 @ 21:09:05
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com
Postat av: Linda Elm

underbara bilder. den andra bilden var otroligt fin. gilla massor :)

2012-03-28 @ 21:16:42
URL: http://lindaelm.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0