Tralla-la-la-la-la... :-)


Skaffade mej Spotify (igen) häromdagen - så nu grejas det med bilder till sköna toner.

I och för sej vet jag inte om musik inspirerar mej i mitt fotograferande/bildbehandlande - men det gör det kanske, fast att jag inte riktigt vet om det!? Däremot; om jag vore låtskrivare, så skulle jag garanterat hämta en hel del inspiration från bilder och andra slags konstverk.



När jag var på bibblan i förrgår lånade jag för ovanlighetens skull inte tidningen Foto (vilket jag ju i och för sej inte behöver göra längre, eftersom jag prenummererar på den sedan årskiftet)... Utan jag släpade med mej en gigantiskt stor musikbok hem! 8-D

Med risk för att bli ihjälslagen, om jag skulle råka somna och tappa boken i ansiktet, läste jag i den i sängen igårkväll tills klockan var nästan midnatt - och i morse fortsatte jag ett stycke till.

Gyllene Tider var ju stora när jag var 13-14 år, så Per Gessles musik har väl för alltid etsat sej fast i mej. Roxette fastnade jag inte lika mycket för - med ett undantag; Första gången jag hörde The Look! En låt som limmade sej fast vid mej direkt, och som jag nog aldrig kommer att lessna på.



/AnnaKK






Kommentarer
Postat av: Lennart O

Morning! Jag har väl inte riktigt samma musiksmak som du, Gessle och Roxette tillhör knappast mina favoriter. Men Spotify lyssnar jag mycket på, där finns ju ett obegränsat utbud för de flesta smakriktningar.

Idag måste jag ge mig ut på byn för att inhandla livsmedel, även om det bjuder mig emot att vistas utomhus i det otrevliga vädret vi haft under några dagar, blåsigt och råkallt och minus sex grader. Fy för den lede!

Ha det bra!

2011-02-16 @ 09:19:19
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: yvonne

Jag har också Spottifaj, men har lite svårt för att ha på musik samtidigt som jag sitter vid datorn (och de sakerna hänger ju ihop ;) men det är klart, ska man bildgrejsa så kan det funka. Men inte läsa bloggar och tidningar och så... Härlig bild överst där! Jag älskar silhuetter!

2011-02-16 @ 09:28:29
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Elisabeth

Det var tider då!

På gott och ont. Men Gyllene Tider och Roxett var bland favoriterna minns jag.

Läcker bildredigering igen, nu ligger jag lite efter... Ska kolla in vad du hittade för sajt i går som du gillade, kanske får jag också inspiration då...

Ha en fin dag!

2011-02-16 @ 10:45:47
URL: http://landsorts-fotografen.blogspot.com/
Postat av: Anki

Vad hon finner Anna!! oh bilderna blir mer o mer intressanta o annorlunda. Man vet aldrig vad man ska få se när man bestiger här o de gör ju varje gång lika spännande.



Per o jag är årskamrater minsann. Så ja, jag var ju lite äldre då.



Kramiz

2011-02-16 @ 10:52:58
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: Lisa

oooh, denna bilden gillar jag! Vílket fint ljus. Har också spotify, älskar att lyssna och hitta ny musik där. Det roliga är ju att man via facebookvännerna får tips genom deras favoritlistor.

2011-02-16 @ 11:29:19
URL: http://www.majamyra.se
Postat av: ROBIN HOOD - gratis designhjälp

vacker bild!

2011-02-16 @ 11:56:24
URL: http://robinhoods.se
Postat av: Jen

Ahh spotify är underbart bra! :)

Jätte fin bild lyckades du få till också med musikens hjälp. ;)

2011-02-16 @ 14:04:47
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: yvonne

Jag är också sugen på en ny kompakt...trots att Lilla Blå är bra, MEN lite mer zoom skulle inte skada...tala om ifall du hittar något som verkar intressant, det finns ju en hel djungel. Tyvärr inga "bäst-före-datum" hos dem kan jag tänka :D Och visst är det så att det är ju inte de stora inkomsterna man blir rik av, utan de små utgifterna ;)

2011-02-16 @ 14:25:11
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Lotta

Musik det är grejer det. Till rätt låt kan man nästa bli kär i sin ovän:-), bara nästan.

Jag gillar också The Look, städningen går som en dans till den låten.



Ha en bra dag i kylan!



kram

2011-02-16 @ 15:58:33
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Lairama

Jag tycker nog också att musik och foto hör ihop på något vis. Det är olika sorters intryck som tas in via ögon eller öron och hamnar i hjärnan som något vackert, fult, speciellt eller bara konstigt.



Gyllene tider, det är nostalgi så det skvätter om det :D

2011-02-16 @ 17:35:53
URL: http://lairama.wordpress.com
Postat av: annette

Gyllene tider gillar jag väl så där, däremot väldigt förtjust i Roxette och speciellt The Look, den går att lyssna på gång efter gång!



Nice!!



annette

2011-02-16 @ 17:41:03
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Jane

Jag tycker allt går mycket bättre med musik :) olika för olika saker man gör - diska = glad musik, måla = lugn och avkopplande ...

2011-02-16 @ 21:53:29
URL: http://www.janesmax.blogspot.com
Postat av: Suss

Spotify är bara undebart, jag har det både på hem- och jobbdatorn!

2011-02-19 @ 21:26:51
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0