Söndagssteken, eller nåt sånt... :-)

 
Några delikata rester från senaste vildsvinsstyckningen, hamnade i en braspanna tillsammans med lite annat smått och gott... Lök, morötter, tomatpuré och vad det nu mer var. 
 
 
 
 
 
 
Rostades i ugnen tills det såg fint ut! :-)
 
Sen hamnade hela rasket i en gryta, tillsammans med en massa vatten...
 
 
 
 
 
 
Och där fick det stå och puttra i en smärre evighet - tills det knappt var nånting kvar!
 
 
 
 
 
 
Men den ynka halvlitern vildsvinsfond som till sist återstod... Den är inte så dum den!!! :-)~ 
 
Trevlig söndag på er allihopa!!
 
/AnnaKK
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Det är skillnad mot en tärning! Fast...det finns nog inga vildsvinsbuljongtärningar?? ;)

2013-04-14 @ 09:39:49
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Jane

Oj, vad härligt! Måste smaka supergott :) och som tidigare nämnts ... finns nog inte att köpa?
För närvarande skiner solen, till skillnad mot snöandet igår, och det är väl någon plusgrad, man får glädjas över det lilla ;)

2013-04-14 @ 10:40:56
URL: http://janesmax.blogspot.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Bra jobbat! Sambo gjorde på älgben, kalasgod fond blev det.
Vi hadee +13 grader idag .

2013-04-14 @ 20:35:42
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Vespa Vulgaris

Jag hade velat gnaga på benen när de tagits ut ur ugnen. Sådant väcker vargen i mig :-) Apropå pippisar som filmas så ska du få en länk till ett havsörnsbo imorgon. Jag har grejerna på jobbdatorn.

2013-04-14 @ 21:04:47
URL: http://3rumokmedkatter.wordpress.com
Postat av: Sami

Till en början var min tanke (men herregud, vad då har rester i gryta) men sen kom jag på att det är ju så man får fram en god fond till olika rätter. Så med eftertanke så är det inge äckligt :) fina bilder (trots allt, hihi)

2013-04-14 @ 21:25:41
URL: http://www.enkillemedkamera.se
Postat av: bara anna

Oh vad duktig du är! Gillar du att laga mat? Jag har aldrig smakat vildsvin men däremot grillade vi kaninkorv i dag och det var supergott.
Kramis

2013-04-14 @ 21:34:38
URL: http://annacecar.blogspot.com
Postat av: Per-Anders

Häftigt med vildsvin. Jag har ätit det när jag var i Polen för några år sedan. Det var gott.

2013-04-14 @ 22:31:12
URL: http://peranders.blogg.se
Postat av: Inga M

Jo visst är det hemligheten med god mat, den ska puttra och puttra, länge. Vildsvin är väldigt gott dessutom, smakrikt i alla former.

2013-04-14 @ 22:43:07
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Carina

Jag kan ju bara tänka mig hur gott det blev....och den där reducerade fonden....mmmm.....de brukar inte bli dumma de:)

2013-04-14 @ 22:57:10
URL: http://vidbjarsjobacken.blogspot.se
Postat av: Lotta

Mums! Så gott när det får stå en evighet för att sedan försvinna med en rasande fart.
Eftermiddagen blev isande kall med isrök som kom in från havet. Vi var lagom frusna då vi kom hem från vår 5 timmars utflykt.
Som tur var så var vi mätta och belåtna efter årets första grillning.
Då har halva denna månaden gått!
Ha en bra dag :)

2013-04-15 @ 00:23:54
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0