Helgen står på tröskeln...

 
Och julen lika så!!
 
 
 
 
 
 
Jag vägrar numera konsekvent att vara med i någon som helst galen julhysteri. Köper inte ens julklappar till mej själv längre, och det är bara så-å-å SKÖNT att slippa vara ute i julhandeln och trängas med alla andra mer eller mindre hysteriska personer. :-)
 
Fast jag har inte slutat fira jul - det ska jag göra, precis som vanligt! Med maten i fokus... :-)~
 
Igår var jag på MAXI i Älmhult och provianterade sånt som skinka, lutfisk och prinskorv. Får nog dit en eller två vändor till och komplettera, men dagarna precis innan jul så håller jag mej långt borta från de största affärerna. Då handlar jag i de minsta och snabbaste matbutikerna - och skiter i om mjölken kostar dubbelt så mycket, bara jag slipper stå i en jättelång kö vid kassan! <:-)
 
Ytterligare en affär som jag inte tänker besöka nu, men så klart redan borde ha gjort för väldigt länge sen, är IKEA. Det saknas nämligen fortfarande en fläkt ovanför vår spis!! Undrar hur mycket det ångar och osar när man ugnssteker en kalkon...? Den ska avnjutas på juldagen, men fasen vet om den inte måste lagas till i förväg - så gästerna inte behöver rökdyka sej in till bordet när den ska serveras... 8-I
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Gubben

Vi har nog gjort allt inför julen utan skinka och lite annat. Klapparna är klara fast vi har inte bestämt oss vad eller om vi ska köpa något till oss frugan och jag. Bara köpa för köpandets skull känns lite tokigt.

2015-12-18 @ 15:54:50
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Malin B

Jag hade en plan om att baka mera saffransbröd i dag men i går eftermiddag slog världens hosta och feber till så hux flux finns bara en önskan: att piggna till!

2015-12-18 @ 20:57:39
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Lennart O

Det finns väl tvärdrag som kan vara nog så effektivt som en halvbra IKEA-fläkt.
Lussebullarna såg ju bra ut, i alla fall.
På City Gross sålde man i går julkusar i lös vikt som man fick plocka till sig så fort bagarna han baka. Det facila priset var 5 kronor per styck. Men jag gillar inte det här plockandet bland bullar som ligger helt öppet i lådor, speciellt inte i dessa influensa och vinterkräksjukans tider. Är det egentligen tillåtet att sälja bröd på det viset?

Ha en fortsatt trevlig helg!

2015-12-19 @ 14:07:04
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Malin B

Tack snälla du för kramen!
Mellan mina hostattacker känner jag mig riktigt pigg i dag. :) Har parkerat mig vid jobbdatorn med ambition till att jobba undan lite och sedan kunna vara LEDIG flera dagar på raken typ alla mellan jul och nyår. Som jag längtar. Ledig och frisk med barnen, det är min enda önskan just nu.
I morgon kommer O så då ska vi ha födelsedagsmiddag. Bättre sent än aldrig. Känns som det är flera månader sedan vi sågs men jag är glad över att han trivs!
V får jag vänta på tills sent den 23. Sedan börjar hon jobba igen 9:30 på juldagen.

2015-12-19 @ 15:52:32
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Inga M

Du är redig du som bakar till jul! Kalkon låter gott. Men ska stå timmar i ugnen så visst blir det os. Det ser ju ut att bli så varmt så ni kan vädra efteråt. Ha en bra söndag!

2015-12-21 @ 08:14:12
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Pernilla

Lussebullar hann jag inte med. Prinskorv ska ännu köpas och så lite grönt och rödkål. Julen kommer ändå. Julklappar har vi inte köpt i parti men några finns med hit upp i Järvsö. Resten väntar hemma.
Du, jag lärde mig åka alpint för fyra år sen. Inget är omöjligt, sa någon klok man som i och för sej åker på längden, men en då!
/P

2015-12-21 @ 23:23:08
URL: http://dogladyn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0