Skådade fåglar igår... :-)


Som jag sa (skrev...) var det många som inte ville vara med på bild när jag traskade ut en sväng på morgonkvisten med kameran. Jag har inte en aning om vad det är för typ som försöker "gömma sej" på detta foto:Men en slags sångare är det väl!?

Och den här kan jag inte heller artbestämma till hundra, men troligen en björktrast:Detta är däremot helt säkert en flyende knipa, hona:Och den som flyger här (om ni nu över huvudtaget lyckas få syn på den?)...


...är en fågel jag och maken fick syn på i trädgården igår eftermiddags. Fast då hade jag "fel" kamera med mej, så trots att vi hade fågeln på ganska nära håll blev det inget foto på den. Jag gick ju in och bytte kamera förstås, och sen letade jag både länge och väl innan jag äntligen fick syn på den igen. Fast då hade den flugit över ån och befann sej på grannens mark, så jag fick ingen närbild på den iallafall... <:-) (Detta fotot är hårt beskuret - fågeln var bara en prick på originalet...).

Men vi är hur som helst rätt så säkra på vad det är för "pippi" - och vi har aldrig sett en sådan här tidigare. En rödstjärt, hane. :-)

Avslutningsvis ytterligare två foton från gårdagsmorgonen:Det här är en kricka, och jag hittade den i vår egen lilla damm. Såna brukar dej mej veterligen inte finnas där, men gräsänder och knipor är inte så ovanligt. Men förmodligen hade den här krickan bara gjort en liten utflykt, för jag såg fler såna i grannens stora fiskdamm sen. Bland annat denna:


I vägskrämd av framklumpande fotograf... Precis som vanligt! <:-)

/AnnaKKKommentarer
Postat av: Sara

Härliga bilder som vanligt! Vad använder du för objektiv till dina fågelpaparazzibilder :)

2011-04-25 @ 12:02:44
URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: Bonnfrua

Imponerad är förnamnet till ordet jag söker över dina fågelbilder!

2011-04-25 @ 15:21:27
URL: http://bonnfruas365-bilder.blogspot.com/
Postat av: annette

Hi, hi Du är duktig Du, själv varit i Kolmårdens Djurpark idag, inte ens inne på Tropicariumet där det fanns ett par små fåglar lyckades jag fota dem:)

Ett par stora lyckades jag med!

Inte bara imponerad av bilderna, utan även imponerad av Din kunskap vad gäller arterna!

Har semster den här veckan skall banne mej åka ut någonstans och bara still och se om jag möjligtvis kan fånga en endaste "liten" fågel på bild;)Ha en skön kväll!annette

2011-04-25 @ 15:42:00
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Morten Pedersen

Flotte bilder fra fuglelivet. Det er deilig med vår i lufta.

2011-04-25 @ 15:49:28
URL: http://photo.dv.no
Postat av: anki

härligt med lite fågel liv, vi har många domherrar här för tillfället och vet du? vi har sommar VÄRME! 25 grader och det är på tok för tidigt här uppe.... så vi lär få igen det.. :)underbara bilder som vanligt här.. och fåglar är alltid kul att se.. :-)ha en fin fortsättning på dagen

2011-04-25 @ 16:47:33
URL: http://engstromsfoto.se
Postat av: Yvonne

Så kul med fågelskådning! Jag brukar ju sitta på balkongen och skåda...men nån rödstjärt har jag inte sett. Du får som sagt bygga ett litet gömsle och sitta och spana i ;) Härliga bilder!!

2011-04-25 @ 16:51:41
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: mimmi

Det var jätte härliga bilder du har fått här :)

och att man skrämmer iväg fåglar och allt annat när man kommer .. det är ju inget nytt .. varför skall de höra så bra .. undra man ibland :)

2011-04-25 @ 16:52:35
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Jane

Härliga fågelbilder! Har varit iväg idag till Högbo där jag fotade ett knipa-par fast jag har inte kollat bilderna än ... pippijoglarna kanske inte ens fastnade på bild ;))

2011-04-25 @ 19:44:34
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Lotta

Vilka härliga fågelbilder, hade det inte varit för att jag skulle gå till jobbet så hade jag nog blivit sittande här hela kvällen.

Hoppas din påsk varit bra!

:-)

2011-04-25 @ 20:01:56
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Jen

Vilka härliga fågelskådarbilder! :D Och du är då inte dålig på namn! Jag själv vet knappt hur en skata ser ut...;)

2011-04-25 @ 20:33:53
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Ja, det där med att skrämma iväg fåglar är jag väldigt bekant med. När jag och dotterna var ute med bilen idag såg jag en tofsvipa som satt vid vägkanten. Jag blåste förbi i 100km/tim men stannade, vände och åkte tillbaka och den satt kvar. Fram med kameran och precis när jag ska fokusera inser jag att kameran inte är påslagen och då lyfter fågeln. Attans också.

Men dina bilder är jättefina. Gillar den med knipan och krickan som speglar sig i vattnet. Det ser rofyllt ut där den står.

Ha en fin kväll.

2011-04-25 @ 21:17:08
URL: http://www.kerstinsfoto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0