Den skördetid nu kommer... :-)

 
 
 
 
 
Kan tänkas att de två första mogna tomaterna på mina självuppdragna plantor kommer att ligga på min middagstallrik redan idag. Och gissa om jag är nyfiken på chilisarna!? Har inte en aning om vilken färg de ska ha när de är mogna - men gulgröna har de varit ända från början, så jag antar att jag bör vänta med att plocka dem tills de har skiftat till en annan kulör?
 
Dessa foton är förresten från mina fönsterbrädesodlingar här inne. Hade tänkt mej att alla plantor skulle ut ur huset nu till sommaren, men jag har inte fler stora odlingskärl att ta till nu - så jag tror att de som ändå håller på att bli klara här inne faktiskt "slipper" att komma ut i uterummet/trädgården... <:-)
 
Och med eller utan skolavslutning; Blomstertiden är definitivt kommen:
 
 
 
 
 
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin B

Egenodlade solvarma tomater är så himla gott!
Bara njut.

2014-06-11 @ 12:22:13
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Lennart O

Go middag! Dvs ugnstekt laxfilé med dillsås och nypotatis, dessert vaniljglass med chokladsås. Ska man sjunka så ska det ske med flaggan i topp!

AF säsongsprognos, den sista före valet i höst, visar att det kommer att skapas 100.000 nya jobb i storstadregionerna under nästa år. Det är den expanderande tjänstesektorn, som har tyngdpunkten i dessa regioner, som är dragloket.
För oss i glesbygdens industriregioner ser det dystert ut. Tillväxten här är stillestånd eller en svag minskning. Många glesbygdskommuner med minskande befolkning och d:o ekonomi söker nu sin räddning genom en ökad flykting-och asylmottagning. Men detta är ju bara en kortsiktig lösning, saknas det arbetstillfällen så stannar ju inte folk i arbetsför ålder kvar. Politikerna ser inte heller någon lösning på problemet. Kan det inte skapas arbetstillfällen så försvinner folket. Förutom i viss mån Centern finns det idag inget parti som jobbar för glesbygden. Trist, men sant.

Obama har nu fått fler problem på halsen. I Irak håller nu jihadisterna på att invadera landet. Samma jihadister som USA bekämpar i Irak och Afghanistan, förser man i Syrien med vapen och pengar. Jihadisternas mål är att skapa en islamistisk stat bestående av Irak och Syrien. Alltså ett totalt fiasko för USA och Obama. Kanske måste fredspristagaren Obama starta ännu ett krig för att återställa ordningen. Nu tror jag inte att Obama är speciellt korkad, men han har en förmåga att omge sig med rådgivare som inte är de skarpaste hjärnorna. T ex utrikesminstern John Kerry som verkar svagt begåvad och ur vars mun svärmar av grodor hoppar så fort han öppnar sin käft. Efter att dagligen ha följt Carl Bildt på hans blogg så är intrycket att han gör en ganska löjlig figur när han i allt måste försvara USA som deras lilla gläfsande knähund.

Nu känns det bättre! Ha det gott bland dina grönsaker!

2014-06-11 @ 13:37:50
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Inga M

Nu är det en spännande tid då man får se om odlingarna kommer igång!Sen fnissar jag lite när jag ser din fina lupin-bild. Det är naturligtvis så man ska avbilda lupiner, inte försöka få med så många som möjligt. Dina närbilder på växter och djur blir så fina. Lite avundsjuk på din förmåga är jag. ;-)

2014-06-12 @ 07:29:51
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: VespaVulagris

Sätt tomaterna två och två rätt ner i jordsäckar. Funkar jättebra, även om det inte är så snyggt. Och jag håller helt med om att vattningshjälpen är en känslig uppgift. Jag ska nu bara bort över helgen och jag klurar på vem jag litar tillräckligt på :-)

2014-06-12 @ 14:14:03
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com/
Postat av: majamyra | It´s all about the details

åh, gott! Jag har lyckats få ner lite i jorden också, squash och morötter :)

2014-06-15 @ 01:01:17
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0