Vildsvin i köket! :-)

 
Igårkväll var det dags att stycka. Kroppsdelarna som bars in till knivarna och köttkvarnen, hade en sammanlagd vikt av 55 kilo... Om huvudet, inälvorna, skinnet och klövarna vägde ungefär detsamma (vilket vi inte har kollat, men iallafall?) - så skulle man alltså kunna uppskatta grisens levandevikt till åtminstone 100 kilo. 
 
 
 
 
 
Hur mycket kött som slutligen hamnade i frysboxen glömde vi att väga, men 25-30 kilo kanske...
 
Det blev mycket späck till fåglarna också! Och på huvudet kokade vi en mustig buljong. :-D
 
Eller INTE!! Men kokade käkarna gjorde vi däremot:
 
 
 
 
 
Tandläkare Karlsson med assistent in action!! ;-)
 
 
 
 
 
Om man äter dessa blir man både stor, stark, rik, frisk - och GRYMT potent...!? 
 
/AnnaKK
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin B

Ingår det att skytten ska äta? ;)

Här har jag bakat en omgång saffransbröd nu på morgonen men nu tror jag bestämt att det är dags att jag förpassar dem till frysen annars äter jag nog upp en plåt själv. ;) Har fått dille på saffransbröd och när det vankas helg brukar det fikas här. "Håller" mig ju i veckorna.

Ska gå en sväng med dammsugaren nu innan jag ska gå promenad. Försökte få med mig hunden nu precis men han var inte så pigg som han försökte få mig att tro här inne... Saknar våra gemensamma promenader "från fornstora dagar"... Men det är ju livets gång...

I kväll ska det bli julbord med bordet så att hoppa över en promenad i dag vore ju förkastligt.

2012-11-23 @ 10:58:57
URL: http://malinbs.blogg.se
Postat av: Ronnie

Riktigt "skön" serie !
Det var ju en redig klump som försvann från gräsmattemarodörsligan då, 100 kg inte illa.
Blir lite fågelbilder snart då (späcket) från ditt fina gömsle ?
Härlig kreativitet i sista bilden !
Ha det gott i helgen verkar ju bli "hyfsat" väder i alla fall .

2012-11-23 @ 12:23:20
URL: http://www.ronniesfiske.se
Postat av: Morten Pedersen

Gøy med mat og i tillegg så er det godt å spise.

2012-11-23 @ 14:39:23
URL: http://winesworld.no
Postat av: Johanna Fåglund - Fotograf & Makeup-artist

Sv: Tack! :)) Det var så många fjärilar på det stället jag var så man kunde göra massa försök :P

2012-11-23 @ 16:24:40
URL: http://stargirlphoto.blogg.se/
Postat av: Jane

Det var en rejäl best :)
Fick lite "tandläkarrysningar" när jag såg polygripen/rörtången (?)... tänk förr i tiden när man gick till smeden ... brrrr.
Nu ska jag ge mig ut i mörkret med hunden för att sedan ta kväll med lite soffmys.
Ha det gott :)

2012-11-23 @ 19:11:05
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: soffie

hoppas det smakade gott...kram å tack för dina ord hos mej...

2012-11-23 @ 20:48:57
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Ingrid

Tages fram vid behov... :p... Bäst du tar hand om det och portionerar ut..

2012-11-23 @ 21:13:36
URL: http://farmoringrids.blogg.se
Postat av: Gunnar

Som vegetarian så avstår jag från att testa att äta vildsvin. Det är säkert gott annars kan jag tänka mig.
Det är häftiga djur men jag har förstått att dom ställer till det i naturen.

2012-11-24 @ 07:19:49
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Marianne

Jag skulle föredra att ha en gris i köket också. Det är bra mycket bättre än att ha dom på vägarna här.
Men äta betarna ??!! - Ja , det skulle va för potensen då :-)

Trevlig helg på dig.

2012-11-24 @ 09:08:58
URL: http://livetsommajsan.blogspot.com
Postat av: Yvonne

Ni kan väl börja sälja såna där betar på export till Kina, med argumentet "svinbra"! Det är ju gott om såna där nassar sägs det... :D

2012-11-24 @ 16:14:34
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: mimmi

Då har ni kött så det räcker ett tag;)Men jag vet inte om jag inte heller skulle vilja ha gris kött i stället..men det kan bero på att jag aldrig har smakat på vildsvins kött förstås:)
kram:)

2012-11-24 @ 16:26:57
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com/
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Det var ju inte en dålig gris han fick t o m betar för montage....
Vildsvin är ju gott och man kan göra mycket på det.

2012-11-24 @ 17:24:16
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Lotta

Oj oj....vad kött! Här ska det mumsas i vinter, man vet ju aldrig det kan komma väldigt mycket snö....och då kan det ju vara bra att ha både mat och sysselsättning (för ni har väl inte ätit upp betarna redan)

:-)

2012-11-25 @ 13:35:24
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: annette

WOW vilken best sonen sköt, och vilken snygg serie med bilder, verkligen upplysande!
Antar att trikinprovet var ok, skall bli kul att höra lite om smaken när Ni ätit av det, såg ut att vara en riktigt fin "klump" som sonen putsade på;)

2012-11-26 @ 17:57:24
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: annette

Ps. sälj betarna till Japan, då blir Ni rika och Japanerna potenta, dom verkar köpa allt för dyra pengar som påverkar i den vägen:)

2012-11-26 @ 17:59:05
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.se
Postat av: Elisabeth

Just ja, det är ju som du sagt tidigare... vi har likadant porslin i köket! :D

2012-12-07 @ 00:24:11
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0