Väggmålningar med sommarkänsla... :-)


Dessa finns i Älmhult, placerade mitt emot varann i en tunnelliknande gång mellan en trottoar och en bakgård i centrum. I original är målningarna i färg, men när jag fotade dem så blev det ett fult färgstick (vaddå vitbalansinställning!? Eeeh...) som enklast lät sej tas bort genom en konvertering till svartvitt. <:-)

Igår satt jag här vid datorn och redigerade ett antal gatufoton som jag har tagit nu under vinterhalvåret. Får se om något eller några kommer att dyka upp här i bloggen framöver - ibland vågar jag ju inte riktigt visa upp dem... Inte när de känns allt för personliga gentemot den eller dem som har blivit fångade på bilderna. <:-) Testade lite att bildbehandla så att det inte går att känna igen personerna, men jag gillar inte resultatet så värst - men det går kanske att vidareutveckla det lite till!? Hellre det än att enbart fota folk bakifrån iallafall! >:-IFick ett tips från Jane igår om en PDF-fil om gatufoto i en småstad - kanske nån mer som är intresserad av den guiden!? Killen som har skrivit den gatufotar i Karlskrona - en stad som jag trots allt tycker känns rätt stor, iallafall jämfört med Älmhult! ;-)

För att återvända till fotona av väggmålningarna: Motiven på dem påminner mej massor om mitt gatufotande i Malmö och Lund i somras. Tror det får bli dagens förströelse att kika igenom bildmapparna från juni, juli och augusti igen. :-)

/AnnaKK

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Så mycket av sommarkänsla finns väl inte i denna mörka, blåsiga och regniga morgon. Men kanske ändå. I dag annonserar Liseberg efter personal för sommarsäsongen och kommuner och landsting annonserar efter sommarvikarier. Så nog går det åt ljusare och bättre (?) tider.

I media hörs nu att internationell forskning entydigt visar att barn och ungdomar påverkas ofördelaktigt av våldsamma tv-spel. De som påstår motsatsen är falska profeter. Att det ska behöva forskas om något så självklart.

Ha det gott!

2012-01-12 @ 09:08:16
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Madde

Åh, va jag tycker synd om den lilla kissen. Man nästan ser hur han jamar och icke alls är sugen på att vara ute i koppel och gå:(

2012-01-12 @ 09:18:03
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Linda Elm

fina bilder:) den sista är bara för söt :)

2012-01-12 @ 09:41:40
URL: http://lindaelm.blogspot.com
Postat av: Madde

Sv:intressant iakttagelse:) Hade faktiskt inga tankar på att fixa klockan. Den hade inge batteri och jag tänkte icke på att ställa den...kanske ska leka lite i photoshop och göra bilden till nattbild...:)

2012-01-12 @ 12:06:21
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Jane

De bilder som man fastnar för och som folk får se i fototidningar etc är ju de som är personliga och helst lite "avslöjande" :) ... så fortsätt du att fota folk framifrån!

2012-01-12 @ 18:14:37
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Yvonne

Å, lite tromp´lóil eller hur det stavas ;) Och katten, hahahaha, jättekul bild!

2012-01-12 @ 18:19:40
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: soffie

wow otroligt va bra ,va fina de är, ha en mysig fredag imorrn:)

2012-01-12 @ 20:00:26
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Anki

Karlskrona världens bästa stad!! Är inte så stor, men okey betydligt större än Älmhult. Fina bilder hörru du.

Kramiz

2012-01-12 @ 20:18:32
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0