Pärlhyacint...

 
 
 
 
 
Krukor med såna här sötingar reades ut för fem kronor styck på Ica häromveckan, så jag köpte på mej några stycken. 
 
Nu har de prytt verandan ett tag, men endera dagen (varför inte idag!?) ska jag dela upp dem i lagoma lökknippen och sätta ut dem i trädgården istället. Så återkommer de förhoppningsvis nästa vår igen! :-)
 
Trevlig torsdag på er allihopa!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Pärlhyacinter finns faktiskt även i min i övrigt rätt så blomfattiga trädgård. De har även den egenheten att de sprider sig och dyker numera upp på de mest oväntade ställen i trädgården, som t ex i häckar och buskage. Tror att det är fåglarna som sprider fröna.

En solig och ganska varm morgon som i förlängningen bör utmynna i en fin dag. Ser att gräset växer oroande fort, kanske dags för årets första "klipp" före helgen.

Ha det gott!

2013-05-16 @ 08:28:28
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Ronnie

Ang. älgar ! En kompis o jag tog en bilsafari härom kvällen i det mulna vädret. Vi drog iväg vid halvåttasnåret o det var ju relativt mörkt redan då pga vädret men älgar o rådjur blev det.(senaste älgbilden tagen ett par dagar tidigare) Lite långa avstånd för det mesta men 5 sedda älgar o 15 rådjur. De stod ute på åkrarna o betade av gröngräset som kommit upp.
Skönt att du är nöjd med canons närbildlins , jag ska nog testa nån av mellaringarna på 100-400 zoomen för att se om det kan gå ??? Fotar ju annars mest med den zoomen på fjärilar , går att beskära rätt duktigt innan man tappar skärpa m.m. Vid den senaste fjärilen så bara blev det macrolinsen då jag plåtade annat med den egentligen så därav den lååångsamma smygtaktiken.
Skön bild du visar idag med god bokeh !
Ha det gott ! Ronnie
PS ! Du satte "inga" griller i huvudet på mig ang. långzoom hrm hrm , senaste leksaken blev canons 50X långzoom. Nu kommer du säkert att skriva att jag skulle tagit panazonics FZ 200 istället eller någon annan ?? Har ej testat den ännu , blir säkert skitdåliga bilder.

2013-05-16 @ 12:51:35
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Herr Nilssons Fru

Söta de där blommorna o ja de e ju bra att ge dom längre liv genom att placera ut dem så kan de leva länge o lyckliga i miljoner dar - nja eller nått :)
Sanningen är att de gör alltid lite ont i mitt hjärta varje gång jag tvingas slänga en växt som ser ful o död ut, så vanligen sätter jag ut den på altan så får den leva där tills den verkligen är död - ja de känns lite bättre faktiskt.

kramiz

2013-05-16 @ 13:40:37
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se/
Postat av: Jessica K

Härlig bild! Pärlhyacinter är jättefina, särskilt sådär i grupp. Och det är ju fint att man kan sätta ut dem också och få tillbaka dem år efter år (och förhoppningsvis fler och fler också...)
Hurdan trädgård har du där hemma? Du brukar inte visa upp så många blombilder (eller så har jag bara lyckats missa dem) och eftersom jag är lite trädgårds-intresserad så blir jag förstås nyfiken på hur det ser ut i dina rabatter...? :) eller i dina krukor, om du hellre har sådana!
Hoppas det går bra med sista delkursen nu förresten, själv tar jag mig igenom en läskurs just nu, som har fördelen att man kan sitta i solen på balkongen samtidigt som man pluggar ;) gött tycker jag!
Ha en fin torsdag du med och en skön helg sen :)

Postat av: Yvonne

De där är ju så himla söta!!! Och fotovänliga! Hoppas hela din trädgård blir full av dessa nästa år. På tal om trädgård, hur har det gått med Echinean (eller hur det nu stavas...)

2013-05-16 @ 17:34:29
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Malin B

Hej go´a du! =)
Tror minsann mina formar blir liggandes i en låda de också för jag bakar "aldrig" längre. De där på bilden var en MIX som vi vann i ett paketspel. Smakade "transfetter" så det small om det men lite söta att titta på var de ju i alla fall och snabbt att röra ihop. Men att köra med mix var inte min grej, då köper jag hellre typ Delicato och slipper jobbet.;) Fast rätt vad det är så kommer jag in i en bakperiod och då lär de gå åt. Fick en halv plastpåse "typ" av min pappa i veckan INNAN det där "erbjudandet" kom, han konstaterade att han inte hade använt mammas formar på 10 år och därför trodde han inte att det skulle bli av...
Mamma gillade att handla hon, speciellt när det var "köp hundra betala för 99" eller något i den stilen.

2013-05-16 @ 18:22:05
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Robyn

Jag gick förbi en trädgård där halva gräsmattan var täckt med Pärlhyacinter. Ungefär som Scillor men det var verkligen Pärlhyacenter.
/P

2013-05-16 @ 19:35:07
URL: http://fotoarkiv.blogg.se
Postat av: Carina

Det är det som är så härligt med lökväxter, att man får njuta av dem under låååång tid, mååååånga år!
Javisst har jag läst att det är du som fotat alla dina bilder, men myran, den var exceptionellt läcker!

2013-05-16 @ 21:58:18
URL: http://vidbjarsjobacken.blogspot.se
Postat av: TantGlad

Pärlhyacinter som är så vackra, och så glad man blir av vackra blommor.
Ha en fortsatt fin kväll!

2013-05-16 @ 22:36:55
URL: http://TantGlad.bloggo.nu
Postat av: Lotta

Vilket vackert foto! De gör sig bra på bild de där pärlorna. Jag hade långa rader med pärlhyasinter i en av rabatterna när jag hade huset. Funderade när jag var i stugan igår vad jag saknade för blommor bland allt som redan växer där. Pärlhyasint är en av dessa. Så jag kanske skulle ge mig iväg och fynda lite.


Önskar dig en bra dag!

2013-05-17 @ 08:13:40
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Robyn

De är fina!
Trevlig helg på dig!
/R

2013-05-17 @ 21:51:32
URL: http://fotoarkiv.blogg.se
Postat av: Inga M

Pärlhyacinter är så fina, riktiga favoriter. Men de blommar tyvärr snabbt över, man får titta ordenligt och njuta medan det varar. Nu går allt så fort i värmen, det hinner nästan inte vara vår utan blir sommar direkt.

2013-05-18 @ 07:37:26
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: majamyra | tired parents and happy kids lives here

Så snyggt! Och vilket kap ! :)

2013-05-21 @ 15:07:28
URL: http://www.majamyra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0